Σαββάτο με tango και ρακές στον Κεραμεικό

Επισκεπτόμαστε τον Κεραμεικό για αρχαία και σύγχρονη τέχνη, κάνουμε δωρεάν μαθήματα tango και τσουγκρίζουμε ρακές στο Γκάζι.
Σαββάτο με tango και ρακές στον Κεραμεικό

Θέλετε να γνωρίσετε την όμορφη πλευρά του Κεραμεικού; Αυτό το Σάββατο είναι μια ωραία ευκαιρία να περάσετε μια ολόκληρη μέρα – ή ένα ολόκληρο βράδυ στις – γειτονιές του, ακολουθώντας τις προτάσεις μας για τέχνη, χορό, βόλτες και τσιμπολογήματα στα πέριξ του Γκαζιού.

Σύγχρονη τέχνη στον αρχαίο Κεραμεικό


Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα μεσημεριανό περίπατο στο κάτω μέρος της Ερμού – και ίσως το ομορφότερο – αυτό που οδηγεί από το Θησείο στο Γκάζι. Τα βήματά σας θα σας φέρουν μπροστά στον αρχαιολογικό χώρο του αττικού δήμου των Κεραμέων, εκεί όπου δούλευαν οι αγγειπλάστες και αγγειογράφοι της αρχαιότητας, ενώ αργότερα εξελίχθηκε στο σημαντικότερο νεκροταφείο της κλασικής Αθήνας.

Σε αυτόν τον σημαντικό, αλλά παραγνωρισμένο αρχαιολογικό χώρο του κέντρου, τα αρχαία ευρήματα πλέον «συνομιλούν» με την μοντέρνα τέχνη, χάρη σε άλλη μία από τις πρωτοβουλίες του πολιτιστικού οργανισμού ΝΕΟΝ, ο οποίος επιδιώκει να συνδέσει τους δημόσιους αστικούς χώρους με την σύγχρονη τέχνη. Έτσι, ως το τέλος του Οκτωβρίου, στον αρχαιολογικό χώρο θα βρούμε τις εικαστικές δημιουργίες της Μαρίας Λοϊζίδου, μεταλλικά έργα και εγκαταστάσεις πλάι στα μνημεία. Η έκθεση έχει τίτλο «Μεταβίβαση» και ο χώρος είναι προσβάσιμος από τις 8.00 ως τις 20.00 καθημερινά. Μάθετε περισσότερα για την έκθεση εδώ και για τον αρχαιολογικό χώρο εδώ.  

Το Βερολίνο συναντά την κρητική ρακή


Μετά την περιπλάνησή μας στον αρχαίο Κεραμεικό, φτάνουμε στο μοντέρνο Γκάζι. Στο 44 της οδού Κωνσταντινουπόλεως, πιάνουμε τραπεζάκι στο Berlin Raki, ένα μοντέρνο μεζεδοπωλείο που αγαπά την πολυπολιτισμική αισθητική των βερολινέζικων παμπ, και την παντρεύει με ελληνικά αποστάγματα και πιάτα δημιουργικής κουζίνας. Καθίστε στον μικρό αλλά όμορφο βιομηχανικό εσωτερικό χώρο, ή αν το επιτρέπει ο καιρός στα τραπεζάκια στην αυτοσχέδια αυλίτσα πλάι στις γραμμές του τρένου, και απολαύστε τσίπουρο ή κοκτέιλ με βάση τη ρακή, μαζί με φοβερό κριθαρότο γαρίδας, μελωμένο χταπόδι, φαλαφελάκια, ωραιότατο burger, λουκάνικα Μάνης και ωραία πατατοσαλάτα, σε πιατάκια της λογικής μεσογειακών tapas. Υπολογίστε περί τα 20€ κατ’ άτομο.

Μια βραδιά γεμάτη tango


Κι αφού το αρκούδι… δεν είναι πια νηστικό, μπορεί να χορέψει: Αυτό το σαββατόβραδο στο Γκάζι, η Escuela Argentina de Tango μας δίνει την κατάλληλη ευκαιρία να μάθουμε τα μυστικά του αργεντίνικου ταγκό, προσφέροντας δωρεάν μαθήματα για αρχάριους στον πολυχώρο El Galpon (Παγγαίου 6, μετρό Κεραμεικός) με την υποστήριξη της πρεσβείας της Αργεντινής. Τι καλύτερο για να κλείσετε τη σαββατιάτικη έξοδο με τον πιο ρομαντικό, παθιασμένο τρόπο; Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχή στην βραδιά ταγκό, που ξεκινά στις 20.00, στο τηλέφωνο 6947851017.  

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v