Θερινό σινεμά και ποτό στην καλοκαιρινή Αθήνα

Νουάρ και ουζάκι στα Εξάρχεια, κωμωδία και ποτάκι στη θάλασσα, περιπέτεια μετά μεζέδων στην πλατεία και άλλες ωραίες ιδέες για έξοδο με θερινό σινεμά αυτό το Σάββατο.
Θερινό σινεμά και ποτό στην καλοκαιρινή Αθήνα
Ανάλαφρες κομεντί, συναρπαστικά νουάρ, ξεκαρδιστικές κωμωδίες και μυστηριώδεις περιπέτειες είναι οι επιλογές μας για το θερινό σινεμαδάκι του Σαββάτου, και μαζί με τις ταινίες, σας προτείνουμε και τα κατάλληλα στέκια για τις καλοκαιρινές ολονύχτιες συζητήσεις μετά την προβολή.

Διπλή Ταυτότητα στο Σινέ Παναθήναια
Η ταινία
: Ο θρύλος του «Χρυσού Χόλιγουντ» Billy Wilder σκηνοθετεί αυτό το υπέροχο νουάρ του 1944, στο οποίο ένας ασφαλιστής ερωτεύεται μια παντρεμένη γυναίκα, μια γνήσια femme fatale που θα τον μπλέξει σε μια ιστορία θανάτου και χρήματος. Με τους Φρεντ ΜακΜάρεϊ, Μπάρμπαρα Στάνγουικ, Έντουαρντ Τζ.Ρόμπινσον.

Info: 20.50 και 23.00, εισιτήριο 5€, Μαυρομιχάλη 165, Νεάπολη, τηλ: 2106425714
Μετά την ταινία: Θα κατηφορίσετε τη Μαυρομιχάλη μέχρι το 59, στη γωνία που «φωλιάζουνε» τα τραπεζάκια και οι ξύλινες καρεκλίτσες του Frumel, ενός μοντέρνου καφενείου, το οποίο σερβίρει ουζάκι στο πλακόστρωτο και ωραίους μεζέδες, από γαύρο μαρινάτο και πιπεράτη τυροχτυπητή μέχρι μυρωδάτο παξιμάδι και δροσερές σαλάτες (περί τα 8-10€ κατ’ άτομο). 

Οικογενειακές Ανισορροπίες στο Άνεσις
Η ταινία
: Ύστερα από μια μεγάλη κρίση, ένας μανιοκαταθλιπτικός πατέρας προσπαθεί να έρθει και πάλι κοντά στις δυο μικρές κόρες και τη γυναίκα του. Όταν η τελευταία, μάλιστα, αφήνει τη Βοστόνη για σπουδές στη Νέα Υόρκη, αναλαμβάνει μόνος του την ανατροφή των παιδιών του. Η Μάγια Φορμπς σκηνοθετεί τον υπέροχο Μαρκ Ράφαλο και τους Ζόι Σαλντάνα, Ίμοτζεν Γολοντάρσκι, σε ένα ανάλαφρο οικογενειακό δράμα που κάνει την έκπληξη αυτό το καλοκαίρι.

Info: 21.00 και 23.00, εισιτήριο 8€, Λεωφόρος Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι, τηλ: 2107788778
Μετά την ταινία: Ανηφορίζουμε μέχρι την Πανόρμου, και πιάνουμε τραπεζάκι στη βιομηχανική, μοντέρνα βεράντα του Lab (Τριφυλλίας 71, τηλ: 2155500791) για φθηνά ποτά (στα 5€), αλλά και επιλογές από καλοφτιαγμένα κοκτέιλ μέχρι ρακές. Στα μπόνους, η θέα στην πρασινάδα του πάρκου απέναντι και οι ωραίες indie μουσικές.

Με τον Μπαμπά ή τη Μαμά; στο Cine Βοτσαλάκια
Η ταινία
: Η Φλοράνς και ο Βενσάν είναι το τέλειο παντρεμένο ζευγάρι, δυο επιτυχημένοι επαγγελματίες και γονείς τριών παιδιών. Από τη στιγμή που θα αποφασίσουν, όμως, να χωρίσουν πολιτισμένα, για να μην εξελιχθεί η σχέση τους σε παγωμένη ρουτίνα, ένας ανελέητος και βρόμικος πόλεμος θα ξεκινήσει μεταξύ τους, καθώς κανείς δεν θέλει να αναλάβει την επιμέλεια των παιδιών. Γαλλογερμανική παραγωγή με άφθονες δόσεις χιούμορ, σε σκηνοθεσία Μαρτέν Μπουρμπουλόν.

Info: 21.00 και 23.00, εισιτήριο 7€, Πλαζ Βοτσαλάκια (Δημοτικό Κολυμβητήριο Πειραιά), τηλ.: 2104227427
Μετά την ταινία: Θα ανέβετε στην όμορφη ταρατσούλα του Καταφυγίου στο Μικρολίμανο (Ακτή Κουμουνδούρου 4, τηλ: 2104131612), όπου θα δροσιστείτε με θέα τη θάλασσα, και με ωραιότατα κοκτέιλ, βαρελίσια μπύρα ή ποτήρια κρασί ανά χείρας (το ποτό στοιχίζει περί τα 7€). 

Κατακούτελα στο Σινέ Γαλάτσι
Η ταινία
: Μια φανατική εργένισσα δημοσιογράφος αναλαμβάνει να κάνει ρεπορτάζ για ένα διάσημο αθλίατρο, αν και η ίδια μισεί τα σπορ. Γοητευμένη από το ήρεμο και ευγενικό στιλ του θα ξεκινήσει μαζί του σχέση, τρέμοντας στην ιδέα πως αυτή μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι μόνιμο. Η ρομαντική κομεντί βρίσκει άλλη μια δόση ανανέωσης του είδους σε αυτή την ταινία που υπογράφει (σεναριακά και ως πρωταγωνίστρια) η απολαυστική Έιμι Σούμερ και σκηνοθετεί ο Τζαντ Άπατοου («Παρθένος ετών 40», «Με την Πρώτη»).

Info: 20.50 και 23.00, εισιτήριο 7,50€ Άλσος Βεΐκου, τηλ.: 2102138119
Μετά την ταινία: Ανηφορίζουμε προς τα ψηλά του Αττικού Άλσους, εκεί όπου άνοιξε πρόσφατα ο πανέμορφος κήπος του White Garden (Φιλοκτήτη Οικονομίδου, Αττικό Άλσος, Yades, τηλ: 6939187383). Καταπράσινο σκηνικό, ατμοσφαιρικός φωτισμός, λευκοί καναπέδες, και κοκτέιλ ή ποτό (από 6,50€) στο γρασίδι είναι το σκηνικό που ολοκληρώνεται υπέροχα με την θέα προς την Αθήνα. 

Ο Κύριος Χολμς στη Δεξαμενή
Η ταινία
: Στη βρετανική επαρχία του 1947, ο 93χρονος Σέρλοκ Χολμς αρχίζει να έχει έντονα σημάδια απώλειας μνήμης. Ενώ πιάνει φιλία με έναν ανήλικο θαυμαστή του, γιο της οικονόμου του, προσπαθεί ταυτόχρονα να θυμηθεί και να διαλευκάνει μια άλυτη για 30 χρόνια υπόθεση. Απολαυστικός ο Ίαν ΜακΚέλεν στον ρόλο του Σέρλοκ, πλαισιώνεται από τη Λόρα Λίνεϊ και τον Μάιλο Πάρκετ, σε με αγγλοαμερικανική ταινία σκηνοθεσίας Μπιλ Κόντον.

Info: 20.50, εισιτήριο 7,50€, Πλατεία Δεξαμενής, Κολωνάκι, τηλ.: 2103623942
Μετά την ταινία: Δεν θα πάτε μακριά: Έξω από το θερινό σινεμά λειτουργεί το ισοτρικό καφενεδάκι της Δεξαμενής, απλώνοντας τραπέζια στα δύο φαρδιά πεζοδρόμια και σερβίροντας μπύρες, κρασί και ελληνικά μεζεδάκια σε ήσυχο, μποέμ περιβάλλον (περί τα 10-12€ κατ’ άτομο για αλκοόλ και τσιμπολόγημα). 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v