Τα αγαπημένα μας μπαρ γύρω από το Σύνταγμα

Φανταστικά κοκτέιλ κι εξίσου φανταστικές μουσικές σε μυστικούς πεζόδρομους και τραπεζάκια έξω στολισμένα με λουλούδια.
Τα αγαπημένα μας μπαρ γύρω από το Σύνταγμα
της Ηρώς Κουνάδη

Κι ενώ η Κολοκοτρώνη και τα στενάκια γύρω από την Καραγιώργη Σερβίας είναι το νέο απόλυτο αθηναϊκό hot spot, λίγο πιο ψηλά και λίγο πιο κοντά στο Σύνταγμα συμβαίνει κάτι εξίσου ενδιαφέρον. Τα μπαράκια εδώ, χωρίς να είναι λιγότερο δημοφιλή, αποφεύγουν τεχνηέντως τις mainstream παγίδες, και κρατάνε ήσυχο, αρτιστίκ, ιδιαίτερο χαρακτήρα. Οι μουσικές δεν «καπακώνουν» τις κουβέντες –κι ας είναι φοβερές και τρομερές– τα κοκτέιλ είναι εξαίσια και τα τραπεζάκια έξω στολισμένα με γλαστράκια και λουλούδια. Ιδού μερικά από τα πιο αγαπημένα μας μπαρ στα πέριξ του Συντάγματος. 

21 Grams 
Πετράκη 7

Τα καλύτερα κοκτέιλ των τελευταίων μηνών τα δοκιμάσαμε σε αυτό το τοσοδούλι μπαράκι που απλώνει τραπεζάκια έξω στον μικρό πανέμορφο πεζόδρομο της Πετράκη, ακριβώς απέναντι από την Taqueria Maya. Χαρούμενο και παρεΐστικο, παίζει φανταστικές indie μουσικές, κάνει και μερικά κινηματογραφικά περάσματα, έχει και σούπερ φιλικό σέρβις –τα συγκλονιστικά του κοκτέιλ γίνονται και tailor made, ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις παραξενιές σας. Οι δε τιμές τους κυμαίνονται στα 7-8€. 

Κιμωλία 
Υπερείδου 5

Ένα από τα πιο αγαπημένα μας στέκια στα πέριξ του Συντάγματος φρεσκαρίστηκε πριν από λίγες μέρες, κι έγινε ακόμα πιο πολύχρωμο, κράτησε όμως ίδια κι απαράλλαχτη την αρτιστίκ ατμόσφαιρά του, τις ωραίες ταξιδιάρικες μουσικές και βέβαια την παρεΐστικη διάθεση. Την Κιμωλία την βρίσκουμε ανοιχτή από νωρίς για καφεδάκι και εκθέσεις τέχνης να στολίζουν τους τοίχους της, μέχρι αργά για φτηνά καθαρά ποτά (στα 6€).

Ipitou
Ηπίτου 4

Το πάλαι ποτέ μυστικό πεζοδρομάκι κάτω από το Σύνταγμα φιλοξενεί εδώ και ένα περίπου χρόνο ένα από τα δημοφιλέστερα κοκτεϊλ-ο-μπαράκια της Αθήνας. Το ομώνυμο Ipitou απλώνει έξω φερ φορζέ καρεκλίτσες και μας σερβίρει φανταστικά κοκτέιλ επάνω σε τραπέζια στολισμένα με γλαστράκια. Στα αγαπημένα μας συγκαταλέγονται τα Kiss Me Twice, με ρούμι, καφέ και καραμέλα βουτύρου, και το La Rambla με τζιν, grapefruit και μαχλέπι, που σερβίρεται με γλυκό του κουταλιού βύσσινο. Οι δε τιμές τους κυμαίνονται από 7€ έως 9€. 

7 Jokers 
Βουλής 7

Ήταν από τα πρώτα που άνοιξαν τον χορό στα δρομάκια ψηλά στην Ερμού, μετακινώντας το νυχτερινό (μας) ενδιαφέρον και προς το Σύνταγμα. Στους παλιούς θαμώνες της πλατείας Μαβίλη θυμίζει το Μπρίκι, και όχι τυχαία, αφού είναι δημιουργία του ίδιου ανθρώπου. Μικρό και παρεΐστικο, με τις γνωριμίες να δίνουν και να παίρνουν, και τους θαμώνες να γίνονται όσο περνά η ώρα όλο και εμφανέστερα μια μεγάλη παρέα, παίζει σούπερ μουσικές, σερβίρει κοκτέιλ, ποτά, μπύρες και συμπάθεια κάτω από τα memorabilia και τις φωτογραφίες μουσικών θρύλων που κοσμούν τους τοίχους του. Το ποτό κοστίζει 7€.

Όμικρον
Λέκκα 12

Είναι κρυμμένο μέσα σε στοά από εκείνες που αναδίδουν αρώματα παλιάς Αθήνας, έχει την πιο αστική αυλίτσα που θα βρείτε στο κέντρο, φτιάχνει και εξαιρετικά κοκτέιλ. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το Passion Mango Mojito, με μάνγκο και passion fruit, και το μυρωδάτο Sailor Ginger, με –το μαντέψατε– ρούμι και τζίντζερ. Καθημερινά έχει happy hour από τις 17.00 ως τις 20.00, με επιλεγμένα σπέσιαλ ποτά στα 5€, ενώ τις Πέμπτες έχει και επιλεγμένα κοκτέιλ στα 5€. Τις υπόλοιπες μέρες και ώρες, τα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 7-8€. 

Speakeasy
Στο δρόμο που χάραξε η εποχή (και η μοδάτη αναβίωση) της ποτοαπαγόρευσης, τη διεύθυνση του Speakeasy δεν μπορούμε να τη γράψουμε –αν και πλέον αμφιβάλλουμε αν έχει απομείνει Αθηναίος που δεν την ξέρει. Αφού χτυπήσετε το κουδούνι για να σας ανοίξουν, θα βρεθείτε στο σούπερ ατμοσφαιρικό υπόγειό του, για να ακούσετε ωραίες funk-o-jazz μουσικές, και να δοκιμάσετε ωραία κοκτέιλ ή straight gin, τεκίλα, ουίσκι και κονιάκ από την πλούσια λίστα ετικετών. Το απλό ποτό κοστίζει 6€ και τα cocktails 7-12€.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v