7 παραμυθένια café στην Αθήνα

Παραμυθένια διακόσμηση, κολασμένα γλυκίσματα, νοσταλγική ατμόσφαιρα και «πολύχρωμη» διάθεση σε επτά διευθύνσεις της πόλης που μας κάνουν… μάγια.
7 παραμυθένια café στην Αθήνα
Μπιστρό με άρωμα παριζιάνικης γοητείας. Café διακοσμημένα με κάστρα, πύργους και σκηνικά παραμυθιών, που ετοιμάζουν εξίσου παραμυθένια γλυκίσματα. Νοσταλγικά στέκια-χρονομηχανές με κάτι από την μαγεία των παιδικών μας χρόνων και λιλιπούτειες σοκολατερί που μοσχομυρίζουν απόλαυση. Αυτά είναι τα επτά αγαπημένα μας café στην Αθήνα που είναι ό,τι πιο κοντινό έχουμε βρει σε… ντουλάπες προς την «Νάρνια». 

Cap Cap 
Πανόρμου 26, Αιγάλεω τηλ: 2105904116

Φανταστείτε οι πύργοι των παραμυθιών να φιλοξενούσαν τα μαγικά ξόρκια του Χάρι Πότερ και η Χώρα των Θαυμάτων να υποδεχόταν, εκτός από την Αλίκη, όλους τους αγαπημένους σας ήρωες από τις αγαπημένες σας ιστορίες των παραμυθιών και των ταινιών. Και όλα αυτά, σε συνδυασμό με βουτυρόμπυρες, σοκολατένια cupcakes, κέικ από το Westeros, καραμελένια κέικ και λαχταριστά ροφήματα διακοσμημένα από… ξωτικά. Αν, τώρα, συνυπολογίσετε ότι μέχρι τις 10 Οκτωβρίου «τρέχει» και ειδικό WizardFest με εξτρά δόσεις μαγείας, έχετε κάθε λόγο να πάρετε τη σκούπα σας και να πετάξετε ως το Αιγάλεω. 

Fairytale 
Ν. Τρύπια 48-50, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ: 2102582341

Ένας μεγάλος, υποβλητικός εσωτερικός χώρος με παλιά έπιπλα, vintage πολυθρόνες, χρυσές κορνίζες με μάγισσες και στρουμφάκια και νάνους πλάι σε επιτραπέζια σε κάθε ράφι. Μία καταπράσινη αυλή με σιδερένιες καρέκλες, μίνι-σιντριβάνια και μία δεύτερη αυλή, στο πίσω μέρος, αυτής «της γιαγιάς» με την γαλήνια αύρα. Αυτό είναι το σκηνικό στο Fairytale της Νέας Φιλαδέλφειας, που δημιουργεί την δική του σελίδα στην παραμυθένια πλευρά της Αθήνας, και σερβίρει παράλληλα τούρτες bueno, κοκτέιλ Lila Pause, πίτσες με μπισκότα Oreo και καλοφτιαγμένα γλυκά ροφήματα εμπνευσμένα από γνωστά παραμύθια. 

BubbleTale 
Αιόλου 17 / Πανόρμου 8 (Αιγάλεω) / Σιβιτανίδου 34 (Καλλιθέα) / Athens Metro Mall

Κάτι από λούνα παρκ του 19ου αιώνα έχει η διακόσμηση των BubbleTales, των πρώτων teabar της Αθήνας που σερβίρουν τσάι και μαγεία: Εδώ, θα παραγγείλετε bubble tea, ήτοι παγωμένο τσάι με μπίλιες γεύσεων που σκάνε στο στόμα και δημιουργούν απίθανους συνδυασμούς, καθώς και ζαχαρωτά, κοκτέιλ τσιχλόφουσκας ή ροφήματα σοκολάτας –δοκιμάστε λευκή σοκολάτα με φουντούκι και βανίλια. Θα τα απολαύσετε κάτω από την παριζιάνικη ριγέ τέντα με τα αλά καρουζέλ φωτάκια ή στον όμορφο εσωτερικό χώρο με τα πολύχρωμα αερόστατα και τις σαν-ουρανός-με-αστέρια ταπετσαρίες.

Pure Bliss
Ρόμβης 24Α, τηλ: 2103250362

Είναι πολύ δύσκολο να μη σας φτιάξει αυτόματα η διάθεση με το που φτάσετε στον πεζόδρομο της Ρόμβης. Τα πολύχρωμα τραπεζάκια στο πλακόστρωτο δίνουν την πρώτη γεύση. Ο ζεν χώρος της εισόδου με τις όμορφες μυρωδιές από βιολογικά ροφήματα και τάρτες την δεύτερη. Η πίσω παρεΐστικη αίθουσα με τις μαξιλάρες και το cozy παταράκι είναι οι δικές μας αγαπημένες γωνιές για να απολαύσουμε αρωματικούς καφέδες και bio σοκολάτες με αγαύη και άλλα μυστικά συστατικά, συνοδεία χαλαρής μουσικής. Στον χώρο λειτουργεί και «μίνι-κατάστημα» με βιβλία εναλλακτικών πρακτικών και προϊόντα σχετικά με βιολογικά μαγειρέματα. 

Petite Fleur 
Πλατεία Ελευθερωτών 2 (Χαλάνδρι) / Ομήρου 44 (Κολωνάκι) / Αγίων Θεοδώρων 4 (Κηφισιά) / Χ. Τρικούπη 146 (Ν. Ερυθραία)

Λίγη από την παραμυθένια ατμόσφαιρα των ρομαντικών παριζιάνικων μπιστρό μας φέρνει καθένα από τα «μικρά λουλούδια» της Αθήνας. Ατμοσφαιρικοί φωτισμοί, όμορφα τραπεζάκια, νοσταλγική τζαζ μουσική από τα πικάπ, λουλούδια και εκπληκτικά ροφήματα –θρυλική η ζεστή σοκολάτα- είναι η συνταγή του Petite Fleur, την οποία μπορείτε να απολαύσετε στο Κολωνάκι, το Χαλάνδρι, την Κηφισιά και τη Νέα Ερυθραία. 

The Dark Side of Chocolate 
Σολωνος 49, Κολωνάκι, τηλ: 698 2803418

Μικροσκοπικό, γλυκύτατο και με την ακαταμάχητη μυρωδιά της σοκολάτας παντού – τι παραπάνω χρειάζεστε για να ανακαλύψετε το λιλιπούτειο σοκολατένιο «παραμύθι» σε αυτό το ισόγειο της οδού Σόλωνος; Η σοκολατερί διαθέτει φοβερές συνταγές ζεστής σοκολάτας, αλλά και χειροποίητα σοκολατάκια-κόλαση, με σπάνια ποικιλία σοκολάτας συνδυασμένης με ελληνικά βότανα, πιπέρια και μυρωδικά. Το μέγεθος και η ζεστή αύρα του χώρου τον καθιστούν ιδανικό και για ένα μοναχικό διάλειμμα με παρέα ένα βιβλίο. 

Superfly 
Εμπεδοκλέους 28, τηλ: 2114046076

Δεν είναι μόνο τα πριγκιπόπουλα και τα παραμυθένια κάστρα που δίνουν μαγική διάσταση στις αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων. Είναι και εκείνα τα πιγκουινάκια στις τσουλήθρες τους, το ποδοσφαιράκι που παίζαμε με τα αδέρφια μας, τα κόμικς που διαβάζαμε μανιωδώς, τα σχολικά θρανία, οι γραφομηχανές και το Atari, τα τρενάκια και οι αφίσες αλλοτινών σταρ. Κι όλα αυτά, βρίσκονται ευφυώς διάσπαρτα σε αυτό το café – χρονομηχανή της πλατείας Βαρνάβα, στην πιο ρετρό, νοσταλγική γωνιά του Παγκρατίου που μας μαγεύει κάθε φορά που καθόμαστε για καφεδάκι ή μπυρίτσα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v