Η βόλτα του Σαββάτου: Ημισκούμπρια… στην Πλάκα

Καφέ και βόλτα στην Πλάκα το πρωί, και το βράδυ επετειακά Ημισκούμπρια έχει το πρόγραμμά μας για αυτό το Σάββατο.
Η βόλτα του Σαββάτου: Ημισκούμπρια… στην Πλάκα
Το Σάββατο 28 Μαρτίου αποφασίζουμε να χαλαρώσουμε με μια βόλτα στα γραφικά πλακόστρωτα στενάκια της Πλάκας. Δεν μας πτοεί ούτε η συννεφιά, ούτε η μυρωδιά της βροχής από το προηγούμενο βράδυ, και κατεβαίνουμε τεμπέλικα τον πεζόδρομο της Κυδαθηναίων.

Σαββατιάτικο καφεδάκι;

Θα… αράξουμε στην αυλίτσα – εφόσον η θερμοκρασία θα μας το επιτρέπει – του Καφενείου Κυδαθηναίων (Πλατεία Φιλομούσου Εταιρίας 2), κοιτώντας τον κόσμο να πηγαινοέρχεται και θα απολαύσουμε ελληνικό καφεδάκι, οικογενειακώς ή με καλή παρέα. Εναλλακτικά, θα κάτσουμε στην πίσω αυλή, δίπλα στην παλιά μηχανή που θυμίζει… άλλες εποχές.
Για κάτι ακόμα πιο γραφικό, θα κατευθυνθούμε στον Γλυκύ (Αγγέλου Γέροντα 2) με την αυλή που θυμίζει παλιά ελληνική ταινία και θα πιούμε τον καφέ μας στα νοσταλγικά μπλε τραπεζάκια του.

Μεσημεριανό στην Πλάκα

Κι επειδή το mood μας είναι τεμπέλικο (και πρέπει να φυλάξουμε δυνάμεις για το βράδυ), δεν θα απομακρυνθούμε, θα παραμείνουμε στην Πλάκα και θα ακολουθήσουμε το ένστικτό μας. Η όρεξή μας τραβάει μια «φορτωμένη» και χορταστική κρέπα, ή μήπως είμαστε για μεζεδάκια και κρασί;

Αν θέλουμε το πρώτο, θα τρέξουμε στην Αμάλθεια, στο νούμερο 16 της Τριπόδων. Αν επιθυμούμε τον πιο παραδοσιακό μεζέ, θα κάτσουμε στο Καφενείο, στην γωνία των οδών Τριπόδων και Επιχάρμου. Οπωσδήποτε δοκιμάζουμε τα ονειρεμένα κεφτεδάκια με πικάντικη σάλτσα, και τα συνοδεύουμε με χύμα κρασάκι. Θα πληρώσουμε περί τα 15 ευρώ το άτομο.
Το απόγευμα γυρνάμε σπίτι για έναν σύντομο υπνάκο, μαζεύουμε ενέργεια και ετοιμαζόμαστε για…

Ημισκούμπρια Live στο Fuzz Club

Δεκαεννιά χρόνια κλείνουν φέτος τα Ημισκούμπρια, και το γιορτάζουν με ένα επετειακό live στο Fuzz Club, παρέα με τον Φοίβο Δεληβοριά και τους Τρι.Πα. Κρου. Ένα πάρτι που θα λατρέψουν οι fan της τριάδας, της σάτιρας και της καλής μουσικής – μιλάμε άλλωστε για δεκαεννιά χρόνια και για ένα από τα πιο... cult γκρουπ στην ιστορία της ελληνικής μουσικής. Το εισιτήριο θα κοστίσει 9 ευρώ αν το αγοράσετε από πριν εδώ [http://www.viva.gr/tickets/music/fuzz-club/imiskoubria/] και 12 ευρώ στο ταμείο. Ξεκινάμε στις 20.00!

Και για… after;

Είναι ανάγκη να γυρίσουμε σπίτι; Δεν νομίζουμε. Αφού «χτυπηθούμε» με τις θρυλικές ρίμες των Ημίζ, σειρά έχει το κοντινό Γκάζι, για σβήσιμο στους τέλειους καναπέδες του Hoxton (Βουτάδων 42). Η industrial αισθητική του, τα συνεχώς εναλλασσόμενα έργα τέχνης στους γυμνούς του τοίχους και οι εναλλακτικοί του ήχοι το καθιστούν τέλεια επιλογή για το κλείσιμο ενός σαββατόβραδου. Η τιμή του ποτού κυμαίνεται στα 6 -8 ευρώ, και αναφέρουμε ότι αν το προλάβετε, από τις 18.00 ως τις 22.00 έχει happy hour, με όλα τα κοκτέιλ στα 6 ευρώ.

Θ.Δ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v