Τα ωραιότερα καλοκαιρινά μπαράκια για φλερτ

Γυρίσαμε τις αυλές και τις ταράτσες των μπαρ στο κέντρο, τη Γλυφάδα, το Χαλάνδρι και τον Πειραιά, για να διαπιστώσουμε πού συμβαίνει το περισσότερο καλοκαιρινό φλερτ.
Τα ωραιότερα καλοκαιρινά μπαράκια για φλερτ
της Ηρώς Κουνάδη

Είναι δύσκολος συνδυασμός το ωραίο καλοκαιρινό μπαράκι και το φλερτ. Οι αυλές και οι ταράτσες που κάνουν ένα μπαρ αυτομάτως καλοκαιρινό έχουν συνήθως χαμηλά τραπεζάκια και ακόμα χαμηλότερη μουσική, πράγμα που τις κάνει ιδανικές για να τα πείτε με την παρέα αλλά αποτρεπτικές για να πιάσετε κουβέντα με τον ωραίο άγνωστο απέναντι. Εκτός αν ανήκετε στην ιδιαιτέρως σπάνια κατηγορία ανθρώπου που δεν θα δίσταζε να πάει να καθίσει στο τραπεζάκι του ωραίου άγνωστου και της παρέας του, να συστηθεί και να πιάσει την κουβέντα. Αμφιβάλλουμε.

Τι χρειάζεται, λοιπόν, ένα καλοκαιρινό μπαράκι για να είναι ιδανικό για φλερτ; Μπάρες ή έστω ψηλά τραπέζια που οριοθετούν λιγότερο αυστηρά τον χώρο της παρέας, και διευκολύνουν την κοινωνικοποίηση. Χορευτική μουσική σε σωστή ένταση: όχι τόσο χαμηλά που να μην σε εμπνέει να λικνιστείς έστω λίγο στο ρυθμό της, ούτε τόσο δυνατά που να μην μπορείς να μιλήσεις. Και μερικά έξτρα, όπως ωραία κοκτέιλ που αποτελούν πάντα πρώτης τάξεως αφορμή για συζήτηση και καλές τιμές για να μπορείς να κεράσεις ένα-δυο αν αυτή η συζήτηση πάει καλά. Όλα αυτά τα βρήκαμε στα πέντε μπαρ που ακολουθούν.

Σπίτι
Ανδρέα Παπανδρέου 9, Χαλάνδρι, τηλ: 2106833677

Μπορεί να υπερηφανεύεται για μια από τις ομορφότερες αυλές του Χαλανδρίου, αλλά δεν είναι μόνο αυτό το δυνατό χαρτί του. Έχει και ψηλά τραπέζια που διευκολύνουν την προσέγγιση «πέρασα να πιάσω την κουβέντα», έχει και ωραία μπάρα στην οποία «γίνεται παιχνίδι» στο εσωτερικό (στην ουσία, ένα βήμα μακριά από την αυλή του). Φιλοξενεί συχνά εναλλακτικά DJ sets και μικρά φεστιβάλ που μας δίνουν την τέλεια αφορμή να ανοίξουμε κουβέντα, όπως το πρόσφατο αφιέρωμα στη μεξικάνικη κουζίνα και τα κοκτέιλ με βάση την τεκίλα και το mezcal. Τώρα που είπαμε κοκτέιλ, έχει και την υπογραφή του μέγα Γιάννη Κοροβέση στην καταπληκτική του λίστα, με τις τιμές να κυμαίνονται στα 8€.

Καταφύγιο
Ακτή Κουμουδούρου 4, Μικρολίμανο, τηλ.: 210 4131612

Είναι ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά –και λιγότερο mainstream– μπαράκια του Μικρολίμανου, και απολαμβάνει την ωραιότερη ίσως θέα στη θάλασσα από την ταράτσα του. Εκεί πάνω, εκτός από χαμηλά τραπεζάκια για κατ’ ιδίαν συζητήσεις, θα βρείτε και ψηλά σκαμπό σε μπάρες που διευκολύνουν το socializing. Οι μουσικές παίζουν σε ιδανική ένταση για να φλερτάρετε χωρίς να ξελαρυγγιαστείτε, ενώ οι τιμές των ποτών κυμαίνονται στα 7€.

Mosaiko
Λαοδίκης 30 (Βασιλέως Γεωργίου), Γλυφάδα, τηλ.: 210 8983208

Έχει μια αυλίτσα χάρμα οφθαλμών, διοργανώνει σούπερ πάρτι και DJ sets που μας κάνουν να χορεύουμε (πρόσφατα είχε καλεσμένο στα decks τον μπασίστα των Editors), σερβίρει και καταπληκτικά κοκτέιλ. Με δυο λόγια, έχει φτιάξει τις ιδανικές συνθήκες για καινούριες καλοκαιρινές γνωριμίες. Κι αν αναρωτιέστε πώς θα πιάσετε κουβέντα, ακόμα και το ντεκόρ (ένα μεγάλο νοσταλγικό κολλάζ με αντικείμενα και ανθρώπους από το παρελθόν, με τους Rolling Stones σε περίοπτη θέση) φροντίζει να σας δώσει ιδέες. Τα κοκτέιλ κοστίζουν 7€ μέχρι τις 21.00 και 9€ αργότερα. 

Couleur Locale 
Νορμανού 3, Μοναστηράκι, τηλ: 216 7004917

Ήταν το «μυστικό» μας τον χειμώνα που μας πέρασε, αλλά πλέον είναι το νέο αγαπημένο μπαρ ολόκληρης της πόλης. Ελάτε νωρίς, για να προλάβετε ένα από τα προνομιακά ψηλά τραπέζια, ή μια θέση στα χαμηλά μεν μεγαλύτερα δε που ενώνουν τις παρέες μεταξύ τους. Όλα τους απολαμβάνουν φαντασμαγορική θέα στην Ακρόπολη, και φορτώνονται με φτηνά ποτά (στα 6€) και ωραία κοκτέιλ (από 7,50€), αλλά και ωραία finger food, burger, τορτίγιες και λοιπά μεζεδάκια, επειδή… νηστικό αρκούδι δεν φλερτάρει. 

Ταράτσα Bar @Χοροστάσιον
Σκουλενίου 2, πλατεία Κλαυθμώνος, τηλ.: 210 3314330

Ένα beach bar με καλαμένιες ομπρέλες στο κέντρο της Αθήνας συνεχίζει εδώ και χρόνια σταθερά να μας φέρνει κοντά με τα σούπερ χορευτικά του πάρτι που μας λικνίζουν σε ρυθμούς indie pop, dance και electronica. Απολαμβάνει και καταπληκτική θέα στον φωτισμένο Λυκαβηττό, έχει και ψηλά σκαμπό για να μην απομονώνεστε, φτιάχνει και σούπερ κοκτέιλ που κυμαίνονται στα 8€ (απλά ποτά στα 6€). Θα το βρείτε ανοιχτό καθημερινά εκτός Δευτέρας από τις 21.00 και μετά.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v