Η βόλτα του Σαββάτου: Brunch για μια Γυριστρούλα

Brunch στο κέντρο, έκθεση φωτογραφίας στο Περιστέρι και Λάκη Παπαδόπουλο με Γιάννη Γιοκαρίνη στη Νέα Σμύρνη έχει το σαββατιάτικο πρόγραμμά μας.
Η βόλτα του Σαββάτου: Brunch για μια Γυριστρούλα
της Ηρώς Κουνάδη 

Μπορεί ο καιρός να μην μας κάνει πάλι την χάρη της σαββατιάτικης λιακάδας που θέλουμε εδώ και κάμποσες εβδομάδες, αλλά εμείς δεν θα πτοηθούμε ούτε αυτήν την φορά. Θα χουζουρέψουμε λίγο παραπάνω το πρωί χρησιμοποιώντας τον συννεφιασμένο ουρανό σαν δικαιολογία, και εν συνεχεία θα κατευθυνθούμε προς το κέντρο για ένα brunch με τα όλα του.

Πρωινό το… μεσημέρι με brunch στο Hip Café

Όμορφο, φωτεινό και πολυεπίπεδο, μοιάζει να τηλεμεταφέρθηκε από τη Νέα Υόρκη στο 26 της οδού Μητροπόλεως. Μαζί του έφερε το λαχταριστό brunch του, που σερβίρει κάθε μέρα της εβδομάδας: Pancakes με κομμάτια σοκολάτα και μπανάνα, ή με maple syrup και κανέλα, αυγά Benedict με καπνιστό σολομό και σως από κρόκο αυγού και λάιμ, αυγά scrambled σερβιρισμένα σε ζεστό ψωμί, με ψημένο ζαμπόν, σωταρισμένο σπανάκι και ντομάτα και πάει λέγοντας.

Οι μεγάλες τζαμαρίες του επιτρέπουν το χάζι στην περαντζάδα απέξω, και αφήνουν το φως του (λιγοστού, έστω) ήλιου να μας ξυπνήσει, ενώ οι αφορμές για βόλτες για να κάψουμε τις θερμίδες του brunch μετά είναι άπειρες –από την Ερμού ως την Αρχαία Αγορά, και από την Πλάκα μέχρι το λόφο του Φιλοπάππου, όλα είναι μες στα πόδια μας. Όσο για τιμές; Υπολογίστε γύρω στα 5-6€ για τα pancakes, και στα 7-8€ για τα πιάτα με αυγά που λέγαμε παραπάνω –ή δείτε τις αναλυτικά εδώ.

Απόγευμα στην Photovision 

Photovision λέγεται η μεγάλη έκθεση για την φωτογραφία που διοργανώνεται φέτος για ενδέκατη χρονιά, στο Περιστέρι. Στο μεγάλο εκθεσιακό κέντρο δίπλα στο μετρό της Ανθούπολης οι λάτρεις της φωτογραφίας θα χαζέψουμε φωτογραφικές μηχανές, εξοπλισμό και gadgets, αλλά και –το κυριότερο– μεγάλες ενδιαφέρουσες εκθέσεις φωτογραφίας, ομιλίες και παρουσιάσεις από φωτογραφικές λέσχες, events και workshops για επίδοξους φωτογράφους, και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα.

Όσοι αγαπάτε εκτός από την φωτογραφία και το ποδήλατο, σημειώστε στα «οπωσδήποτε» την έκθεση «Πετάλι και Κλικ» του Γιάννη Καλύβα, με εκπληκτικές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με… το ένα χέρι στο τιμόνι και το άλλο στην φωτογραφική. Θα την βρείτε στο Hall 3 του Εκθεσιακού Κέντρου Περιστερίου –από τις 15.00 μέχρι τις 17.00 θα κερνάνε και κρασί και ποδηλατο-κουβεντούλα.

Βράδυ με Λάκη Παπαδόπουλο, Νίκο Ζιώγαλα και Γιάννη Γιοκαρίνη

«Σου είπα να μην μπλέξεις τα σκυλιά με τους ροκάδες, μα έτσι και δε δούλευα θα τρώγαμε παπάδες» θα μας βρει να τραγουδάμε το βράδυ του Σαββάτου στο Stage 22 στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης (Αγίας Φωτεινής 22, τηλ.: 211 4054442). Ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Νίκος Ζιώγαλας και ο Γιάννης Γιοκαρίνης μοιράζονται τη σκηνή και υπόσχονται ένα σούπερ κεφάτο, αλλά ταυτόχρονα νοσταλγικό, πρόγραμμα με Κουρσάρους, Νοσταλγούς του Ροκ εν Ρολ, Ευλαμπίες, Γυριστρούλες, Σταρ του Σινεμά και (πολύ) Τσικαμπούμ. Το πάρτι ξεκινά στις 22.00 και η είσοδος κοστίζει 12€ με μπύρα ή κρασί.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v