Μπαράκια: Οι καλύτερες ταράτσες της Αθήνας

Χορευτικά vibes, chill out μουσικές, parties, χαλάρωμα, δροσερά cocktails. Οι ταράτσες της πόλης ανοίγουν σιγά σιγά και εμείς ετοιμαζόμαστε για εξόδους… αφ’ υψηλού.
Μπαράκια: Οι καλύτερες ταράτσες της Αθήνας
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Οι συνήθεις ύποπτοι επιστρέφουν. Νέες αφίξεις προκαλούν ενδιαφέρον. Σταθερές αξίες ενισχύουν τις λίστες με τα cocktails τους και χειμωνιάτικα στέκια ανεβαίνουν… ψηλά. Ναι, καλά το καταλάβατε ο οργασμός των openings στις ταράτσες της πόλης έχει ήδη ξεκινήσει και εμείς μαρκάρουμε στον χάρτη της Αθήνας το πού και το γιατί.

Ιδού λοιπόν τι έχουμε σημειώσει μέχρι στιγμής στο μπλοκάκι μας. Και έπεται συνέχεια…
 
Bios

Εγκαινίασε πρόσφατα την καλοκαιρινή σεζόν ανοίγοντας και πάλι την ταράτσα του. Στήνονται λοιπόν και πάλι οι αναπαυτικές σεζλόνγκ, ο τοίχος ετοιμάζεται να φιλοξενήσει προβολές video (και σινεφίλ παραγωγές), και τα παιδιά πίσω από τις μπάρες να ξαναφτιάξουν τη λιχουδιά που έγινε trend το περσινό καλοκαίρι, το «παποτό», ήτοι παγωτό ξυλάκι φτιαγμένο με αλκοόλ – που συνδυάζεται ωραιότατα και με κοκτέιλ. Σταθερή αξία, το bramble popsicle cocktail (4,50€ μόνο το παποτό, 9€ με κοκτέιλ). Το απλό ποτό κοστίζει 7€ και τα κοκτέιλ 8€. 

Couleur Locale

«Έσκασε» πέρυσι το χειμώνα στη νυχτερινή ζωή της πόλης και μας εντυπωσίασε με την εκπληκτική του θέα και τη ζεστή του ατμόσφαιρα, φέρνοντας κάτι από καλοκαίρι πολύ πριν αυτό έρθει. Πόσο μάλλον τώρα που ο καιρός ζεσταίνει και το Couleur Locale γίνεται ένα από τα πιο hot ταρατσο-σημεία της Αθήνας, με υπέροχη ατμόσφαιρα, μπλε φωτισμούς και την Ακρόπολη φάτσα κάρτα. Η μουσική κινείται σε χαλαρά επίπεδα, ό,τι πρέπει για να ευνοεί την κουβέντα, ενώ το απλό ποτό κοστίζει 6€. 

Terraza

Η ταράτσα του μπαρ «Γκαζάκι», το οποίο… προβιβάστηκε σε «Γκαζιέρα», φιλοξενεί από φέτος το dance club Terraza και εμείς ξέρουμε πλέον που θα μπορούμε να απολαύσουμε open air χορευτικά vibes για αυτό το καλοκαίρι. Όσον αφορά τους παραγωγούς που θα παρελάσουν από τα decks της, το μενού έχει την εγχώρια αφρόκρεμα: Αδριανό Παπαδέα, Gus & Bonso, JoJo, Duke, Γιώργο Σεράγο, Ison, Mattik, ClubKid, John Tsamis, Romylos, Always Late, Mar.P, ZooRoo, Dio.Jr, Alex Dimou και πολλούς, πολλούς ακόμα. 

Gazi View

Όνομα και πράγμα, η φρέσκια bar-ο – άφιξη στο Γκάζι απολαμβάνει υπέροχη, πανοραμική θέα σε όλη την Αθήνα και φτιάχνει πολύ καλά κοκτέιλ για να συντροφεύσει το… χάζι στα φώτα της πόλης όταν νυχτώνει. Οι μουσικές του κινούνται σε mainstream μονοπάτια, ενώ από τα signature cocktails του μαγαζιού, ξεχωρίζουν το Field of beauty με spicy rum, ανανά, σιρόπι καρύδα, κρέμα βανίλιας και χυμό λεμονιού και το My point of view με βότκα, πουρέ ανανά, σιρόπι βανίλα, χυμό κράνμπερι, χυμό λάιμ και λικέρ λεμόνι. Οι τιμές των κοκτέιλ είναι 8 και 10€. 

Ταράτσα Bar

Στον τέταρτο όροφο του όμορφου κτιρίου που φιλοξενεί το Χοροστάσιο, το Ταράτσα Bar έχει κάνει το comeback του ήδη από την 7η Μαΐου. Καθημερινά εκτός Δευτέρας, θα το βρείτε ανοιχτό από τις 21.00 και μετά, για υπέροχα κοκτέιλ υπό τους ήχους «καλοκαιρινών» μουσικών, σε ένα beach bar –ναι, έτσι μοιάζει το σκηνικό εδώ– με θέα τον φωτισμένο Λυκαβηττό. Στα προσεχή parties του συμμετέχουν παραγωγοί ραδιοφώνου με indie pop, dance και electronica μουσικές. Η είσοδος εννοείται πως είναι, όπως πάντα, ελεύθερη, και το ποτό στα 6€. 

White Noise

«Ταρατσονόμαστε από την Παρασκευή 15 Μαΐου», γράφουν στο group τους στο Facebook και τους πιστεύουμε. Το ροκ στέκι στο Γκάζι υποδέχεται την καλοκαιρινή περίοδο στην alternative ταράτσα του, με τον συνήθη ύποπτο Bazinga να στρογγυλοκάθεται στα decks της κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Οι μουσικές, επιμένουν σε garage, rock, hard rock, ενίοτε metal και γενικά «δυνατά» μονοπάτια. Το ποτό κοστίζει 6€, η μπύρα 3,5€ και τα κοκτέιλ 7€. 

Galaxy

Ναι οι τιμές του Bar Restaurant του Hilton θα μπορούσαν να είναι και χαμηλότερες. 15€ το κοκτέιλ είναι πολύ. Σίγουρα, η θέα της φωταγωγημένης Αθήνας που απλώνεται κάτω από τα πόδια σας και «πιάνει» από Λυκαβηττό και Ακρόπολη μέχρι Υμηττό και θάλασσα δεν είναι για κάθε μέρα. Είναι, όμως, ό,τι πρέπει για εξαιρετικές περιστάσεις και αρκεί μια επίσκεψη στην πανέμορφη αυτή ταράτσα για να το εξακριβώσετε με τα ίδια σας τα μάτια. Και τα αυτιά, αν συμπεριλάβουμε στο όλο καλοκαιρινό feeling τις lounge μουσικές του Αλέξανδρου Χριστόπουλου. Το απλό ποτό κοστίζει 11€. 

Gazarte

O Arty πολυχώρος στο Γκάζι συνεχίζει για ακόμα μια χρονιά να σερβίρει χαλαρό ποτάκι στην όμορφη και γεμάτη βλάστηση ταράτσα του με θέα τις εντυπωσιακές κόκκινες καμινάδες της Τεχνόπολης και την Ακρόπολη λίγο παραδίπλα να… κοιτάει αμέριμνη. Έλιες, ροδιές, μανταρινιές και λεμονιές, αλλά και γλαστράκια με λεβάντες, δυόσμους και βασιλικούς, αναδύουν τις μυρωδιές τους και σε συνδυασμό με τις jazz και soul μελωδίες φτιάχνουν μια άκρως καλοκαιρινή ατμόσφαιρα. Το απλό ποτό κοστίζει 7,5€ και τα cocktails 8-10€. 

Cube Project

Άνοιξε πέρυσι τις πόρτες της και συμπεριλήφθηκε αμέσως στις αγαπημένες μας αφ’ υψηλού προτάσεις για ποτάκι και ωραίες μουσικές στο κέντρο της πόλης. Η ταράτσα του Cube (ίσως να τη θυμάστε όταν στέγαζε το Maison el Mirador) βλέπει Ακρόπολη, σερβίρει από το μεσημέρι νόστιμη κουζίνα με έμφαση στο οικονομικό τσιμπολόγημα και δεν «χτυπά» ούτε τα ποτά της (από 5€) ούτε τα cocktails (από 6€). Οι μουσικές του φλερτάρουν έντονα με το indie rock.

Thea Terrace Bar

Θέα Ακρόπολη; Τσεκ. Θέα Αναφιώτικα; Διπλό τσεκ. Το χαλαρό all day roof bar του ξενοδοχείου Central βρίσκεται στην αθηναϊκή China Town, ανοίγει από το πρωί για καφεδάκι στον ήλιο, σερβίρει το μεσημέρι νόστιμες γεύσεις και κλείνει την ημέρα με όμορφα cocktails υπό τους ήχους lounge και chill out μελωδιών. Ό,τι πρέπει δηλαδή για ένα ρομαντικό, καλοκαιρινό ραντεβουδάκι. Τα ποτά ξεκινούν από 6€ και τα cocktails τιμώνται στα 9€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v