Οκτώ διευθύνσεις για χαλαρό καφέ στα Νότια

Δίπλα στο κύμα, με θέα ιστιοπλοϊκά, σε πλατείες που σφύζουν από ζωή, παρέα με ένα καλό βιβλίο. Βρήκαμε οκτώ «νότιες» διευθύνσεις για δροσερό καφεδάκι.
Οκτώ διευθύνσεις για χαλαρό καφέ στα Νότια
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Φάληρο, Νέα Σμύρνη, Βουλιαγμένη, Γλυφάδα, Βούλα. Τα Νότια προάστια διαθέτουν εκτός από εξαιρετικές γευστικές προτάσεων και δεκάδες καφεϊνούχες διευθύνσεις πλάι στο κύμα, με θέα θάλασσα ή με θέα… πλατεία. 

Ακολουθούν οκτώ από τις αγαπημένες μας. 

Swell
Ερμού 1 και Ποσειδώνος, Βουλιαγμένη

H νέα all day άφιξη στην Βουλιαγμένη ατενίζει από το μπαλκόνι της θάλασσα και πράσινο και ανοίγει από το πρωί για καφεδάκι με… θέα στην αθηναϊκή ριβιέρα, συνεχίζοντας με brunch, sushi και cocktails για τους βραδινούς επισκέπτες. Η θέα του εξαιρετική, σε φέρνει αντιμέτωπο με το πράσινο των πεύκων και το βαθύ μπλε της θάλασσας και φτιάχνει το τέλειο σκηνικό για ένα δροσερό καφεδάκι. Οι καφέδες ξεκινούν από 2,80€. 

Balux Cafe : Seaside
Λ. Ποσειδώνος Β58, Γλυφάδα

Μια πρωτότυπη ιδέα, με θαλασσινή διάθεση αλλά ζεστό περιβάλλον, το House Project στο Balux αποτελεί στην ουσία ένα «σπίτι» με δωμάτια για κάθε γούστο για χαλαρό καφεδάκι με θέα και άρωμα θάλασσας. Μάλιστα σε ένα από αυτά τα δωμάτια θα βρείτε το Playroom, με τεράστιους καναπέδες, μαξιλάρες και τραπέζια που σας περιμένουν για επιτραπέζια ή και παρτίδες Pro και άλλων videogames. Στον εξωτερικό χώρο, οι ξαπλώστρες ενδείκνυνται για ηλιόλουστες γουλιές καφεΐνης. O απλός espresso κοστίζει 3,10€.

Moorings
Μαρίνα Βουλιαγμένης, τηλ: 210 9670659 
Καφέ με θέα θάλασσα συνέχεια στο Moorings, ένα all day café bar restaurant που ατενίζει το απέραντο γαλάζιο σε έναν μικρό κολπίσκο και η ατμόσφαιρά του θυμίζει κάτι από κατάστρωμα πλοίου – χωρίς το κούνημα. To τέλειο σκηνικό εν ολίγοις για να απολαύσετε τον καφέ σας σε ζεν κλίμα χαλάρωσης από νωρίς το πρωί (10.00), αλλά και ένα γεύμα για μεσημέρι ή cocktail το βράδι. Οι τιμές ξεκινούν από 2,90€ για έναν espresso. 

Gazi College
Γρηγ. Λαμπράκη 5, Γλυφάδα, τηλ: 2108982723

Το γλυφαδιώτικο αδερφάκι του μαγαζιού της Αθήνας, μεταφέρει στα Νότια όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά ενός 5-in-1 eatery bar τα οποία αγαπήσαμε στο Γκάζι. Εν ολίγοις εδώ θα πιείτε «ψαγμένους» καφεδες, θα δοκιμάσετε νόστιμα σνακ, σαλάτες, κυρίως πιάτα αλλά και cocktails σε ένα όμορφο και ντιζαϊνάτο περιβάλλον. Οι καφέδες ξεκινούν από 2,60€.

Rumors Lounge Café
Λεωφ. Ποσειδώνος 17, τηλ: 2108961200

Μαγαζί – σήμα κατατεθέν της Βουλιαγμένης, το Rumors αποτελεί σημείο συνάντησης για τους κατοίκους των Νοτίων Προαστίων οι οποίοι κάθονται στους αναπαυτικούς του καναπέδες, ατενίζουν θάλασσα και μπόλικο πράσινο, λιάζονται και απολαμβάνουν από καφεδάκι και σάντουιτς μέχρι μίνι γεύματα και ποτάκι όταν βραδιάζει με φόντο την στιλάτη και γκλαμ ατμόσφαιρα. Ο espresso κοστίζει 3€. 

Άρωμα Πλατείας  
25ης Μαρτίου 19, πλατεία Νέας Σμύρνης, τηλ: 210 9357505 
Στο ωραιότερο σημείο της πλατείας της Νέας Σμύρνης, το «Άρωμα» λειτουργεί ως café αλλά και ως bar, με δύο διαφορετικούς χώρους. Επιλέγουμε τα τραπεζάκια που βγάζει έξω, στην «πλατεία των πλατειών» και απολαμβάνουμε ωραιότατο καφέ και ροφήματα και σπιτική λεμονάδα. Σημειώστε ότι εδώ μπορείτε να παίξετε και επιτραπέζια, ενώ συχνά το Άρωμα φιλοξενεί μουσικά σχήματα, τζαζ βραδιές ή guest DJs. O απλός εσπρέσσο κοστίζει 2,50€. 

Booktalks
Αρτέμιδος 47 και Αγίου Αλεξάνδρου 58, Παλαιό Φάληρο
Είστε βιβλιοφάγοι; Σας αρέσει ο καλός καφές; Μήπως το αρωματικό τσάι; Αν απαντήσατε «ναι» σε δύο από τα παραπάνω ερωτήματα, τότε το Booktalks είναι ιδανικό για τα χειμωνιάτικ.. εεεε καλοκαιρινά μας συγχωρείτε- καφεδάκια είτε στα τραπεζάκια που βγάζει στον πεζόδρομο ή στον ατμοσφαιρικό εσωτερικό του χώρο που είναι στην ουσία ένα cosy βιβλιοπωλείο. Από εδώ θα πάρετε, αν θέλετε, και βιβλία σε πολύ καλές τιμές (μεταχειρισμένα από 2€). Ο εσπρέσσο κοστίζει 2,20€. 

Mare Marina
Μαρίνα Φλοίσβου (Κτίριο 6), Παλαιό Φάληρο, τηλ: 2109822220
Με θέα τα ιστιοπλοϊκά και τα γιοτ, το Mare Marina μας υποδέχεται στο εκλεπτυσμένο του περιβάλλον για καφεδάκι (από τις 8:00) στην navy βεράντα του με θέα την υπέροχη Μαρίνα (Φλοίσβου), αλλά και για φαγητό στον ξεχωριστό χώρο του εστιατορίου. Η τοποθεσία είναι αν μη τι άλλο ειδυλλιακή, ενώ το μαγαζί διαθέτει και αρκετές επιλογές για πρωινό. Ο εσπρέσσο κοστίζει 3€. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v