Μπαρ στη Γλυφάδα: Μια βόλτα στα καλύτερα

Τα συγκλονιστικότερα κοκτέιλ, τα πιο δυνατά πάρτι, τα live που κάνουν τον κόσμο να χορεύει, και όλα όσα συμβαίνουν στα ωραιότερα μπαρ της Γλυφάδας.
Μπαρ στη Γλυφάδα: Μια βόλτα στα καλύτερα
της Ηρώς Κουνάδη

Είναι ιδιαίτερη περίπτωση αθηναϊκής πιάτσας η Γλυφάδα. Μπορεί να την λατρεύεις, ή μπορεί να μην την αντέχεις. Έχει τους δικούς της κώδικες, το δικό της ύφος, και το δικό της στυλ, που διαφέρει τόσο από τα υπόλοιπα προάστια όσο και από το κέντρο –αν και τα τελευταία χρόνια βλέπουμε αφίξεις μπαρ που υιοθετούν τη λογική του.

Η λίστα που συγκεντρώσαμε παρακάτω, με τις αγαπημένες μας γλυφαδιώτικες μπαρ-ο-διευθύνσεις θα σας φανεί χρήσιμη είτε είστε τακτικοί θαμώνες, είτε θέλετε απλώς να επιχειρήσετε τις πρώτες σας αναγνωριστικές βόλτες στα μπαρ του αθηναϊκού νότου. 

Holy Spirit 
Λαοδίκης 41, τηλ: 21 0898 2650

Φημίζεται για τα σούπερ κοκτέιλ του (δοκιμάστε οπωσδήποτε το Rum Forest Rum, με ρούμι και passion fruit, και το Fantastic Boyfriend, με βότκα, καρύδα και raspberry) αλλά το αγαπάμε και για την παιχνιδιάρικη διακόσμησή του, που παραπέμπει σε μπαρ του κέντρου: Ένα mini cooper στο ταβάνι, ένα ποδήλατο στον τοίχο, ένας δύτης ζωγραφισμένος με stencil να «κρατά» τον πυροσβεστήρα. Οι μουσικές κινούνται σε upbeat μονοπάτια, ενώ τα κοκτέιλ σερβίρονται σε δύο μεγέθη: στα 8€ το μικρό, στα 10€ το μεγάλο.

Mosaiko
Λαοδίκης 30 (Βασιλέως Γεωργίου), 210 8983208

Άλλο ένα φανταστικό μπαράκι που… κεντρίζει, το Mosaiko σερβίρει επίσης καταπληκτικά κοκτέιλ (στα 7€ μέχρι τις 21.00 και στα 9€ αργότερα) τα οποία συνδυάζει με ωραίες indie, rock και electro μουσικές, τις οποίες επιλέγουν κάθε βράδυ εκλεκτοί έλληνες και ξένοι DJs. Όσο για τη διακόσμηση; Ένα μεγάλο νοσταλγικό κολλάζ με αντικείμενα και ανθρώπους από το παρελθόν (με τους Rolling Stones σε περίοπτη θέση) ταιριάζει τέλεια με το ρετρό μωσαϊκό – σήμα κατατεθέν του μαγαζιού στο πάτωμα. 

Mikró
Κύπρου 13, τηλ.: 210 8941031

Ένα στέκι – σημείο αναφοράς για τους φανατικούς της house και dance σκηνής, που ορκίζονται στα DJ sets των Philip Z και Teo Perez, που αναλαμβάνουν κάθε Παρασκευή τα decks, αλλά και στα εξίσου χορευτικά πάρτι της υπόλοιπης εβδομάδας. Φτιάχνει επίσης ωραία κοκτέιλ, πράγμα ασυνήθιστο για dance bar, με επιλογές σαν το γλυκύτατο Lemon Pie να ξεχωρίζουν. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 10€.

Momix
Ποσειδώνος 81

Για το Momix σας τα έχουμε ξαναπεί τόσες φορές, που πια δεν χρειάζεται συστάσεις. Το μπαρ που έβαλε τη μοριακή γαστρονομία στα ποτήρια μας, έκρυψε τα σφηνάκια μας μέσα σε ζελεδάκια που σκάνε στο στόμα και μας έβαλε να τσουγκρίζουμε… σουπιέρες με κοκτέιλ, απέκτησε πριν από ένα χρόνο και κάτι το αδερφάκι του στη Γλυφάδα. Εδώ θα δοκιμάσετε συγκλονιστικά κοκτέιλ από έναν κατάλογο που διαρκώς ανανεώνεται, αλλά και σταθερές αξίες όπως τα Jack Sparrow Daquiri με παλαιωμένο ρούμι, φρούτα του πάθους, ιβίσκο και ανανά, που πασπαλίζεται με κόκκινο γλυκό πιπέρι και σερβίρεται με ζελεδοποιημένο χυμό από ξυνόμηλο και φράουλες. Οι τιμές κυμαίνονται στα 8-10€. Σημειώστε ότι κάθε Παρασκευή, τα decks αναλαμβάνει ο Μιθριδάτης (των Ημισκουμπρίων) για ένα hip hop all around πάρτι. 

Gazi College
Γρηγορίου Λαμπράκη 5, τηλ.: 210 8982723

Μεγάλα, παρεΐστικα τραπέζια, βιβλιοθήκες που αγγίζουν το ταβάνι, νοσταλγικά αντικείμενα σαν τις παλιές γραφομηχανές, τα παιχνίδια και τις κορίνες του μπόουλινγκ και μια εντυπωσιακή κόκκινη «κουρτίνα» που κατεβαίνει από το ταβάνι μέχρι την μπάρα, για να κρεμαστούν από πάνω της τα μπουκάλια που χρησιμοποιούνται για τις αλχημείες των κοκτέιλ στην μπάρα. Αυτά τα τελευταία είναι, μαζί με το φαγητό, από τα δυνατά χαρτιά του Gazi College: Δοκιμάστε οπωσδήποτε το Alpha Betta με μαστίχα Χίου, bourbon, κανέλα και ανανά και το Batida de Maracuja, με βραζιλιάνικο ρούμι, passion fruit και lime. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 8€. Περισσότερα για το Gazi College έχουμε εδώ

Opus 
Ιωάννου Μεταξά 48, τηλ.: 210 8980050

Είναι και café, είναι και μπαρ, είναι και εστιατόριο, είναι ωραίο, είναι all day, και τις Παρασκευές και τα Σάββατα γίνεται και club, στο οποίο επικρατεί το αδιαχώρητο. Οι μουσικές –όπως και τα live που φιλοξενεί– δεν κάνουν διακρίσεις, και κινούνται με την ίδια ευκολία από τα νοσταλγικά 80s στη χορευτική house και από εκεί σε ακομπλεξάριστα ελληνικά ακούσματα, ανάλογα την ημέρα της εβδομάδας. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, φτιάχνει και πολύ καλά κοκτέιλ –δοκιμάστε, για παράδειγμα, το London Eye, με τζιν, εσπεριδοειδή και κάρδαμο. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 9€. 

Speak Easy 
Ζησιμοπούλου 5

Έγινε θρύλος για την πανέμορφη λουλουδάτη αυλή του, που πρόσφατα μεγάλωσε και ήδη μαζεύει κόσμο τα ηλιόλουστα μεσημέρια. Δεν είναι, όμως, αυτή το μοναδικό δυνατό χαρτί του: Στο Speak Easy απολαμβάνουμε καταπληκτικά κοκτέιλ (αγαπημένα μας τα Vodka Sour και Blossom) και ακούμε ωραίες μουσικές, που αλλάζουν ανάλογα με την ημέρα και την διάθεση, από deep house σε EBM και dance –ειδικά Παρασκευές και Σάββατα, το εσωτερικό θυμίζει περισσότερο club και ναι, ο κόσμος εδώ χορεύει. 

Bourbon 
Δασκαρόλη 67, τηλ.: 210 9647600

Κρατάει τα σκήπτρα του ροκ… εκεί στο Νότο και φιλοξενεί δυνατά live νέων ανερχόμενων αλλά και καταξιωμένων ελληνικών σχημάτων δυο και τρεις (ενίοτε και περισσότερες) φορές την εβδομάδα. Θέλετε κι άλλους λόγους να το επισκεφθείτε; Φτιάχνει και ωραία κοκτέιλ, όπως το Love & Tears, με παλαιωμένο ρούμι, elderflower και τζίντζερ, και το Cinna-Moon, με βότκα, κανέλα και passion fruit, οι τιμές των οποίων δεν ξεπερνούν τα 8€. Αν πεινάσετε, θα βρείτε και ωραία τσιμπολογήματα: αλμυρούς λουκουμάδες με κατίκι και ουζόμελο, μίνι burritos με cheddar και καλαμπόκι, ταρτάκια γεμιστά με καρότο και σπαράγγι και πάει λέγοντας. Τα συνοδεύουμε όλα αυτά (και) με μπύρες, που κυμαίνονται στα 4€. Θα το βρείτε ανοιχτό Τετάρτη με Κυριακή, από τις 21.00 και μετά.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v