Πού να δείτε την Πανσέληνο του Αυγούστου

Οι εκδηλώσεις των μουσείων, οι συναυλίες και τα ιδανικά μέρη για να απολαύσετε ρομαντζάδα με φόντο το ολόγιομο αυγουστιάτικο φεγγάρι στην Αθήνα.
Πού να δείτε την Πανσέληνο του Αυγούστου
του Γιώργου Κόκουβα

Η αυγουστιάτικη Πανσέληνος καταφθάνει στον αττικό ουρανό και εμείς ετοιμαζόμαστε να την υποδεχθούμε, συγκεντρώνοντας τα καλύτερα «ραντεβού» της. Αργεντίνικα τάνγκο στην Ακρόπολη, μελωδίες του Χατζιδάκι από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός ως την Καλλιθέα, συναυλίες από τον Κεραμεικό και τον Κολωνό ως τη Βραυρώνα, θέατρο στον Πειραιά, αρχαιολογική ρομαντζάδα στο Σούνιο, μέχρι και swing χορούς σε όμορφες αυλές, απ’ όλα έχει το πρόγραμμα του υπουργείου Πολιτισμού για το ωραιότερο φεγγάρι της χρονιάς. Κι αν δεν σας φτάνουν όλα αυτά, σας έχουμε εξτρά επιλογές για ρομαντικές βόλτες αυτό το Σάββατο στην Αθήνα, αλλά και όλες τις εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα, σε περίπτωση που αυτό το Σαββατοκύριακο έχετε όρεξη για εκδρομή. 

Αργεντίνικα tango στο Μουσείο της Ακρόπολης 
Tango Acropolis ονομάζεται η βραδιά με την οποία το Μουσείο Ακρόπολης σχεδιάζει να υποδεχθεί τη φετινή αυγουστιάτικη πανσέληνο. Ο προαύλιος χώρος του Μουσείου θα μετατραπεί σε μεγάλη πίστα, που θα υποδεχθεί τους λάτρεις της μουσικής και του χορού σε μια μουσικοχορευτική εκδήλωση γεμάτη μουσική και ρομαντισμό. Από τις 8:30 μ.μ. ως τις 11:30 μ.μ., διεθνώς αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες θα παρουσιάζουν χορογραφίες tango και στη συνέχεια το κοινό θα έχει την ευκαιρία να χορέψει με μουσική από την ορχήστρα του γνωστού και αγαπημένου συνθέτη Μάριου Στρόφαλη. Την ημέρα αυτή το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό από τις 8 το πρωί ως τα μεσάνυχτα (η είσοδος στο Μουσείο θα είναι ελεύθερη από τις 8 το βράδυ), δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν στους χώρους της μόνιμης έκθεσης αλλά και στην περιοδική έκθεση «Σαμοθράκη. Τα Μυστήρια των Μεγάλων Θεών». Τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί και το εστιατόριό του (τηλεφωνικές κρατήσεις 210 9000915, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15).



Η Φιλαρμονική στο Ολυμπιείο
Με τίτλο «Φεγγάρι μάγια μου ‘κανες», μια εκδήλωση γεμάτη όμορφες νότες θα πραγματοποιηθεί στον χώρο των Στύλων του Ολυμπίου Διός, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Την ατμοσφαιρική βραδιά θα αναλάβει να «ντύσει» μουσικά η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων με μελωδίες από τον ελληνικό κινηματογράφο, συνθέσεις του Χατζιδάκι, του Ξαρχάκου, του Θεοδωράκη κ.α. Σημειώστε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί όχι το Σάββατο, αλλά την Παρασκευή στις 21.00 – η είσοδος φυσικά είναι ελεύθερη.

Μουσικές εκπλήξεις στον Κεραμεικό
Μπορεί ο αρχαιολογικός χώρος του Κεραμεικού να είναι κλειστός για το κοινό το βράδυ, αλλά στο διπλανό υπαίθριο θεατράκι των οδών Ευβούλου-Ερμού και Μελιδόνη, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο μουσική εκδήλωση του συγκροτήματος «Μουσικά Εικονογραφημένα» με τίτλο «Μουσικές κινηματογραφικές ιστορίες στον Κεραμεικό» με βιολί, τσέλο και πιάνο ακορντεόν.

Τζαζ βραδιά στη Βραυρώνα
Στον προαύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Βραυρώνας, ο δήμος Μαρκοπούλου οργανώνει βραδιά τζαζ με τον σαξοφωνίστα Δημήτρη Βασιλάκη – το μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό.



Φεγγαράδα στο Σούνιο
Φέτος για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια, ο αρχαιολογικός χώρος του Σουνίου θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό ως τα μεσάνυχτα – και κάτι μας λέει πως σμήνη θα σπεύσουν να το εκμεταλλευτούν, στην πιο κλασική θέα φεγγαράδας στην Αττική.

Swing βραδιά στο Νομισματικό Μουσείο
Στον όμορφο κήπο του Νομισματικού Μουσείου της οδού Πανεπιστημίου, θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με τίτλο «Κατευθείαν Καρδιά-Καλοκαίρι» με την Ηρώ και τον Αδάμ Τσαρούχη που θα ερμηνεύσουν jazz και swing διασκευές – ώρα έναρξης 21.00.

Τραγωδία στον Πειραιά
Στην αυλή του Αρχαιολογικού Πειραιά, από τις 20.30 οι κάτοικοι του επινείου (και όχι μόνο) μπορούν να απολαύσουν την λυρική τραγωδία «Προμηθέας Δεσμώτης» από τον Π. Καρούσο, υπό την αιγίδα του Ελληνοαμερικανικού Κέντρου Τεχνών.

Συναυλία στην Ελευσίνα
Αν έχετε όρεξη για λίγη οδήγηση παραπάνω, κάντε αυτό το Σάββατο μια μίνι εκδρομή ως την Ελευσίνα, εκεί όπου στο πλαίσιο των φετινών Αισχυλείων, το σαββατόβραδο θα τραγουδήσει η Σαββίνα Γιαννάτου στον Αρχαιολογικό χώρο – προσβάσιμοι χώροι θα είναι τα Προπύλαια και η Ρωμαϊκή Αυλή από τις 20.30 ως τις 23.30.



Νοσταλγικές μελωδίες στην Καλλιθέα
Ο δήμος Καλλιθέας μας προσκαλεί να απολαύσουμε τη φεγγαράδα αυτό το Σάββατο στις 20.00, στη συμβολή των οδών Παναγή Τσαλδάρη και Φιλαρέτου, εκεί όπου θα τραγουδήσουν ο Γιάννης Κούτρας και ο Παύλος Καρποδίνης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια από τον Σταυρό του Νότου, αλλά και μελωδίες του Χατζιδάκι, του Πλέσσα, του Λοΐζου, του Τσιτσάνη κ.α. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η Ζωή Τηγανούρια στο Θέατρο Κολωνού
Στις 21.00 το βράδυ του Σαββάτου, στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού (Ιωαννίνων & Καπανέως), η διεθνούς φήμης σολίστ του ακορντεόν και συνθέτης, Ζωή Τηγανούρια, με το μοναδικό προσωπικό της στυλ, θα παρουσιάσει στο κοινό, υπό το φως της πανσελήνου, το απόσταγμα των εμπειριών της στη συναυλία με τίτλο «Ζωή… χωρίς σύνορα». Η εκδήλωση εντάσσεται στο καλοκαιρινό πρόγραμμα του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δείτε τις εκδηλώσεις όχι μόνο στην Αττική, αλλά ανά την Ελλάδα, συγκεντρωμένες – και τις 140(!)- εδώ

Περισσότερες ιδέες
Δεν σας κάλυψε καμία από τις παραπάνω δωρεάν εκδηλώσεις για την φεγγαράδα του Αυγούστου; Σας έχουμε πολλές εναλλακτικές:



-Εδώ θα βρείτε τα καλύτερα μπαράκια με ταράτσες για να απολαύσετε την Πανσέληνο μετά κοκτέιλ. 
-Και εδώ εστιατόρια σε ταράτσες και μπαλκόνια για… μπουκιά και ρομαντζάδα. 
-Εδώ συγκεντρώσαμε τις καλύτερες παραλίες της Αττικής για βραδινό μπάνιο ή απλώς άραγμα στην αμμουδιά με θέα το ολόγιομο φεγγάρι. 
-Σε αυτή εδώ τη «συνάντηση κορυφής» έχουμε «χαρτογραφήσει» τα μέρη με την καλύτερη θέα στην πόλη, από κρυφά σημεία σε λόφους μέχρι στέκια με… τηλεσκόπια για να δείτε τη Σελήνη από κοντά. 
-Εδώ θα βρείτε ωραίες προτάσεις για τους ρομαντικότερους εξ υμών, που θέλετε αυτό το Σάββατο να πάρετε από το χέρι το άλλο σας μισό και να περπατήσετε στην Αθήνα. 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v