7 αυλές για καφέ και ποτό στα δυτικά προάστια

Απολαμβάνουμε δροσιστικά καφεδάκια και παγωμένα κοκτέιλ σε επτά διευθύνσεις στα δυτικά προάστια, με όμορφες αυλές, κήπους και τραπεζάκια στο πλακόστρωτο.
7 αυλές για καφέ και ποτό στα δυτικά προάστια
του Γιώργου Κόκουβα

Καφεδάκι σε καταπράσινους κήπους, μπύρες μέσα στο δάσος, ποτά σε πλακόστρωτες αυλές και κοκτέιλ σε υπαίθριους χώρους με ωραίες μουσικές. Τα δυτικά προάστια κρύβουν όμορφες εκπλήξεις, όπως τα επτά café bar που ακολουθούν, και μας καλούν να απολαύσουμε και τις τελευταίες ρανίδες καλοκαιρινής διάθεσης στις δροσερές αυλές τους. 

Κήπος – The Garden Café 
Ιερά Οδός 403, Χαϊδάρι, τηλ: 2105324792

Να η αφορμή που σας έλειπε για να διανύσετε την έξτρα απόσταση και να επισκεφθείτε τον πανέμορφο Διομήδειο Κήπο, έναν από τους μεγαλύτερους βοτανικούς κήπους της Νότιας Ευρώπης: Το Garden Café άπλωσε τραπεζάκια στη φύση, διατηρώντας την ατμόσφαιρα απόλυτης γαλήνης, η οποία διανθίζεται με την νοσταλγική πινελιά του χαλικιού, τις πολύχρωμες καρεκλίτσες και το soundtrack των τζιτζικιών. Εδώ θα αράξετε από νωρίς το πρωί για καφεδάκι και πρωινό και στην συνέχεια για ούζο ή χιώτικη σούμα με ελληνικό finger food, ενώ αν το επισκεφθείτε το βράδυ μπορείτε να το ρίξετε στις μπύρες συνοδεία ποικιλιών από μεζέδες – περί τα 10€ κατ’ άτομο για μπύρα μετά τσιμπολογήματος. 

Σπείρα 
Αγίου Κωνσταντίνου 4, Αιγάλεω, τηλ.: 210 5312901

Μας αρέσει ο μοντέρνος, βιομηχανικός εσωτερικός χώρος της Σπείρας, αλλά ακόμη περισσότερο μας αρέσει το ξύλινο εξωτερικό deck και το πλακόστρωτο μπροστά του, στο οποίο δημιουργείται μια μίνι αυλή με ρετρό καρέκλες, μεταλλικά τραπέζια και ξύλινους πάγκους πλάι σε γλάστρες και μοντέρνα φωτιστικά. Από νωρίς εδώ απολαμβάνουμε καφεδάκι από 2€, μπύρα και κρασί από 3,50€ και καθαρά ποτά στα 6€. Τα ωραία κοκτέιλ κυμαίνονται στα 7-8€, ενώ το soundtrack κινείται σε funk soul, electro, acid jazz, afro beat rock και disco μουσικές. 

Άτταλος 
Πάρκο Ειρήνης, Καματερό, τηλ.: 210 2389009

Στο όμορφο συγκρότημα του Άτταλου στην καρδιά του καταπράσινου Πάρκου Ειρήνης, η θέα κλέβει την παράσταση. Και μπορούμε να την απολαύσουμε ανεμπόδιστα από το café και το μπαρ, στα τραπεζάκια στην αυλή/τεράστια βεράντα που αγναντεύει την Αττική, σιγοπίνοντας τον καφέ μας από νωρίς το πρωί ή με τσουγκρίζοντας τα ποτά μας (από 5€) αργότερα. Στον χώρο λειτουργεί και εστιατόριο ελληνικής κουζίνας (περί τα 20-25€ κατ’ άτομο). 

El Verano - Alea in Style 
Άλσος Μπαρουτάδικο, έναντι Δαρδανελίων 4 και Ιερά Οδός, Αιγάλεω, τηλ: 210 5319629

Στον καταπράσινο χώρο του Alea In Style, απολαμβάνουμε τον καφέ μας μαζί με λαχταριστή φρεσκοψημένη βάφλα ανάμεσα στα δέντρα, αλλά και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ σε μοντέρνο περιβάλλον με mainstream δυνατές μουσικές το βράδυ, στον ανανεωμένο χώρο του El Verano Summer Bar μέσα στο άλσος. Εδώ, άνετα τραπεζάκια και μεγάλοι πάγκοι φωτίζονται κάθε νύχτα ατμοσφαιρικά, σε μια μεγάλη αυλή με σιντριβάνια, γεφυράκια και άφθονο πράσινο. Κάθε Τετάρτη, ισχύει “happy day” στα κοκτέιλ, που στοιχίζουν 6€. 

Fairytale
Ν. Τρυπια 48-50, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ: 2102582341

Η πιο παραμυθένια αυλή της Νέας Φιλαδέλφειας είναι αυτή του Fairytale. Για την ακρίβεια, οι δύο πιο παραμυθένιες αυλές, καθώς πέρα από την καταπράσινη μπροστινή όαση με τα μεταλλικά τραπέζια, τους πράσινους τοίχους και τα τρεχούμενα νερά, έχει στηθεί και μια πιο ήσυχη, παρεΐστικη αυλή στο πίσω μέρος, η «αυλή της γιαγιάς» όπως την αποκαλούν οι θαμώνες της. Εδώ δοκιμάζουμε απίστευτης έμπνευσης (και ποσότητας ζάχαρης) γλυκά, με θέμα τα παραμύθια και τους αγαπημένους μας παιδικούς ήρωες και συνδυασμένα με κολασμένες γεύσεις, από κέικ με πραλίνα, καραμέλα βουτύρου και ολόκληρα κομμάτια Mars, μέχρι πίτα bueno-μπανάνα, σοκολατένιες πίτσες και λαχταριστά κομμάτια τούρτας. Τα συνδυάζουμε με σπιτικές λεμονάδες, παγωμένο καφεδάκι ή, αργότερα, με κοκτέιλ τα οποία στοιχίζουν 8-9€. 

Κακοφωνίξ 
Κολοκοτρώνη 22, Αγ. Ανάργυροι, τηλ.: 2102622288

Σε ένα παλιό σπίτι στους Αγίους Αναργύρους, η παρέα του Κακοφωνίξ έχει δημιουργήσει το πιο παρεΐστικο, ροκ στέκι που διατηρεί τη ζεστασιά ενός οικείου, συνοικιακού μαγαζιού, αλλά το «προικίζει» με ψαγμένη ποικιλία από μπύρες και σπέσιαλ ποτά, και το «ντύνει» με ωραίες rock, punk και indie μουσικές. Το καλύτερο; Το στέκι διαθέτει και μια ωραιότατη «σπιτική» αυλή, με χτιστά καναπεδάκια, πολυθρόνες σκηνοθέτη και σκαμπό κάτω από τις πέργκολες με τα αναρριχητικά φυτά. Τα ποτά στοιχίζουν 6€. 

ΧΟΜ 
Κρέοντος 119, Σεπόλια, τηλ: 2105131331

Μια ανάσα από το μετρό των Σεπολίων, το XOM drinkeatcafe αποτελεί την πιο μοντέρνα γωνιά της περιοχής, με έναν πολύ προσεγμένο εσωτερικό χώρο γεμάτο βιομηχανικές λεπτομέρειες και διακοσμητικά στοιχεία. Τους καλοκαιρινούς μήνες, όμως, το ενδιαφέρον μας τραβά ο εξωτερικό χώρος, με την ξύλινη εξέδρα, την τέντα πάνω από την υπαίθρια μπάρα, τους ξύλινους πάγκους, τα καφάσια-σκαμπό και τα δέντρα για φόντο. Εδώ αράζουμε από τις 8.00 το πρωί για καφέ και πρωινό, ενώ από τις 14.00 ανοίγει και η κουζίνα για μεσογειακά μεζεδάκια, ρακές, μπύρες και, αργότερα, ωραιότατα κοκτέιλ. Δεν αποκλείεται να πετύχετε και κάποιο πάρτι ή ειδικό event – αυτή την Πέμπτη για παράδειγμα, παρουσιάζεται στο XOM παράσταση stand up comedy με τους Χριστοφορίδη, Γιαννακόπουλο, Ρούπο και Ζάμπρα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v