Τι να κάνω τον Αύγουστο στην Αθήνα

Δέκα πράγματα που μπορείτε να κάνετε τον Αύγουστο στην άδεια Αθήνα για να την απολαύσετε στο έπακρο όσο όλοι οι υπόλοιποι λείπουν για διακοπές.
Τι να κάνω τον Αύγουστο στην Αθήνα
του Γιώργου Κόκουβα

Θα μείνετε όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα; Βλέπουμε την πόλη μισοάδεια… αλλά το ποτήρι μισογεμάτο, και συγκεντρώνουμε δέκα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ξεχάσετε ότι τα αγαπημένα σας στέκια είναι κλειστά ή ότι οι γνωστοί σας λείπουν σε κάποιο νησί. Όσοι έχουμε μείνει πίσω, θα περάσουμε καλά.

*Θα πάμε θερινό σινεμά
Θα δούμε τις οσκαρικές ταινίες που χάσαμε τη χρονιά που πέρασε, θα απολαύσουμε σούπερ επανεκδόσεις κλασικού σινεμά, θα γελάσουμε με ανάλαφρες κωμωδίες και κομεντί, και φυσικά θα απολαύσουμε τη δροσιά των χαλικόστρωτων κήπων, την μυρωδιά του γιασεμιού και την νοσταλγική ατμόσφαιρα των θερινών σινεμά της Αθήνας, που δεν κλείνουν καθόλου τον Αύγουστο. Δείτε εδώ μερικές από τις καλύτερες διευθύνσεις. 

*Θα διασκεδάσουμε… τζάμπα στις δωρεάν εκδηλώσεις του μήνα
Συναυλίες, παραστάσεις, εκδηλώσεις στα φεστιβάλ των δήμων που φέτος ξεκινούν νωρίς, από τα τέλη Αυγούστου, θέατρο σκιών, beach parties, εκθέσεις τέχνης και πολλά άλλα ωραία μας περιμένουν σε διάφορες γωνιές της πόλης καθ’ όλη την διάρκεια του μήνα. Δείτε εδώ συγκεντρωμένα τα καλύτερα δωρεάν αθηναϊκά ραντεβού του Αυγούστου. 



*Θα χορτάσουμε μπάνιο στη θάλασσα
Σε παραλίες αμμουδερές ή βοτσαλωτές, γυμνιστών ή για party animals, οργανωμένες ή ερημικές, για οικογένειες ή για ρομαντζάδα. Οι βουτιές δεν θα μας λείψουν, και μάλιστα θα τις χαρούμε με την άνεσή μας, χωρίς να χρειαστεί να ανεχθούμε μποτιλιάρισμα στην Ποσειδώνος ή τη Μαραθώνος. Επισκεφθείτε την στήλη του in2life και βρείτε τις καλύτερες παραλίες της Αττικής για κάθε γούστο. 

*Ή έστω θα βουτήξουμε στην πισίνα
Αν δεν διαθέτετε αυτοκίνητο (ή αυτό με τη σειρά του δεν διαθέτει βενζίνη στο ρεζερβουάρ), υπάρχει πάντα η πιο κοντινή λύση: Πάρτε το μετρό και κάντε στάση στα ξενοδοχεία της πόλης, τα οποία μας προσφέρουν τη δυνατότητα να δροσιστούμε στις «λαχταριστές» πισίνες τους. Και χωρίς να δώσουμε μια περιουσία, για να προλάβουμε τυχόν γκρίνιες: Εδώ σας έχουμε συγκεντρώσει τις οικονομικότερες επιλογές, για βουτιές με λιγότερα από 10€. 



*Θα χορέψουμε στα beach bars
Μπορεί τα περισσότερα café και μπαράκια στο κέντρο και στις γειτονιές της Αθήνας να ξεκουράζονται κι αυτά για λίγες ημέρες, αλλά τα beach bars της παραλιακής παραμένουν καταφύγια για όλους εμάς που θα μείνουμε τον Αύγουστο στην πόλη και μας προσκαλούν για μεσημεριανούς καφέδες, απογευματινές βουτιές και βραδινά πάρτι με δυνατά DJ sets και θεματικές βραδιές. Δείτε εδώ μερικά από τα καλύτερα αθηναϊκά beach bars. 

*Θα δροσιστούμε με μονοήμερες στις εξοχές της Αθήνας
Θα ανακαλύψουμε δροσερά πάρκα για πικνίκ. Θα βουτήξουμε σε λίμνες. Θα αράξουμε κάτω από καταρράκτες. Θα βρεθούμε μπροστά σε άγρια ζωάκια στα μονοπάτια δασών. Κι όλα αυτά, χωρίς να οδηγήσουμε πάνω από μισή με μία ώρα. Δείτε εδώ μερικές ωραίες επιλογές για αθηναϊκές εξορμήσεις.

*Θα ανακαλύψουμε τα πανηγύρια της Αττικής
Δεν είναι η Λαγκάδα της Ικαρίας, ούτε η Παναγιά της Φολεγάνδρου. Αλλά έχουν κάτι από αυτό το καλτ στοιχείο των παλιών γλεντιών που μπορεί να μας κάνει να ξεχάσουμε ότι είμαστε στην Αθήνα. Μιλάμε για τις γιορτές και τα λαϊκά πανηγύρια - αυτά με τα κλαρίνα, την κρεατοφαγία σε χασαποταβέρνες και το μίνι παζάρι που στήνεται ανά τους δήμους οι οποίοι διαθέτουν ναό της Παναγίας. Τον Δεκαπενταύγουστο λοιπόν, θα βρείτε κόσμο να το γιορτάζει δεόντως στο Μαρούσι, στη Φυλή, στον Ωρωπό και στο Μάτι.



*Θα απολαύσουμε την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο στον αττικό ουρανό
Φέτος το αυγουστιάτικο ολόγιομο φεγγάρι έρχεται κάπως αργά, στις 29 Αυγούστου, ευκαιρία να γιορτάσουμε το τέλος του μήνα με δωρεάν εισόδους σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία – ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί εκδηλώσεις, αλλά εκ των ων ουκ άνευ είναι οι live βραδιές που στήνονται στο προαύλιο του Μουσείου της Ακρόπολης και στους αρχαιολογικούς χώρους των παραλίων της Αττικής.

*Θα εκμεταλλευτούμε τα σαββατοκύριακα
Μπορεί να μην «παίζει» άδεια, τουλάχιστον τέτοια ώστε να φύγετε για μία ή δύο εβδομάδες στο νησί, αλλά ένα σαββατοκύριακο στον Σαρωνικό, στην Πελοπόννησο, στην Εύβοια ή στις κοντινότερες Κυκλάδες όπως η Κύθνος και η Άνδρος είναι οι κατάλληλες τονωτικές ενέσεις για να επιστρέψετε από Δευτέρα πάλι στη δουλειά. Κάντε κλικ στα ονόματα των παραπάνω περιοχών για να δείτε προτάσεις για weekends και δείτε μερικές επιπλέον ωραίες ιδέες εδώ



*Θα βολτάρουμε στις ωραιότερες γειτονιές της Αθήνας
Θα εκμεταλλευτούμε την απουσία των πληθών και θα ανακαλύψουμε εκ νέου τα Αναφιώτικα και την Πλάκα, τα Πετράλωνα και τις παραλιακές περαντζάδες, τους λόφους και τους πεζόδρομους του κέντρου. Κι αν ψάχνετε περιπάτους που να σας θυμίσουν διακοπές, εδώ σας έχουμε βόλτες στην καλοκαιρινή Αθήνα και εδώ μέρη που θα σας «τηλεμεταφέρουν» στις Κυκλάδες. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v