5 ωραία μπαράκια για απογευματινό ποτάκι

Από το Χαλάνδρι μέχρι το Κέντρο και τα Πετράλωνα, απολαμβάνουμε το πρώτο ποτό του Σαββάτου από νωρίς, σε πέντε σούπερ μπαράκια.
5 ωραία μπαράκια για απογευματινό ποτάκι

Είναι Σάββατο και βαριέστε να περιμένετε μέχρι να πάει η ώρα 22.00 – 12.00 για να κάνετε την γκράντε σας έξοδο. Θέλετε να τα πιείτε και να τα πείτε με τους φίλους/ες σας από νωρίς. Πλήρως κατανοητό, συμβαίνει στον καθένα και είναι καλό.


Ιδού λοιπόν πέντε διευθύνσεις που ανοίγουν πόρτες από (πολύ) νωρίς και φιλοξενούν τις πρώτες σαββατιάτικες αλκοολούχες γουλιές μας.


Speakeasy  


Δεν έχει ταμπέλα, ούτε άλλο διακριτικό, θεωρείται ένα από τα «μυστικά» μπαρ της Αθήνας και μας αρέσει για τις ωραίες μουσικές του, αλλά και για το γεγονός ότι ανοίγει από τις 19.00 το απόγευμα για το πρώτο ποτάκι του Σαββάτου. Το υπόγειό του εξαιρετικά στημένο και διακοσμημένο φέρνει στο νου εποχή ποτοαπαγόρευσης των 30s στην Αμερική, ενώ τα cocktails του είναι από μόνα τους λόγος για να έρθετε εδώ. Οι τιμές τους ξεκινούν από 9 ευρώ και στα αγαπημένα μας συμπεριλαμβάνονται το aviation με gin, λικέρ μαρασκίνο και χυμό λεμόνι και το speak softly. Το απλό ποτό κοστίζει 7€, ενώ το μαγαζί διαθέτει και «ψαγμένες» ετικέτες σε spirits.

7 Jokers 


Το Παρίσι του Μεσοπολέμου εμπνέει ατμόσφαιρα και διακόσμηση, οι μουσικές παίζουν με το indie είδος αλλά δεν λένε όχι σε οτιδήποτε ανεβαστικό και από τη στιγμή που το ρολόι θα δείξει 16.00 οι πύλες του ανοίγουν για να μας υποδεχτούν για πρώιμο ποτάκι ή cocktail. Στο 7 Jokers θα κοινωνικοποιηθείτε μιας και ο χαρακτήρας του μαγαζιού είναι single και θα ξεκινήσετε ιδανικά τη βραδιά μέχρι… ό,τι ήθελε προκύψει. Εξαιρετικό το apple martini, από τα καλύτερα που έχουμε δοκιμάσει. Το απλό ποτό κοστίζει 7€, τα cocktails ξεκινούν από 8€.


Spiti Cocktail Bar  


Ανοίγει από τις 10 το πρωί για καφεδάκι – ή αλκοόλ αν είστε από εκείνους – και συνεχίζει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Εντάξει, δε θα πάμε από το πρωί για κοκτέιλ στο Spiti στο Χαλάνδρι, αλλά το απογευματάκι του ταιριάζει πολύ. Με ωραίες μουσικές, θα πιάσουμε θέση στην αυλή ή στην μεγάλη του μπάρα, θα παραγγείλουμε ένα ωραιότατο cocktail δια χειρός Νέαρχου (ζητείστε του να σας φτιάξει Maison Amical, με βάση το Μεταξά 7 αστέρων και σπιτικό σιρόπι μαύρης μπύρας) και θα ξεκινήσουμε όπως πρέπει το αλκοολικό μας Σάββατο. Οι τιμές των cocktails ξεκινούν από 8€.

Κύριος Χου

Νεοκλασσικό σπίτι με όμορφη αυλή. Φιλική ατμόσφαιρα με νεαροπαρέες σε τραπεζάκια εντός και εκτός. Χαμηλή μουσική που ευνοεί τις συζητήσεις. Ωραία ποτά. Δε θέλουμε και πολύ, παίρνουμε παρέα και πάμε από νωρίς στον Κύριο Χου στη Δημοφώντος για το πρώτο ποτάκι του Σαββάτου, πιάνουμε θέση στα μαρμάρινα τραπεζάκια του και παραγγέλνουμε ωραιότατα cocktails όπως το Deep Purple, με λευκό κρασί, μαστίχα, πικραμύγδαλο και άγριο μύρτιλο. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 7-8€.

Clumsies 


Στεγάζεται στο κτίριο του ζωή - σε λόγου μας- Δωρίς και είναι παιδί της ομάδας του σούπερ επιτυχημένου χαλανδριώτικου Theory, οπότε καταλαβαίνετε ότι τα πράγματα είναι… σοβαρά εδώ πέρα. Έχει πέντε διαφορετικούς χώρους, μια μικρή ημιυπαίθρια αυλή, ένα πέτρινο μπαρ, μία άνετη σάλα, έναν ημιώροφο για chill out καταστάσεις και έναν prive πρώτο όροφο που «χωρά» maximum 10 άτομα και κλείνεται με κρατήσεις. Αγνοούμε τον τελευταίο και επιλέγουμε έναν από τους πρώτους 4 για να απολαύσουμε το ποτάκι μας από νωρίς. Τα απλά ποτά κοστίζουν 7€. Σημειώστε ότι με 20€ «παίρνετε» το κοκτειλο-μενού δοκιμής με 4 διαφορετικές δημιουργίες.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v