5 σούπερ μπαράκια εκτός Αθήνας

Στη Δροσιά, τη Ραφήνα, τη Λούτσα και τη Νέα Μάκρη, πέντε μπαράκια φτιάχνουν κοκτέιλ, στήνουν 90s πάρτι και μας περιμένουν να… ξεκολλήσουμε από την πόλη.
5 σούπερ μπαράκια εκτός Αθήνας
Δεν έχει μόνο το κέντρο ωραία μπαράκια. Αυτό, όμως, το έχετε προσέξει: Τα τελευταία χρόνια τα προάστια έχουν πάρει δεόντως την εκδίκησή τους, με το μετρό να φέρνει κουλ πιάτσες σαν τον Χολαργό πολύ πιο κοντά μας, και τον νότο να γνωρίζει νέες δόξες καθώς Νέα Σμύρνη και Γλυφάδα αποκηρύσσουν την ταμπέλα του mainstream κι έχουν πια ωραιότατα μπαράκια που… κεντρίζουν. Κι αν τώρα σας λέγαμε ότι αυτή η τάση επεκτείνεται ακόμα παραπέρα, πλάι σε θάλασσες, δίπλα σε εξοχές και μέχρι γειτονιές που τα τηλέφωνά τους δεν ξεκινούν καν με το 210; Ορίστε πέντε καταπληκτικά μπαράκια που αξίζει να βγείτε από την Αθήνα για να τα ανακαλύψετε. 

Muse Bar
Λεωφόρος Σταμάτας 2, Δροσιά, τηλ.: 210 6228555

Πανέμορφο και αρτιστίκ, το σούπερ ατμοσφαιρικό μπαράκι της Δροσιάς παίζει ωραίες μουσικές που ροκίζουν και διοργανώνει κεφάτα ετερόκλητα πάρτι, σαν το πρόσφατο Back to School, με τα πολύ της μόδας 80s και 90s tunes που δεν χάνουν ποτέ τον στόχο τους, να μας κάνουν να χορέψουμε. Φτιάχνει και σούπερ κοκτέιλ και τα σερβίρει σε μια χαρά τιμές, στα 7-8€ (μην ακούτε βόρεια προάστια και τρομάζετε). Τι άλλο να θέλει κανείς; 

Ria Bar 
Ποσειδώνος 20, Μάτι, τηλ.: 6932119099

Κοντεύει να κλείσει δεύτερη δεκαετία ζωής αυτό το freestyle μπαράκι στο Μάτι, ακριβώς δίπλα στο ομώνυμο θερινό σινεμά, προσφέροντας μια ιδανική πρόταση για σινεφίλ και alternative έξοδο. Το Ria Bar Mati στολίζει το εσωτερικό του με άνετους oriental καναπέδες, χαλαρωτικά πουφ και διάφορα αραβικά και ινδικά στοιχεία, ενώ οι μουσικές που παίζει δύσκολα χωρούν σε μία παράγραφο. Εδώ, ανάλογα με την βραδιά, θα ακούσετε από ροκ και hardcore μέχρι reggae και funk και θα δοκιμάσετε επίσης πολύ καλά cocktails με κορυφαίο το Riality. Τα cocktails κοστίζουν από 7€.

Ινδιάνος
Παραλία Ζούμπερι, Νέα Μάκρη

Χαλαρό και «χύμα» μπαράκι πάνω στην άμμο, ο Ινδιάνος στηρίζει εδώ και χρόνια το μότο «Home is where the Beach is», το οποίο αναγράφεται στην ταμπέλα του μαγαζιού, και το κάνει άψογα. Ο ιδιοκτήτης Στέλιος Γρίβας έστησε ένα μικρό ξύλινο (beach) μπαράκι, με κεφάτη και στιλάτη ατμόσφαιρα το οποίο είναι ανοικτό από το πρωί μέχρι το βράδυ σερβίροντας καφεδάκι, ωραία cocktails, αλλά και κουζίνα με άρωμα Μεξικού. Συχνά και εδώ τα parties, τα οποία προσανατολίζονται κατά κύριο λόγο στην reggae μουσική, με προσκεκλημένους Έλληνες και ξένους Djs.

Silivani
Βραυρώνος 15, Λούτσα, τηλ.: 22940 80877

Μας συστήνεται ως beach – ice cream parlour, αλλά είναι πολλά περισσότερα απ’ αυτό: Ένα παραθαλάσσιο all day μπαράκι, με φοβερή θέα θάλασσα από τα τραπεζάκια στο ξύλινο deck του και στον κατάφυτο χώρο ακριβώς από κάτω. Συνδυάζει καφέ για τους πρωινούς τύπους, κρύο τσιμπολόγημα (finger food, club sandwich και πολύ καλή Ceasar’s) και ουζάκι για τους μεσημεριανούς και εξαιρετικά cocktails για όσους έρθουν (ή ξεμείνουν μέχρι) το βράδυ, συνοδεία χαλαρής μουσικής για chill out καταστάσεις. 

Bee Bar 
Πλατεία Πλαστήρα 8, Ραφήνα, τηλ.: 22940 25085

Χωρίς να θέλουμε να ακουστούμε υπερβολικοί, θα τολμήσουμε να πούμε ότι το Bee είναι ίσως το μπαράκι με τα καλύτερα κοκτέιλ στα πέριξ της Αθήνας. Κι αν δεν μας πιστεύετε, δεν έχετε παρά να περάσετε μια βόλτα για να δοκιμάσετε τα signature Red Apple και Roze Fix for You, με βάση τη βότκα και την τεκίλα αντίστοιχα. Τα Σαββατοκύριακα επικρατεί το αδιαχώρητο, οπότε αν καταφέρετε να πιάσετε θέση σε κάποιο από τα τραπεζάκια στο εξωτερικό του θα είστε πραγματικά τυχεροί. Η μουσική εδώ κινείται σε pop μονοπάτια, αν και δεν είναι απίθανο να το γυρίσει αργούτσικα στα trash ελληνικά που όλοι αγαπήσαμε. Τα cocktails στοιχίζουν 7€.

Η.Κ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v