Πού να πάω για καφέ;

Οι αγαπημένες μας αθηναϊκές αυλές και τα τραπεζάκια έξω που απλώνουν τα café της Αθήνας για φραπεδάκια και ελληνικούς καφέδες στη λιακάδα.
Πού να πάω για καφέ;
Ξυπνήσατε ένα ηλιόλουστο Σάββατο με διάθεση για καφεδάκι στη λιακάδα, και αναρωτιέστε πού βρίσκεται η ιδανική αυλή για να το απολαύσετε; Συγκεντρώσαμε τα αγαπημένα μας αθηναϊκά café στην Πλάκα, το Θησείο, το κέντρο και το Κολωνάκι για να σας… βάλουμε ιδέες.

Στο The Underdog
Ηρακλειδών 8, Θησείο

Το νέο καμάρι του Θησείου, στο νεοκλασικό με τις τεράστιες κατακόκκινες πόρτες είναι «παιδί» του πρώην ιδιοκτήτη του Tailor Made, κι αυτό πρακτικά σημαίνει ότι παίρνει το ζήτημα καφές πολύ στα σοβαρά –και σερβίρει έναν από τους καλύτερους καφέδες της πόλης. Τον απολαμβάνουμε, κατά προτίμηση, στην ηλιόλουστη αυλή με τα χτιστά καναπεδάκια στο πίσω μέρος.

Στο Café του Νομισματικού Μουσείου
Πανεπιστημίου 12, κέντρο

Ανάμεσα στα δέντρα, τα σιντριβάνια με τα αγάλματα, τα λουλουδιασμένα παρτέρια και τις γάτες που λιάζονται μαζί μας, απολαμβάνουμε τα ωραιότερα καφεδάκια της ημέρας σε μια από τις ομορφότερες αυλές του κέντρου: Εκείνη πίσω από το Ιλίου Μέλαθρον, που κάποτε ήταν το σπίτι του Ερρίκου Σλήμαν, και σήμερα φιλοξενεί το Νομισματικό Μουσείο.

Στον Κήπο της ΕΠΑΣΚΤ
Πανός 19, Πλάκα

Άλλη μια υπέροχη αυλίτσα, κρυμμένη ανάμεσα στα καταστήματα με σουβενίρ της Πλάκας, με χτιστά καναπεδάκια, χώμα κάτω από τα πόδια μας, πανύψηλα δέντρα να προσφέρουν απλόχερα την σκιά τους και οικονομικά καφεδάκια (στα 2,50€).

Στη Δεξαμενή
Πλατεία Δεξαμενής, Κολωνάκι

Το θρυλικό café που αγάπησαν ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης και ο Κώστας Βάρναλης ανανεώθηκε και επανήλθε πριν από δυο χρόνια δριμύτερο στην καθημερινή ζωή της πόλης. Κράτησε, όμως, απαράλλαχτα το χαμηλό προφίλ και τον χαρακτήρα του γραφικού καφενείου, και μας σερβίρει από νωρίς καφεδάκι κάτω από τις φυλλωσιές των δέντρων, και αργότερα ρακές με μικρά μεζεδάκια.

Στην Κλεψύδρα
Θρασυβούλου 9, Πλάκα

Στα ψηλά της Πλάκας, σε μια από τις πιο ήσυχες και πιο γραφικές γειτονιές της, η Κλεψύδρα απλώνει τα θαλασσιά της τραπεζάκια στο μπαλκονάκι και τον μικρό δρόμο μπροστά της, και μας σερβίρει δροσερά καφεδάκια –ή, για τους πιο παραδοσιακούς, μερακλίδικο ελληνικό σε μπακιρένιο μπρίκι.

Δεν χορταίνετε… καφεδάκια στη λιακάδα; Έχουμε άλλα 10 αγαπημένα café στο κέντρο, εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v