6 μέρη στην Αθήνα για μοναχικούς περιπάτους

Έξι πανέμορφα και ήσυχα μέρη στην Αθήνα και τα προάστια για τους περιπάτους σας τις ώρες που θέλετε να βολτάρετε μόνοι σας, εσείς και… οι σκέψεις σας.
6 μέρη στην Αθήνα για μοναχικούς περιπάτους
Είναι ώρες που το μόνο που θέλετε είναι να χαλαρώσετε, να «αδειάσετε» το κεφάλι σας, να μείνετε μόνοι με τις σκέψεις σας και απλώς να περπατήσετε. Και σκέφτεστε ότι η Αθήνα της φασαρίας, της κίνησης και του μπετόν δεν είναι πόλη που προσφέρεται για κάτι τέτοιο. Κι όμως, υπάρχουν μέρη από το κέντρο ως τα προάστια που μπορούν να φιλοξενήσουν τέτοιους μοναχικούς περιπάτους εκείνα τα μελαγχολικά απογεύματα που η μόνη παρέα που θέλετε είναι… λίγη μουσική στα ακουστικά και πολλή ηρεμία.

Τα Αναφιώτικα

Σαν να περπατάτε σε ήσυχη Χώρα κυκλαδίτικου νησιού, τα δρομάκια στα Αναφιώτικα είναι το πρώτο μας αποκούμπι για βόλτες στην καρδιά της πόλης. Πλακόστρωτα καλντερίμια, κηπάκια με γλαστρούλες, γάτες που κοιμούνται στα περβάζια των μπλε παραθύρων, με λίγα λόγια, το ιδανικό σκηνικό για να ταξιδέψει το μυαλό, έστω και νοερά. Αγαπημένο μας σημείο, το πεζούλι δίπλα στο σπίτι με τον αριθμό 34, εκεί από όπου απολαμβάνουμε ανενόχλητη θέα σε ολόκληρη την πόλη ολομόναχοι.
Διαβάστε περισσότερα – Αναφιώτικα: Βόλτες στην αθηναϊκή Χώρα

Η Πνύκα

Ξεκινάμε ανηφορίζοντας τον γραφικό πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου στο Θησείο. Η βουή από τους μικροπωλητές και τους φοιτητές που βολτάρουν σιγά-σιγά ξεμακραίνει, όσο φτάνουμε στα «πόδια» του Φιλοπάππου. Εκεί, στο δρομάκι της οδού Πνυκός, θα βρείτε την πύλη προς το «ιερό» κομμάτι του λόφου, την Πνύκα. Είναι ο λόφος όπου δέσποζε το βήμα της Εκκλησίας του Δήμου στην αρχαία Αθήνα, και που σήμερα, ανάμεσα στα αρχαία ευρήματα, τα βραχάκια και τα δέντρα, απλώνονται πράσινες εκτάσεις και μονοπάτια για τους λίγους που γνωρίζουν για αυτό το ησυχαστήριο. Είναι επίσης ιδανικό σημείο για να βγάλετε βόλτα τον σκύλο σας, ενώ αν είστε έτοιμοι για πολύ περπάτημα, μπορείτε να φτάσετε και στους άλλους δύο λόφους του συμπλέγματος, αυτόν των Νυμφών με το Αστεροσκοπείο και αυτός των Μουσών, με το εκκλησάκι του Λουμπαρδιάρη, τα πλακόστρωτα του Πικιώνη και το μνημείο του Φιλοπάππου στην κορυφή.
Διαβάστε περισσότερα – Φιλοπάππου: Στο μπαλκόνι της Αθήνας 

Διομήδειος Βοτανικός Κήπος

Είναι ο μεγαλύτερος βοτανικός κήπος της ανατολικής Μεσογείου, κι όμως ελάχιστοι Αθηναίοι τον γνωρίζουν ή έχουν μπει στον κόπο να τον ανακαλύψουν. Βρίσκεται στο Χαϊδάρι, η είσοδός του είναι από την Ιερά Οδό και αφού περάσετε την πύλη του, θα βρεθείτε σε ένα σπάνιο περιβάλλον, όπου το φυσικό τοπίο με το δάσος της περιοχής έχει «παντρευτεί» με τα διαμορφωμένα μονοπάτια, σπαρμένα με δέντρα και φυτά από όλο τον κόσμο. Ο περίπατος ως τις λιμνούλες και το θερμοκήπιο είναι άκρως… αγχολυτικός, ενώ πλέον, εδώ και μερικούς μήνες, λειτουργεί και ένα ήσυχο, πανέμορφο café για να τελειώσουμε τη βόλτα με καφεδάκι στη φύση. 
Διαβάστε περισσότερα – Μια ημέρα στον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο  

Ο λόφος του Στρέφη

Ανάμεσα στα Εξάρχεια και τη Νεάπολη, ο λόφος όπου γυρίστηκε η τελευταία σκηνή του «Κυριακάτικου Ξυπνήματος» είναι μάλλον παραγνωρισμένος: Έχει φοβερή θέα… 360 μοιρών στην Αθήνα, βλέπει κατάματα τον Λυκαβηττό, έχει μονοπάτια, υπαίθριο θεατράκι και τον πιο… ΕξωΣτρεφή καφενέ, και τα βράχια στην κορυφή του είναι ο,τι πρέπει για να καθίσετε τα μεσημέρια του σαββατοκύριακου και να ατενίσετε την πόλη ως τη θάλασσα.
Διαβάστε περισσότερα – Το in2life... επί Στρέφη  

Καστέλλα

Ησυχία, νοσταλγική ατμόσφαιρα, παλιά αρχοντικά, δρομάκια με νεραντζιές και σκαλάκια που αποκαλύπτουν κάθε φορά και ένα κομμάτι θάλασσας: Στον λόφο της Καστέλλας θα βρείτε την ηρεμία σας και θα κάνετε βόλτες από το ψηλότερο σημείο της μέχρι το «μπαλκόνι» της, τη λεωφόρο Παπαναστασίου που σχεδόν… κρέμεται πάνω από το Μικρολίμανο. Κι επειδή η θάλασσα ταιριάζει γάντι στους μοναχικούς περιπάτους, θα κατηφορίσετε για να βολτάρετε στην ακτή, ανάμεσα στα βαρκάκια του Ιστιοπλοϊκού και τα παλιά μεζεδοπωλεία.
Διαβάστε περισσότερα – Καστέλλα: Στο μπαλκόνι του Πειραιά  

Άλσος Συγγρού

Πεύκα, αμυγδαλιές και περιβόλια, ντυμένα στα φθινοπωρινά είναι το σκηνικό που θα συναντήσετε στο άλσος Συγγρού των Βορείων Προαστίων. Η είσοδός του βρίσκεται δύο βήματα από τη λεωφόρο Κηφισίας, στο ύψος του Αμαρουσίου, αλλά η φασαρία εξαφανίζεται και αντικαθίσταται από δρομείς και ποδηλάτες, στα μονοπάτια που οδηγούν, μεταξύ άλλων, στο μικρό υπαίθριο αμφιθέατρο και στη μοναδική γοτθική εκκλησία της Ελλάδας, σχεδιασμένη από τον Τσίλλερ κοντά στο επιβλητικό αρχοντικό της οικογένειας Συγγρού, ιδανικό σκηνικό για να αράξετε με τις ώρες. Μάθετε περισσότερα εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v