Η βόλτα του Σαββάτου: Πλάκα και θέα Ακρόπολη

Βόλτα στα δρομάκια της Πλάκας, κουκλοθέατρο για ενήλικες στου Ψυρρή και ποτό με θέα Ακρόπολη έχει το πρόγραμμά μας γι’ αυτό το Σάββατο.
Η βόλτα του Σαββάτου: Πλάκα και θέα Ακρόπολη
της Ηρώς Κουνάδη

Έχετε κι εσείς –όπως κι εμείς– να βολτάρετε στην Πλάκα από το περασμένο καλοκαίρι; Δεν σας έχει λείψει; Κι εμάς! Γι’ αυτό λέμε να ξεκινήσουμε το Σάββατό μας με βόλτα στα δρομάκια της, αν επαληθευτούν τα προγνωστικά που θέλουν το πρωινό ηλιόλουστο μετά από μια βροχερή εβδομάδα. Ξεκινάμε από τον πεζόδρομο της Κυδαθηναίων, και συνεχίζουμε προς την οδό Τριπόδων, όπου βρίσκεται το περίφημο Φανάρι του Διογένη –ορθότερα γνωστό και ως Μνημείο του Λυσικράτη, από το όνομα του χορηγού της θεατρικής παράστασης που κέρδισε το βραβείο στα Μεγάλα Διονύσια (το Όσκαρ της εποχής, σαν να λέμε).

Συνεχίζουμε στην Τριπόδων, μέχρι να στρίψει και να μετονομαστεί σε Λυσίου, και ανεβαίνουμε τα σκαλάκια της Μνησικλέους, προς την οδό Θεωρίας, όπου βρίσκεται το πρώτο πανεπιστήμιο του ελληνικού κράτους, η εντυπωσιακή Οικία Κλεάνθους, που σήμερα στεγάζει το Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από αυτό το σημείο, αντί να ακολουθήσουμε τον δρόμο προς την Αρχαία Αγορά, στρίβουμε στο δρομάκι που δεν έχει όνομα, προς την αντίθετη κατεύθυνση, για να καταλήξουμε στα ασβεστωμένα σοκάκια και τις λουλουδιαστές αυλές των Αναφιώτικων.

Αν κατεβαίνοντας από εκεί νιώσουμε το στομάχι να γουργουρίζει, θα πιάσουμε ένα από τα απλωμένα στον ήλιο τραπεζάκια του παραδοσιακού καφενείου που λέγεται απλά «Το Καφενείον» στο 1 της οδού Επιχάρμου, και θα παραγγείλουμε τα θρυλικά κεφτεδάκια με την πικάντικη κόκκινη σάλτσα και τις σπιτικές τηγανιτές πατάτες. Συνοδεύονται απαραιτήτως με ουζάκι.

Βράδυ με κουκλοθέατρο στου Ψυρρή

Η βραβευμένη παράσταση κουκλοθεάτρου «Λεμονιά» της θεσσαλονικιώτικης ομάδας Τέχνης Νεύμα έρχεται για δύο βραδιές στην Αθήνα, στο Εργαστήρι Μαιρηβή του Ψυρρή (Σαχτούρη 4 και Σαρρή). Η Λεμονιά, είναι η ιστορία μιας γιαγιάς που ξεκινά να ζυμώσει ψωμί και τελικά χρησιμοποιεί το ζυμάρι που μόλις έχει φτιάξει για να δημιουργήσει μ' αυτό έναν καινούργιο μικρόκοσμο που θέλει να μοιραστεί. Η παράσταση διαρκεί 45 λεπτά, ξεκινά στις 21.00 και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Τα εισιτήρια κοστίζουν 8€.

Και πιο βράδυ με ποτάκι και θέα στο Couleur Locale

Εκεί γύρω στις 10 παρά, όταν τελειώσει η παράσταση, θα ανηφορίσουμε στην «μυστική» ταράτσα του Couleur Locale (Νορμανού 3) για ποτάκι με θέα στην Ακρόπολη. Η ταράτσα τώρα τον χειμώνα είναι προστατευμένη από το κρύο, ενώ αν πεινάσετε η κουζίνα ξεφουρνίζει και ωραιότατα τσιμπολογήματα: mini burgers, tortillas, finger food και άλλα τέτοια ωραία (από 5€). Οι μουσικές αλλάζουν ανάλογα με την βραδιά και τον DJ που αναλαμβάνει τα decks, για να καλύψουν όλο το φάσμα της rock και των alternative ακουσμάτων, κάνοντας συχνά πυκνά περάσματα από το swing και την house. Τα πολύ ωραία κοκτέιλ ξεκινούν από 7,5€.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v