Η έξοδος του Σαββάτου… στην άγρια Δύση

Αυτό το Σάββατο, ανακαλύπτουμε μικρά μυστικά των δυτικών προαστίων, τρώμε σε ένα… νησιώτικο ταβερνάκι στην Κηπούπολη και κλείνουμε τη βραδιά με vintage summer party.
Η έξοδος του Σαββάτου… στην άγρια Δύση
Καφέ με συγκλονιστική θέα, ουζάκι με πάμφθηνους ψαρομεζέδες σε ένα… νησί στα δυτικά προάστια και vintage summer party με 80’s χορούς στο κέντρο της Αθήνας περιλαμβάνει η πρότασή μας για αυτό το σαββατόβραδο, που εγγυόμαστε ότι θα σας κάνει να ξεχάσετε πως βρίσκεστε καλοκαιριάτικα στην πόλη.

Καφές με θέα στην Πετρούπολη

Δίπλα στο θέατρο Πέτρας, στους πρόποδες του Αιγάλεω, ο πολυχώρος του Terra Petra μας προσφέρει τέσσερα διαφορετικά σκηνικά για ένα υπέροχο καφεδάκι. Music café, jazzy bar και club restaurant περιλαμβάνονται στους χώρους του, αλλά εμείς προτιμούμε το Tropical Espresso Bar στον δροσερό «ταρατσόκηπο», όπου απολαμβάνουμε τον μυρωδάτο μας εσπρέσο κάτω από τους ψηλούς φοίνικες, και με την Αθήνα «στο πιάτο».

Νησιώτικοι μεζέδες στην Κηπούπολη

Δεν απομακρυνόμαστε πολύ: Οδηγούμε μέχρι την Κηπούπολη (μεταξύ Πετρούπολης και Ανθούπολης), στο τέρμα της οδού Ιωαννίνων, όπου μας περιμένει μια καλοκαιρινή έκπληξη: Ο νέος χώρος του μεζεδοπωλείου «Ο Τέντζερης και το Καπάκι» (Ιωαννίνων 63, Κηπούπολη, τηλ: 2105765553) μας κάνει να ξεχνάμε πως βρισκόμαστε στη… στεριά. Ασβεστωμένα πεζούλια α λά Κυκλάδες, ούζο από την Μυτιλήνη, γαλανόλευκα τραπεζάκια και πολύχρωμες λάμπες που κρέμονται ψηλά, σαν από ταβερνάκι παλιάς ελληνικής ταινίας είναι το δροσερό σκηνικό πλάι στο πάρκο της περιοχής. Και το καλύτερο έρχεται στη συνέχεια: Το μενού είναι άκρως οικονομικό, αφού «τρέχει» καθημερινά προσφορά με απεριόριστη κατανάλωση από το μεγαλύτερο μέρος του καταλόγου με 11€ κατ’ άτομο. Εμείς δοκιμάσαμε φοβερή καβουροσαλάτα, ντοματοκεφτέδες και χταποδοκεφτέδες, ωραιότατο γαύρο, σαρδέλες ψητές, μυδοπίλαφο, γενναιόδωρη χωριάτικη σαλάτα και πατάτες τηγανητές, και μαζί με ουζάκι πληρώσαμε λιγότερα από 15€ κατ’ άτομο. Σημειώστε πως για τους αμετανόητους του κρέατος, στην προσφορά περιλαμβάνονται και επιλογές όπως μπριζολάκια και μπιφτέκι. Στο τέλος το καρπούζι έρχεται κερασμένο. Για σαββατοκύριακα, καλό θα είναι να κάνετε την κράτησή σας στο παραπάνω τηλέφωνο, προτού ξεκινήσετε προς την Κηπούπολη.

Vintage summer party στο κέντρο

Όσοι έχετε ακόμη δυνάμεις μετά από το θαλασσινό τσιμπούσι στα δυτικά και δεν μπορείτε να φανταστείτε το σαββατόβραδό σας χωρίς επίλογο με αλκοόλ και χορό, επιστρέψτε στο κέντρο και σπεύστε στην Death Disco του Ψυρρή (Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου 24), η οποία διοργανώνει 80s Summer Party. Ο Γιώργος Sagnier από τα decks θα σας ταξιδέψει στην δεκαετία του italo disco, των new romantics και του new wave, συνοδεία video προβολών, δροσερών κοκτέιλ και ασταμάτητου χορού. Το πάρτι ξεκινά τα Μεσάνυχτα και η είσοδος στοιχίζει 5€ με μπύρα ή κρασί. 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v