Εννέα μπαράκια παντός καιρού στην Αθήνα

Αυλές για τις ηλιόλουστες ημέρες, όμορφα αίθρια, αλλά και άνετοι εσωτερικοί χώροι για νύχτες με δροσούλα. Εννιά όμορφοι χώροι για "μέσα και έξω" στην πόλη.
Εννέα μπαράκια παντός καιρού στην Αθήνα
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Μία ζέστη και ηλιοφάνεια, μια κρύο και… μουντάδα. Ο ανοιξιάτικος καιρός ανέκαθεν υπήρξε... μπερδεμένος. Βάζουμε κοντομάνικες για να βγούμε έξω και – ξαφνικά – ο καιρός μαυρίζει και γυρνάμε πίσω στο σπίτι να πάρουμε τη νιτσεράδα μήπως βρέξει καρέκλες. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στις βραδινές μας εξόδους – μπαράκια με αυλή ή μπαράκια με άνετους και όμορφους εσωτερικούς χώρου; Πάμε για μέσα ή πάμε για έξω;

Για να μην μπερδευτείτε και ταλαιπωρηθείτε στην επόμενή σας έξοδο, ψάξαμε και βρήκαμε εννέα μπαράκια στην Αθήνα, τα οποία δηλώνουν… παντός καιρού και είναι έτοιμα να μας υποδεχτούν βρέξει δε βρέξει.

Big Spoon
Αγίου Ιωάννου 65, τηλ.: 210 6019405, Αγία Παρασκευή

Tο «αδερφάκι» του γνωστού και μη εξαιρετέου White Spoon του Χολαργού είναι μεγάλο και φωτεινό με ένα πανέμορφο και άνετο ξύλινο ντεκ-αυλίτσα για τις μέρες με λιακάδα. Το εσωτερικό του είναι επίσης χάρμα οφθαλμών: ρετρό καναπέδες, αναπαυτικές πολυθρόνες, προσεγμένη διακόσμηση και μια τεράστια μπάρα δημιουργούν ιδιαίτερο κλίμα. Σερβίρει από το πρωί καφεδάκι, συνεχίζει με λαχταριστά burgers και ολοκληρώνει το μενού με καταπληκτικά κοκτέιλ. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το ομώνυμο Big Spoon με μαστίχα, tentura, λεμόνι, πορτοκάλι και σιρόπι κανέλας. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 8€.

42
Κολοκοτρώνη 3, τηλ: 694 824 2455

Συνεχίζουμε προς το κέντρο της πόλης και κάνουμε στάση στην Κολοκοτρώνη, στην αρχή της οποίας το 42 βγάζει τραπεζάκια και σταντ στην πλακόστρωτη «πλατεία» και σερβίρει εκλεπτυσμένα κοκτέιλ με φρέσκα υλικά εποχής και homemade blends από βραβευμένους bartenders, με λίστα που ανανεώνεται συχνά πυκνά. Στο classy εσωτερικό του, το soundtrack παίζει τζαζ, χιπ χοπ και σόουλ μουσικές και η ατμόσφαιρα «παίζει» με το ξύλο και τη νουάρ διακόσμηση φτιάχνοντας ένα ξεχωριστό αριστοκρατικό στιλ, ιδανικό (και) για ραντεβού. Δοκιμάστε το «δικό» τους Kir Royal με prosecco αντί για σαμπάνια και το Bugle Bugle με βάση το ρούμι. Οι τιμές τους ξεκινούν από 8€.

Albion
Ομήρου 6, Νέο Ψυχικό, τηλ: 210 6740710

Ορισμός της έννοιας του bar-restaurant, το εκλεπτυσμένο Albion στο Νέο Ψυχικό διαθέτει έναν υπέροχο κήπο με δέντρα, άνετους καναπέδες και λευκά τραπεζάκια τακτοποιημένα όμορφα στον χώρο, ξύλινο deck και vintage διακοσμητικές πινελιές, ιδανικό για φαγητό ή ποτάκι τις ηλιόλουστες ημέρες. Το εσωτερικό του, εξίσου chic θυμίζει αυστριακό σαλέ, με σκούρο ξύλο παντού και ένα μεγάλο μπαρ να δεσπόζει στην αριστερή πλευρά του χώρου. Εδώ θα δοκιμάσετε ιταλικές γεύσεις (περί τα 40€ ανά άτομο) και εξαιρετικά κοκτέιλ από το έμπειρο προσωπικό σε αρκετά «τσιμπημένες» όμως, τιμές (από 10€). Μας άρεσε ιδιαίτερα το London Goes Tiki με τζιν, τζίντζερ, apple sourz και λικέρ μαρασκίνο, όπως επίσης και το Pink Bubble με μαστίχα, φρέσκο λεμόνι, σόδα και μέντα.

Theory
Πλάτωνος 14, Χαλάνδρι, τηλ: 2106801633

Γλαστρούλες με πολύχρωμα λουλούδια, ρομαντικά φαναράκια, δέντρα, τοίχοι βαμμένοι σε εξωτικές αποχρώσεις και πεζούλια που στρώνονται με χρωματιστές ριγέ μαξιλάρες. Η αυλή του Theory είναι ο… ναός των hip συναντήσεων στα Βόρεια Προάστια, ενώ στο εσωτερικό του τα μεγάλα μοναστηριακά τραπέζια και η διακόσμηση με βάση το ξύλο δημιουργούν την κατάλληλη cosy διακόσμηση για τις κρύες ημέρες της… άνοιξης. Αρκετά καλά τα cocktails του, με τα Dixie Pixie (βότκα, πουρές φράουλα, λικέρ κακάο, βανίλια) και Walk the line (μαστίχα, λικέρ μαρασκίνο, χυμό λεμονιού) να ξεχωρίζουν. Οι τιμές τους ξεκινούν από 8€.

Κύριος Χου
Δημοφώντος & Υπερίωνος 1, Πετράλωνα, τηλ: 210 3423972

Μια πανέμορφη μονοκατοικία, με μια φανταστική αυλίτσα δίπλα της, μεταμορφώθηκε γρήγορα στο πιο “talk of the town” μπαράκι των Πετραλώνων. Στις σιδερένιες καρεκλίτσες του κύριου Χου τις ανοιξιάτικες ημέρες τα Deep Purple με μαστίχα, κρασί και άγριο μύρτιλο, και 2Spicy, με τεκίλα, κόλιανδρο, chilli και mango, δίνουν και… πίνονται τις ανοιξιάτικες ημέρες, ενώ στο εσωτερικό του η «φάση» είναι πιο cosy: ψηλοτάβανος χώρος που θυμίζει σπίτι, πράσινοι τοίχοι, ξεχωριστά δωματιάκια, τραπεζάκια και άνετες πολυθρόνες κάνουν παιχνίδι σε συνδυασμό με τους alternative ρυθμούς. Τα κοκτέιλ κοστίζουν 7,50€.

Ζάχαρη και Αλάτι
Βαλτετσίου 47, Εξάρχεια, τηλ: 210 3801253

Βistrot και αυλή στο ισόγειο, στιλάτο μπαράκι με ωραία cocktails στον πρώτο όροφο σε ένα cosy μέρος για να απολαύσετε καφέ η ποτό στα Εξάρχεια. Το Ζάχαρη και Αλάτι και βρίσκεται σε ένα αναπαλαιωμένο διώροφο σπίτι στη Βαλτετσίου και μας ταξιδεύει σε άλλες εποχές: Τα χαριτωμένα τραπεζάκια, οι στριφογυριστές σιδερένιες σκάλες που οδηγούν στο ξύλινο bar του πρώτου ορόφου, τα κρεμαστά λουλούδια, το παλιό παντζούρι που κοσμεί τον κατάλευκο τοίχο και το πιάνο του εσωτερικού χώρου δημιουργούν ατμόσφαιρα παλιάς Αθήνας. Εδώ θα δοκιμάσετε, μεταξύ άλλων, πιπεράτα cocktails όπως το Pornstar Martini με passion fruit μέχρι παραλλαγές κλασικών συνταγών με προσθήκη τσίπουρου και μαστίχας Χίου.

Κεραμείο
Πλαταιών 27, τηλ.: 210 3464221 και 6932865114

Ο χώρος του freestyle bar του Μεταξουργείου αρχικά φαίνεται λιτός, αλλά με μια δεύτερη ματιά, παρατηρούμε λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά όπως την φτιαγμένη από κομμάτια Lego κουρτίνα, τους εντυπωσιακούς πέτρινους τοίχους και τις πολύχρωμες κουρελούδες. Highlight του μαγαζιού η μίνι αυλή με τα δέντρα, τις καρέκλες καφενείου και τα χτιστά καναπεδάκια. Το Κεραμείο σερβίρει καφέ το απογευματάκι, ενώ τα βράδια must είναι η σπιτική ρακή και τα ρακόμελα που ψήνονται επιτόπου. Στα συν του οι χαμηλές τιμές, που δεν ξεπερνούν τα 6 ευρώ για το ποτό και τα 3 ευρώ για το κρασί.

Gazi View
Ιάκχου 22 Γκάζι, 6ος όροφος

Όνομα και πράγμα, η φρέσκια bar-ο – άφιξη στο Γκάζι απολαμβάνει υπέροχη, πανοραμική θέα σε όλη την Αθήνα και φτιάχνει πολύ καλά κοκτέιλ για να συντροφεύσει το… χάζι στα φώτα της πόλης όταν νυχτώνει. Και το έξω που είναι; Θα αναρωτηθείτε. Το Gazi view προσφέρει και «μέσα» και «έξω» στον… ίδιο χώρο ανοίγοντας την οροφή του τις όμορφες ημέρες (και νύχτες) δίνοντας μας την ευκαιρία να χαζέψουμε και τον αττικό ουρανό σε industrial φόντο με ωραίες mainstream μουσικές (πλην ελληνικών). Από τα signature cocktails του μαγαζιού, ξεχωρίζουν το Field of beauty με spicy rum, ανανά, σιρόπι καρύδα, κρέμα βανίλιας και χυμό λεμονιού και το My point of view με βότκα, πουρέ ανανά, σιρόπι βανίλα, χυμό κράνμπερι, χυμό λάιμ και λικέρ λεμόνι. Οι τιμές των κοκτέιλ είναι 8 και 10€.

Piu Verde
Στρ. Αλ. Παπάγου & Πεντέλης, Άλσος Παπάγου, τηλ: 2106546185.

Διαχρονικό all day στέκι σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα στο καταπράσινο άλσος του Παπάγου. Το περιβάλλον κάτι παραπάνω από καλοκαιρινό: δέντρα, ρυάκια, γεφυράκια και φυτά κάνουν παιχνίδι, ενώ το κομψό κεντρικό κτίσμα με την μοντέρνα διακόσμηση, και την άνετη σάλα με τα τραπέζια μόνο παραφωνία δεν αποτελεί ντυμένο και αυτό με διακριτικές αποχρώσεις ξύλου. Το Piu Verde σερβίρει μεσογειακές γεύσεις, αλλά και σούπερ κοκτέιλ κάτω από τη δροσιά των πεύκων. Αγαπημένα μας το Ray Charles με Zacapa, lime, ρόδι και καυτερή πιπεριά και το James Brown με ρούμι, σιρόπι passion fruit και μέλι. Οι τιμές των κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v