Τι να κάνω το τριήμερο στην Αθήνα;

Οι πρώτες μας βουτιές, οι βόλτες που δεν είχαμε χρόνο να κάνουμε, οι ωραιότερες αυλές για καφεδάκια στον ήλιο, και όλα όσα θα γεμίσουν το αθηναϊκό μας τριήμερο.
Τι να κάνω το τριήμερο στην Αθήνα;
της Ηρώς Κουνάδη 

Μπορεί να έχουν περάσει χρόνια από τότε που ανησυχούσαμε ότι δεν θα βρούμε ανοιχτό ούτε ένα μπαρ αν ξεμείνουμε τριήμερο στην Αθήνα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι το τριήμερο στην πόλη αντιστοιχεί στο μυαλό μας σε ένα οποιοδήποτε Σαββατοκύριακο. Μην ανησυχείτε, και μην απελπίζεστε, όμως. Εμείς είμαστε εδώ, και έχουμε συγκεντρώσει όλη την σοφία μας, μαζί με τις καλύτερες ιδέες, για όσα μπορείτε να κάνετε αυτό το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στην Αθήνα, και να περάσετε αξέχαστα.

Να πάτε για μπάνιο

Το ότι δεν φύγατε για τριήμερο δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να κάνετε τις πρώτες σας βουτιές, είτε στην αττική ακτογραμμή είτε οργανώνοντας μια μονοήμερη εκδρομή στην Αίγινα, στο Αγκίστρι, ή στην Εύβοια. Εδώ έχουμε συγκεντρώσει ιδέες και προτάσεις για τις καλύτερες κοντινές βουτιές.

Να κάνετε μια μεγάλη διαδρομή με τα πόδια στην πόλη

Τώρα που και ο καιρός είναι ιδανικός (σε λίγο καιρό ο υδράργυρος θα χτυπάει 40άρια) και ο χρόνος σας αρκετός, φορέστε τα αθλητικά σας, και εξερευνήστε την πόλη ακολουθώντας μία από τις υπέροχες αθηναϊκές διαδρομές που σας προτείνουμε εδώ και εδώ

Να πιείτε έναν καφέ σε μια αυλή που δεν έχετε ξαναεπισκεφθεί

Είναι τόσες πολλές πια οι αυλές των αθηναϊκών café, που ακόμα και αν πιστεύετε ότι τις έχετε γυρίσει όλες, σίγουρα κάποια σας έχει ξεφύγει. Ο πανέμορφος κήπος του Black Duck στο κέντρο, η ολοκαίνουρια αυλίτσα του Mr. Peacock στο Χαλάνδρι, ο κήπος του Νομισματικού Μουσείο στην Πανεπιστημίου, η τελευταία άφιξη στο Θησείο που λέγεται Underdog είναι μερικές από τις επιλογές σας. Δείτε εδώ το πρόσφατο αφιέρωμά μας στα ωραιότερα café με αυλή και εδώ τα αθηναϊκά μουσεία που σερβίρουν καφεδάκι στις αυλές τους, για να συνδυάσετε το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Να επισκεφθείτε ένα Μουσείο, ή έναν αρχαιολογικό χώρο

Μουσεία είπαμε, και θυμηθήκαμε πόσο καιρό έχουμε να χαθούμε στις φαντασμαγορικές αίθουσες του Αρχαιολογικού Μουσείου, να σκαρφαλώσουμε στην Ακρόπολη για να δούμε και μια φορά τον Παρθενώνα από κοντά αντί για φόντο του κοκτέιλ μας, ή να ανέβουμε στο Μουσείο της Πόλης των Αθηνών μετά τον καφέ στο Black Duck, για να μυηθούμε και στα μυστικά της πιο πρόσφατης (σε σχέση με την αρχαιότητα) ιστορίας της πόλης. Οι αρχαιολογικοί χώροι της Αθήνας θα είναι ανοιχτοί το Σάββατο και την Κυριακή (αλλά όχι την Δευτέρα), από τις 8.00 μέχρις τις 20.00, το Αρχαιολογικό Μουσείο θα ανοίξει και τις τρεις μέρες τις ίδιες ώρες, ενώ το Μουσείο Αθηνών θα είναι ανοιχτό Σάββατο και Κυριακή 10.00-15.00. Δείτε εδώ αναλυτικές πληροφορίες για το κάθε μουσείο ξεχωριστά, και ακολουθήστε μας εδώ σε μια βόλτα στους αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας.

Να πάτε θερινό σινεμά

Πώς θα γιορτάσεις την έλευση του καλοκαιριού, αν όχι με μια ταινία κάτω από τα αστέρια, με τις μυρωδιές από τα αγιοκλήματα να μπλέκονται με εκείνες του ποπ κορν και την φωτισμένη Ακρόπολη στο βάθος να σου υπενθυμίζει ότι βρίσκεσαι σε μια από τις ωραιότερες πόλεις του κόσμου; Ειδικά για αυτή την εβδομάδα, έχουμε και την τέλεια πρόταση για ταινία, το υποψήφιο για ξενόγλωσσο Όσκαρ, ποιητικό Tangerines (αναλυτική κριτική εδώ) που προβάλλεται στην υπέροχη ταράτσα της Ταινιοθήκης στις 20.00 και στις 22.00, στην εξαρχειώτικη Ριβιέρα στις 21.00 και στις 23.00 και στην ταράτσα του Άνεσις στους Αμπελόκηπους, επίσης στις 21.00 και στις 23.00.

Να δοκιμάσετε ένα περίεργο κοκτέιλ

«Περίεργα» κοκτέιλ είναι γεμάτη η Αθήνα, δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου να τα βρείτε. Το στοίχημα είναι να παραγγείλετε κάτι που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει, να πειραματιστείτε με νέες γεύσεις και συνταγές και να εκπλαγείτε ευχάριστα. Οι αγαπημένες μας αυλές για να το κάνετε αυτό είναι συγκεντρωμένες εδώ.

Να πάτε στη Μαλακάσα

Για κάποιους η πολυαναμενόμενη συναυλία των Black Keys, που ανοίγει πανηγυρικά αυτό το Σάββατο την αυλαία του 20ου Rockwave, ήταν λόγος αρκετός για να μείνουν το τριήμερο στην Αθήνα. Οι πόρτες του Terra Vibe θα ανοίξουν στις 15.00 το μεσημέρι, για να συνδυάσουμε το live της χρονιάς με μια ωραιότατη μονοήμερη εκδρομή στο δάσος, ενώ οι Black Keys αναμένονται στη σκηνή στις 22.00 ακριβώς. Αν δεν θέλετε να οδηγήσετε μέχρι τη Μαλακάσα, εδώ έχουμε συγκεντρώσει όλα τα πώς και πόσο της μετακίνησής σας μαζί με τις ώρες εμφάνισης των συγκροτημάτων που θα μας… προθερμάνουν πριν από τους Black Keys.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v