Υπέροχα μπαράκια που μας σερβίρουν φαγητό στην αυλή

Πιάνουμε τραπεζάκι στη σκιά, σε πέντε χαριτωμένες αυλές που μας σερβίρουν και φαγητό, και ωραία κοκτέιλ, και καφέ.
Υπέροχα μπαράκια που μας σερβίρουν φαγητό στην αυλή
της Ηρώς Κουνάδη

Η μισή παρέα θέλει να φάει, η άλλη μισή θέλει να πιεί, κι ένας περίεργος γυρεύει καφέ βραδιάτικα. Όλοι, πάντως, συμφωνούν σε ένα πράγμα: Αυλή να έχει, κι όλα τα άλλα θα τα βρούμε. Τα βρήκαμε εμείς για εσάς, σε πέντε σούπερ αθηναϊκά μπαράκια με πανέμορφες αυλές, που έχουν και ωραία κοκτέιλ, και καλό φαγητό, και νορμάλ τιμές, και (ναι) καφέ από το πρωί ως το βράδυ.

Momo
Σαπφούς 95, Καλλιθέα, τηλ: 210 9562300

Μια από τις ωραιότερες, και πιο δροσερές αυλές της πόλης κρύβεται λίγο… off κέντρο, στην καλλιθεώτικη Πλατεία Κύπρου. Στον κήπο του Momo πιάνουμε τραπεζάκι στη σκιά των ψηλών δέντρων από νωρίς για ωραίο καφεδάκι Sant’Eustachio και πρωινό-μεσημεριανό με φανταστικά burgers σε ψωμάκι μπριος, σερβιρισμένα με πατατούλες φούρνου και σπιτική σαλάτα coleslaw, νόστιμα σάντουιτς, δροσερές σαλάτες, λαχταριστά macaroni’n’cheese και ιδιαίτερα haute dogs. Συνεχίζουμε απόγευμα ή βραδάκι με καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, οι τιμές των οποίων κυμαίνονται στα 8€. 

Soiree de Votanique 
Καστοριάς 38, Βοτανικός, τηλ.: 210 3471401

Γλαστράκια με λουλούδια, σιδερένιες καρεκλίτσες, ξύλινα τραπέζια με πάγκους που μας φέρνουν στο νου ανοιξιάτικα πικνίκ και πέτρινοι τοίχοι που κάνουν ωραία αντίθεση με το ξύλινο ντεκ φτιάχνουν το σκηνικό της γνωστής και αγαπημένης αυλίτσας του Βοτανικού. Εδώ δοκιμάζουμε ωραία κοκτέιλ (στα 7€) και καθαρά ποτά (στα 6€), ενδιαφέρουσες ποικιλίες κρασιού σε ποτήρι και τσιμπολογήματα όπως ψητά λαχανικά, μίνι σουβλάκια κοτόπουλου ή μπρουσκέτες με γαύρο μαρινάτο, οι τιμές των οποίων κυμαίνονται στα 3-5€. Όλα αυτά συνοδεία jazz-o-funk μουσικών και αφιερωμάτων-έκπληξη όπως η εβδομάδα Tom Waits που έχει γίνει πια θεσμός.

Theory
Πλάτωνος 14, Χαλάνδρι, τηλ: 210 6801633

Δημιούργησε τέτοιο hype όταν πρωτοάνοιξε τις πόρτες του, δύο χρόνια πριν, που σχηματίζονταν… ουρές για έναν καφέ στην αυλή του. Δύο χρόνια αργότερα, το Theory εξακολουθεί να μας σερβίρει σούπερ κοκτέιλ όπως το Memories, με ρούμι, μέλι και passion fruit ή το Crazy Mao, με βότκα, μανταρίνι, lime και δυόσμο, αλλά και νοστιμότατα τσιμπολογήματα όπως τραγανές μπαγκέτες και ζουμερά burgers. Στην όμορφη αυλή του το βιομηχανικό design παντρεύεται με ρομαντικές πινελιές, σε ένα φιλόξενο, χαλαρό αποτέλεσμα. Οι τιμές των κοκτέιλ κυμαίνονται στα 9€. Θα το βρείτε ανοιχτό από το πρωί για δροσερά καφεδάκια. 

Big Spoon 
Αγίου Ιωάννου 65, Αγία Παρασκευή, τηλ.: 210 6019405

Το μικρό αδερφάκι του χολαργιώτικου White Spoon (που βγήκε λίγο μεγαλύτερο) προσγειώθηκε πριν από λίγους μήνες στην πιάτσα της Αγίου Ιωάννου, φέρνοντας μαζί του αέρα ανανέωσης. Μεγάλο και φωτεινό, με χαριτωμένες ρετρό λεπτομέρειες στη διακόσμηση και ένα πανέμορφο ξύλινο ντεκ-αυλίτσα. Σερβίρει από νωρίς καφεδάκι και σούπερ πρωινά που περιλαμβάνουν φυσικά και τις θρυλικές ομελέτες του White Spoon, συνεχίζει με λαχταριστά burgers και ολοκληρώνει το μενού με καταπληκτικά κοκτέιλ. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το ομώνυμο Big Spoon με μαστίχα, tentura, λεμόνι, πορτοκάλι και σιρόπι κανέλας. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 8€, και για μπεργκεράκια και ομελέτες θα υπολογίσετε περίπου άλλα 5€. 

Mr. Peacock 
Κατσουλιέρη 7, Χαλάνδρι

Μια από τις τελευταίες αφίξεις της χαλανδριώτικης πιάτσας μετρά μόνο λίγους μήνες ζωής αλλά έχει καταφέρει να μας κλέψει την καρδιά με την πανέμορφη αυλίτσα του –μες στις πρασινάδες και τις χρωματιστές μαξιλάρες. Εδώ απολαμβάνουμε φοβερά κοκτέιλ (στα 8-9€) όπως το Fashion Cola, μια πειραγμένη εκδοχή του Old Fashioned με σιρόπι από Coca Cola και ρούμι εμβαπτισμένο με ποπ κορν, ή το «τζιντζεράτο» Draft Me Up Scotty, το πρώτο κοκτέιλ στην Ελλάδα που σερβίρεται από βαρέλι, σε συνδυασμό με ωραιότατα τσιμπολογήματα: burger, πίτσες, μπαγκετούλες και πάει λέγοντας. Το Mr. Peacock ανοίγει από το πρωί για καφεδάκι.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v