7 δροσερά café στις πλατείες των Βορείων Προαστίων

Κηφισιά, Χαλάνδρι, Μαρούσι, Πεντέλη, Βριλήσσια. Πιάνουμε θέση σε επτά δροσερές πλατείες των βορείων προαστίων και απολαμβάνουμε παγωμένα καφεδάκια.
7 δροσερά café στις πλατείες των Βορείων Προαστίων
Δροσιστικοί καφέδες στην Κηφισιά, σκιά κάτω από τα δέντρα στα Βριλήσσια, άραγμα στο πλακόστρωτο στην Πεντέλη και παγωμένες σοκολάτες στο Μαρούσι και το Χαλάνδρι. Πιάνουμε τραπεζάκι στα όμορφα café σε επτά πλατείες των βορείων προαστίων και απολαμβάνουμε δροσιά, καφέ και ωραίες γεύσεις όλο το καλοκαίρι. 

Best Friends 
Πλατεία Καραμανλή, Πολιτεία, τηλ: 2108079139

Σταθερή αξία στην Πολιτεία, το meeting point των Βορείων Προαστίων διαθέτει έναν κομψό εσωτερικό χώρο, αλλά και έναν ακόμη καλύτερο υπαίθριο, όπου μία καταπράσινη μπάρα φροντίζει από νωρίς για το coffee break μας, στο πλακόστρωτο κάτω από τα πελώρια δέντρα. Αργότερα, μετατρέπεται σε ένα bar restaurant με μεσογειακές γεύσεις και λαχταριστά burgers σε γενναιόδωρες μερίδες. 

Dada’s 
Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου 19, Νέα Πεντέλη, τηλ: 2108104672

Με δύο ξεχωριστές αίθουσες, μοντέρνα διακοσμημένες και με μεγάλες τζαμαρίες για χάζι στην πλατεία, αλλά και λίγα τραπεζάκια έξω, για την απαραίτητη δροσιά, το Dada’s αποτελεί την καλύτερη επιλογή στην πιάτσα της Νέας Πεντέλης. Πάρτε θέση για παγωμένο καφεδάκι από νωρίς, και συνεχίστε αργότερα με μεσογειακά tapas. Φεύγοντας, μην ξεχάσετε να γλυκαθείτε με εξαιρετικό παγωτό από το διπλανό Morris Brown Homemade Gelato – το παγωτό μπανόφι και double dark chocolate είναι σκέτη κόλαση. 

Πικ Νικ bar 
Πλ. Ν. Πλαστήρα 1, Νέα Ερυθραία, τηλ:210 8077501

Χαλαρή διάθεση, όμορφη ατμόσφαιρα με εξωτικές, έθνικ αναφορές και καφεδάκι με φόντο τα δέντρα της πλατείας μας προσφέρει το Πικ Νικ, που λειτουργεί καθημερινά από το απόγευμα, αλλά και τα Σαββατοκύριακα από τις 12 το μεσημέρι για να απολαμβάνουμε την ιεροτελεστία του μεσημεριανού καφέ υπό τους ήχους jazz και soul μουσικών. 

Petit Fleur 
Πλατεία Αγίου Νικολάου 2, Χαλάνδρι, τηλ: 2106814825

Τους καλοκαιρινούς μήνες αποτελεί τύχη να βρείτε ελεύθερο ένα από τα λίγα εξωτερικά τραπεζάκια του Petit Fleur. Όχι μόνο επειδή στον εσωτερικό χώρο τηρείται η απαγόρευση του καπνίσματος, αλλά επειδή και έξω διατηρείται η ίδια παριζιάνικη ατμόσφαιρα, με την μποέμ αίσθηση των φερ φορζέ καρεκλών, των λουλουδιών, της ριγέ τέντας και της θέας στην πλακόστρωτη πλατεία αφ’ υψηλού. Εκτός από καφεδάκι, φυσικά, ενδείκνυται και οποιαδήποτε σοκολάτα σε ρόφημα, η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού. Συνδυάστε το ρόφημά σας με σπιτικό κέικ ή κάποιο από τα λαχταριστά γλυκά. 

Παλιάτσος 
Βασιλέως Γεωργίου και Σουβαλιώτου, πλατεία Αγίας Τριάδος, Παλαιά Πεντέλη, τηλ: 2108100889

Όμορφα τραπεζάκια, μαξιλάρες και δροσιά στο γρασίδι κάτω από τα δέντρα μας προσφέρει ο Παλιάτσος της Πεντέλης, ο οποίος ξυπνά από τις 9.00 το πρωί για να μας ετοιμάσει καφέ και δροσιστικά smoothies. Αργότερα, το γυρνά σε κρασί και μετατρέπεται σε παρεΐστικο wine bar με πολλές ωραίες συνοδευτικές γεύσεις, αλλά και θεματικές βραδιές καθημερινά: Θα βρείτε από jazz sets και latino parties μέχρι παραστάσεις μαριονέτας και 80s αφιερώματα. 

Music Cup Cafe 
Αναλήψεως 6, πλατεία Βριλησσίων, τηλ: 2114017384

Γνωστό στους ντόπιους και ως Butcher, το κλασικό στέκι των Βριλισσίων ενδείκνυται για καφεδάκι στα άνετα καναπεδάκια στο πλακόστρωτο ή στα τραπεζάκια κάτω από τις ομπρέλες της πλατείας. Εδώ θα αράξετε από νωρίς με ένα βιβλίο ή με τους φίλους σας για τάβλι και επιτραπέζια, και θα μείνετε ως αργά για να δοκιμάσετε τα ωραιότατα κοκτέιλ της μπάρας, συνοδεία μουσικών που ανεβαίνουν όσο περνά η ώρα. 

Seasons 
Αριστείδου 1, Μαρούσι, τηλ: 2114025759

Σε στρατηγική θέση στην πλατεία πίσω από τον μαρουσιώτικο σταθμό του ΗΣΑΠ, το Seasons είναι αγαπημένη γωνιά των κατοίκων της περιοχής για ένα χαλαρωτικό καφεδάκι με φόντο την ευχάριστη βαβούρα της περαντζάδας και το γεφυράκι της πλατείας, σκεπασμένο από τα στολισμένα δεντράκια. Αν είστε… του γλυκού, μη χάσετε την αφράτη βάφλα ή τους λαχταριστούς λουκουμάδες – αν πεινάσετε, θα βρείτε και φρεσκότατες σαλάτες στον κατάλογο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v