Κοκτέιλ στην αυλή: 7 μπαράκια να τα πιείς στο ποτήρι

Τα αγαπημένα μας μπαράκια στο κέντρο και στα βόρεια της Αθήνας ανοίγουν επιτέλους τις αυλές τους και μας σερβίρουν ωραία κοκτέιλ κάτω από τον έναστρο ουρανό.
Κοκτέιλ στην αυλή: 7 μπαράκια να τα πιείς στο ποτήρι
της Ηρώς Κουνάδη

Ένας από τους λόγους που ανυπομονούμε κάθε χρόνο να καλοκαιριάσει είναι τα αθηναϊκά μπαράκια και οι αυλές τους, τα τραπεζάκια των οποίων φορτώνονται με χρωματιστά κοκτέιλ, και μας προκαλούν για… μια γύρα ακόμα κάτω από τον έναστρο ουρανό. Ιδού επτά από τα αγαπημένα μας μπαράκια που σερβίρουν καταπληκτικά κοκτέιλ στις αυλές τους.

Πριν ξεκινήσετε, κάντε μια επανάληψη στα προηγούμενα - Κοκτέιλ στην αυλή: 7 μπαράκια… καλοκαιρινά 

Μπλε Παπαγάλος
Λεωνίδου 31, Πλατεία Αυδή, Μεταξουργείο, τηλ.: 211 0121099

Το αγαπημένο μας μπαράκι στο Μεταξουργείο, με τις φερ φορζέ πολυθρόνες και τα καναπεδάκια του να απλώνονται όσο καλοκαιριάζει όλο και πιο έξω, από την αυλή του προς το επάνω μέρος της Πλατείας Αυδή, το έχει ρίξει εδώ και κάμποσο καιρό στα κοκτέιλ, που φέρουν την υπογραφή του mixologist Νικόλα Μοσχονά. Ιδανικό συνοδευτικό, οι ωραίες swing και jazz-o-funk μουσικές που ακούγονται από μέσα αν καθίσετε κοντά στις μεγάλες τζαμαρίες που ανοίγουν αυτή την εποχή, και τα νόστιμα τσιμπολογήματα που περιλαμβάνουν τορτίγιες και γλυκάκια ημέρας. Οι τιμές για το ποτό κυμαίνονται στα 6€ και για τα κοκτέιλ στα 8€. 

Επί της Δεξαμενής
Ιολάου 29 & Δεξαμενής 1, Άνω Πετράλωνα

Άνοιξε τις πόρτες του, και την πανέμορφη αυλίτσα του, το καλοκαίρι που μας πέρασε, και απέκτησε γρήγορα φανατικό κοινό που ορκίζεται στα καλοφτιαγμένα του κοκτέιλ. Μια δοκιμή (και δυο και τρεις) αξίζουν, μεταξύ άλλων, τα Woman’s Perfume, με λεβάντα, λεμόνι, μαστίχα, μαρμελάδα πορτοκάλι, ζάχαρη και tonic και το In Love, με Amaretto, Porto, αγαύη, κανέλλα και λεμόνι. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και σε εκείνα που έχουν ως βάση ελληνικά αποστάγματα, όπως το τσιπουράτο Παν.Τσιμπ. που εγγυόμαστε ότι θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπατε το τσίπουρο ως τώρα, είτε τυγχάνετε λάτρεις είτε όχι. Οι τιμές του κυμαίνονται στα 7€ ενώ το απλό ποτό κοστίζει 5€. Σημειώστε ότι θα το βρείτε ανοιχτό από νωρίς για καφεδάκι. 

Black Duck Garden 
Παπαρρηγοπούλου 5-7, πλατεία Κλαυθμώνος, τηλ.: 210 3234760

Για τον υπέροχο κήπο του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών, του πρώτου ανακτόρου της πόλης, σας τα έχουμε ξαναπεί: Καταπράσινο περιβάλλον, σκιά από τις φυλλωσιές και τα δεντράκια, περίτεχνα φαναράκια στα τραπέζια και μαρμάρινες λεπτομέρειες συνθέτουν το απόλυτα ζεν περιβάλλον του. Φημισμένο για το brunch και τα λαχταριστά γλυκά του, το Bluck Duck Garden φτιάχνει και εξαιρετικά κοκτέιλ, οι τιμές των οποίων κυμαίνονται στα 8-9€. 

Gasoline
Γαργητίων 23Α, Γκάζι, τηλ.: 210 3469396

Κι αν είναι λίγο πιο mainstream από τις υπόλοιπες προτάσεις μας, μην την φοβάστε. Η εντελώς κυκλαδίτικη αυλίτσα του Gasoline, με τα χτιστά καναπεδάκια της, τα πολύχρωμα μαξιλάρια και τα δεντράκια που την πλαισιώνουν, είναι ό,τι πρέπει για χαλαρή κουβεντούλα νωρίς και για πιο party καταστάσεις αργότερα, όταν οι ρυθμοί ανεβαίνουν. Τα κοκτέιλ είναι επίσης ωραιότατα –δοκιμάστε το Med, με μαστίχα Χίου, lime και ζάχαρη, και το Caipirissima, με ρούμι Pampero, ρόδι και lime– ενώ αν πεινάσετε παίζει πάντα και νόστιμο finger food. Το απλό ποτό κοστίζει 7€, τα σπέσιαλ και τα κοκτέιλ 8-9€.

Και στα βόρεια (και βορειοανατολικά)

Bootleg
Φανερωμένης 8, Χολαργός


«Κρυμμένο» σε ένα μικρό εμπορικό κέντρο πολύ κοντά στο μετρό του Χολαργού, διαθέτει μια… αναπάντεχη αυλίτσα. Ένα μικρό ξύλινο ντεκ πλαισιωμένο από γλαστράκια και πρασινάδες και τρία τραπεζάκια με καναπέδες όλα-όλα, φτιάχνουν όμως ένα σκηνικό απόλυτα καλοκαιρινό. Η δε φήμη των κοκτέιλ του έχει ξεπεράσει τα σύνορα της γειτονιάς. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τα Lucky Number 8, με τεκίλα, χυμό λεμόνι, μαρμελάδα κάστανο και σοκολατένια bitters, και το Romantic, με μαστίχα, aperol, spiced syrup και ρόδι. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 8€. 

Κόκκινη Σβούρα
Αγίου Γεωργίου 17, Χαλάνδρι, τηλ: 211 0125454

Στεγάζεται σε μια πανέμορφη μονοκατοικία του 1902, κι έχει μία από τις δύο ομορφότερες αυλές του Χαλανδρίου (η άλλη είναι του Snatch, για το οποίο σας τα είπαμε στο part 1 των κοκτέιλ στην αυλή http://www.in2life.gr/delight/goingout/article/343393/kokteil-sthn-avlh-7-mparakia-kalokairina.html). Αυτοί από μόνοι τους θα ήταν λόγοι αρκετοί για να το ανακηρύξετε πανηγυρικά σε νέο αγαπημένο καλοκαιρινό στέκι, αν δεν έφτιαχνε και καταπληκτικά κοκτέιλ και φρεσκοφουρνιστά, σπιτικά cookies για να τσιμπολογάτε αν το αλκοόλ σας ανοίξει την όρεξη. Οι τιμές των κοκτέιλ του κυμαίνονται στα 8-9€. 

Big Spoon 
Αγίου Ιωάννου 65, Αγία Παρασκευή, τηλ.: 210 6019405

Μια από τις τελευταίες αφίξεις στη γειτονιά της Αγίας Παρασκευής, το «αδερφάκι» του White Spoon στο Χολαργό διαθέτει μια αυλίτσα χάρμα οφθαλμών, με ξύλινο ντεκ, δεντράκια και παγκάκια α λα εξοχή. Μας σερβίρει από το πρωί καφεδάκι και σούπερ πρωινά, συνεχίζει με λαχταριστά burgers και ολοκληρώνει το μενού με καταπληκτικά κοκτέιλ. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το ομώνυμο Big Spoon με μαστίχα, tentura, λεμόνι, πορτοκάλι και σιρόπι κανέλας. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 8€.




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v