Πού να πάω για ποτό στην Αθήνα;

Ποτό στην Αθήνα. Απόφαση δύσκολη, αλλά συνάμα κομβική. Θέλετε χορό; Θέλετε κυριλέ καταστάσεις; Θέλετε άραγμα; Έχουμε 7 προτάσεις που θα σας ικανοποιήσουν πλήρως.
Πού να πάω για ποτό στην Αθήνα;
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Και μαζεύεται λοιπόν το παρεάκι Σάββατο βράδυ και το κρίσιμο ερώτημα – 3 επί 3 – τίθεται επί τάπητος: «Πού θα πάμε για ποτό ρε παιδιά;». Η αμηχανία εμφανής. Όλοι προτείνουν κάτι αλλά ολοκληρώνουν τη φράση «αλλά ό,τι θέλετε εσείς». Και εν τέλει το παρεάκι καταλήγει για πιτόγυρα.

Ποτέ ξανά. Για την επόμενη φορά που θα μαζευτείτε, που θα θέλετε να πιείτε, να τα πείτε όμως δεν ξέρετε πού και πώς, έχουμε την απάντηση. Ή καλύτερα έχουμε 7 απαντήσεις.

Για ροκ μουσικές: 45 Μοίρες – Fox

Σταθερή αξία για αγαπημένες ροκ μελωδίες, η ταράτσα των 45 μοιρών στο Γκάζι προσφέρεται για παγωμένη μπύρα, ποτάκι ή cocktail συντροφιά όμορφης θέας και καλού κόσμου. Εναλλακτικά, αν η παρέα θέλει κάτι πιο… hard, το Interpid Fox λίγο πιο δίπλα αγαπάει το metal. Πολύ. Το απλό ποτό κοστίζει 7 ευρώ και στα 2 μαγαζιά, οι μπύρες από 5€.

Για «χαλαρά»: Bios

Ηπίων τόνων μουσικές σε ιδανική ένταση για να ευνοούν συζητήσεις, σούπερ θέα στην Ακρόπολη και διάφορες ταινίες να προβάλλονται στον τοίχο της διπλανής πολυκατοικίας. Αυτό είναι το Bios, για όσους θελήσουν να απολαύσουν το ποτάκι τους στο κέντρο της πόλης χωρίς πολλά-πολλά. Το απλό ποτό κοστίζει 7€, ενώ το καλοκαιρινό χιτ του μαγαζιού είναι το παποτό, δηλαδή γρανίτα με αλκοόλ (9€).

Για ποτό με την παρέα: Πικάπ 

Μωσαϊκό στο πάτωμα, ασπρόμαυρες φωτογραφίες και ωραίες ζωγραφικές στους τοίχους, επιτραπέζια, τσίπουρα, μπύρες και μεζεδάκια στα τραπέζια. Το Πικάπ στα Πετράλωνα δίνει την αίσθηση του «σπιτικού», του οικείου και γι’ αυτό αποτελεί στέκι για νεαροπαρέες που απολαμβάνουν φθηνά ποτά (5€), ωραίες μουσικές και νόστιμα μεζεδάκια.

Για ουζάκι στην αυλή: Μια ζωή την έχουμε

Μια αυλή με χαλίκι, μπόλικες ξύλινες καρέκλες με τραπεζάκια, χαλίκι κάτω, αιώρες στα δέντρα, ατμόσφαιρα νησιού στο κέντρο της πόλης. Το Μια ζωή την έχουμε μας προτείνει να πούμε… yolo και να το ρίξουμε στα ούζα συνοδεία νόστιμων μεζέδων σε μικρές μερίδες. Το ποτό κοστίζει 6€, το καραφάκι χύμα ούζο 7€.

Για μπυροκατάσταση: Arch Beer House 

Ένας όμορφος χώρος από ξύλο και πέτρα, με χαμηλό ατμοσφαιρικό φωτισμό και rock soundtrack μαθαίνει στα δυτικά προάστια να πίνουν μπύρα, υπό τα άγρυπνα βλέμματα θρύλων όπως ο Χέντριξ, ο Μέρκιουρι και ο Κομπέιν που φιγουράρουν στους τοίχους. Εδώ θα δοκιμάσετε πάνω από 100 διαφορετικές μπύρες, 16 εξ αυτών Draught, ενώ από μπουκάλια θα διαλέξετε από κάθε πιθανή εκδοχή – weisse, trappist, abbaye, Indian pale ale, ale, pils, lager, limbic, χωρίς αλκοόλ, stout-porter, μηλίτες, ελληνικές ζυθοποιίες, φρουτένιες μπύρες, και η λίστα δεν έχει τέλος.

Για φλερτ: The Dude Bar

Cult μπαρ αφιερωμένο σε έναν «μεγάλο» χαρακτήρα της έβδομης τέχνης, τον Dude του Big Lebowski, το Dude δίνει πρώτης τάξης αφορμές για συζήτηση στους σινεφίλ θαμώνες του, οι οποίοι στριμώχνονται στον στενόμακρο διάδρομο γύρω από την μεγάλη μπάρα, που έτσι κι αλλιώς ενθαρρύνει την κοινωνικοποίηση. Βοηθούν και οι uptempo μουσικές, που κρατούν πάντα την ατμόσφαιρα σε σούπερ κεφάτα επίπεδα, καθώς και το γεγονός ότι το Dude είναι σχεδόν πάντα ασφυκτικά γεμάτο –οπότε υπάρχει πάντα πληθώρα επιλογών για flirting. Οι τιμές των ποτών κυμαίνονται στα 7€.

Για κυριλέ καταστάσεις: Island 

Το εμβληματικό club restaurant στη Βάρκιζα ανοίγει για ένα ακόμα καλοκαίρι τις deluxe πύλες του προσφέροντας fine dining και fine… clubbing στους απανταχού λάτρεις της κοσμικής διασκέδασης. Η τοποθεσία του ονειρική, το νέο του project με το όνομα C- Lounge σε κάθε περίπτωση ελκυστικό (αράζετε στην παραλία, παραγγέλνετε cocktails και finger food, χαλαρώνετε με chill out μουσικές), ενώ τα βράδια η ένταση ανεβαίνει και τα decks αναλαμβάνουν resident αλλά και guest DJs. H "τσιμπημένη" είσοδος τα Σαββατοκύριακα είναι 12€ με ποτό, ενώ το απλό ποτό κοστίζει 12€ και τα cocktails 15€.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v