Νέα μπαρ στην Αθήνα: 6 ολόφρεσκες διευθύνσεις

Ορκισμένα ροκάδικα, νοσταλγικά speakeasy και 50s μπαράκια σε σκοτεινές γειτονιές είναι μερικές μόνο από τις νέες αθηναϊκές μπαρ-ο-αφίξεις του τελευταίου μήνα.
Νέα μπαρ στην Αθήνα: 6 ολόφρεσκες διευθύνσεις
της Ηρώς Κουνάδη

Δεν είναι μόνο τα καλοκαίρια που δεν προλαβαίνει να μετρά αφίξεις και νέα στέκια αυτή η πόλη. Έξι ολοκαίνουρια μπαράκια μετράμε μες στο καταχείμωνο από την τελευταία φορά που λέγαμε για (άλλα) πέντε νέα αθηναϊκά μπαρ –και δεν έχει μεσολαβήσει ούτε μήνας. Ιδού, λοιπόν, τα νέα αγαπημένα μας στέκια που μυρίζουν ακόμα βερνίκι. 

Barock 
Πρατίνου 5, Παγκράτι

Οι παλαιότεροι θαμώνες της ταχύτατα ανερχόμενης πλέον πιάτσας του Παγκρατίου θα το θυμάστε ως Poquito Grande. Το Barock είναι η μετεμψύχωση του θρυλικού ροκάδικου της οδού Πρατίνου, που συνεχίζει στο δρόμο που χάραξε ο προκάτοχός του, να παίζει μουσικές απ’ όλο το φάσμα της ροκ –από alternative μέχρι metal– κάτω από τα σκίτσα ενός Jimi Hendrix με λαούτο και των Metallica ως μουσικών του μπαρόκ (εξ ου και το ωραίο λογοπαίγνιο στο όνομά του). Διαφορετικοί DJ’s αναλαμβάνουν τα decks κάθε βράδυ, ενώ στα άμεσα πλάνα του το Barock έχει ενδιαφέροντα live και events με ραδιοφωνικούς παραγωγούς. Οι τιμές των ποτών κυμαίνονται στα 6€. 

Jug Norris 
Δημοφώντος 88, Πετράλωνα

Την τέλεια αφορμή να επιστρέψουμε στα Πετράλωνα μας δίνει το ολοκαίνουριο, μικρούλι και γλυκύτατο Jug Norris απέναντι από το άλσος των Πετραλώνων, το οποίο αγναντεύει από την μεγάλη τζαμαρία του. Ωραίες jazz-o-funk μουσικές, που ανεβάζουν στροφές και κινούνται προς το swing Παρασκευές και Σάββατα, οικονομικότατα ποτά (στα 5€) και κοκτέιλ (στα 6,50€) είναι τα συστατικά της απόλυτα δεμένης συνταγής του. Μας αρέσουν ιδιαίτερα τα ζεστά, παρεΐστικα ρακόμελα και οινόμελα που σερβίρει τώρα τον χειμώνα.

Κακούνκα
Πετράκη 30 και Μητροπόλεως, Κέντρο

Άλλη μια λιλιπούτεια άφιξη στο κέντρο, εμπνέεται από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης και των speakeasy bars και φτιάχνει ατμοσφαιρικό σκηνικό με αντικείμενα-μικρούς θησαυρούς από παλαιοπωλεία και προσωπικές συλλογές οικογενειακών κειμηλίων. Οι μουσικές του Κακούνκα κινούνται στα επίπεδα της κατηγορίας «μπαράκια ιδανικά για κουβέντα», με ιδιαίτερη προτίμηση στην jazz και –ω ναι– τις κλασικές επιρροές. Θα το βρείτε ανοιχτό από το πρωί για καφεδάκι και ελαφριά σνακ, ως αργά για ποτό (στα 7€) και κλασικά κοκτέιλ. 

Κλωστήριον 
Μυλλέρου 17, Μεταξουργείο

Καιρό είχαμε να δούμε καινούριο μπαράκι στο Μεταξουργείο και τα νέα για το Κλωστήριον μας χαροποίησαν ιδιαίτερα. Εδώ πιάνουμε τραπεζάκι –ή θέση στους μεγάλους μοναστηριακούς πάγκους– από το πρωί για καφεδάκι και αργότερα για ποτό ή κοκτέιλ, το οποίο θα διαλέξουμε από έναν κατάλογο που μοιάζει με χρωματολόγιο μαλλιού. Πράγμα που ταιριάζει με όλη την υπόλοιπη διακόσμηση του μαγαζιού, με πολύχρωμα τόπια μαλλιού, μια τεράστια πλάστιγγα που ζύγιζε το μαλλί και πολλά χαλιά –όλα τους ξέμειναν εδώ από το κλωστοϋφαντουργείο που έκλεισε πριν από πολλά πολλά χρόνια. Οι μουσικές κινούνται, φυσικά, σε funk, jazz και soul μονοπάτια, ενώ το καλοκαίρι μαθαίνουμε ότι τα τραπεζάκια θα απλώνονται και απέναντι, στην πλατεία Αυδή. Οι τιμές των ποτών κυμαίνονται στα 6€. 

Root ArtSpace 
Ηρακλειδών 10, Θησείο

Σας το συστήσαμε πριν από λίγες μέρες: Είναι το στέκι που πήρε την θέση του θρυλικού Στάβλου των φοιτητικών μας χρόνων, τους χώρους του οποίου μεταμόρφωσε με ατμοσφαιρικούς φωτισμούς, καθαρές γραμμές και minimal –αλλά ταυτόχρονα ζεστό– design που δίνει έμφαση στα ζεστά υλικά όπως το ξύλο που κυριαρχεί στον χώρο. Η μικρή αλλά ενδιαφέρουσα λίστα των signature κοκτέιλ προτείνει δημιουργίες όπως το Sugar Man, με μαύρο ρούμι, κρέμα βουτύρου μπανάνας, λάιμ, σιρόπι καραμέλα και μπίτερ από τριφύλλι, και το Too Damn Hot με πίσκο, γάλα αμυγδάλου με μέλι, λικέρ Chambord, λάιμ και μπίτερ κακάο. Οι μουσικές κινούνται σε funk και ethnic μονοπάτια, ενώ αν πεινάσετε θα βρείτε και πολύ ενδιαφέροντα τσιμπολογήματα, αλλά και πιάτα μεσογειακής κουζίνας. Οι τιμές για τα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 8-9€. 

Spinster 
Ικτίνου 3, Ομόνοια

Στη «δύσκολη» περιοχή πίσω από το Δημαρχείο, το Spinster είναι ένα από τα μπαράκια που επιχειρούν να ρίξουν φως σε σκοτεινές γειτονιές. Θα είχε την αγάπη μας και μόνο γι’ αυτό, αλλά εκτιμήσαμε δεόντως και τα καταπληκτικά κοκτέιλ που φτιάχνουν οι bartenders του κλασικού κι αγαπημένου Pop, και το ρετρό-στα-όρια-του-σουρεάλ ‘50s σκηνικό που, όπως εύστοχα σχολίασε φίλος της σελίδας στο Facebook «είναι σαν να βρίσκεσαι σε ταινία του Δαλιανίδη, περιμένοντας τη Ζωή Λάσκαρη να κατέβει από στιγμή σε στιγμή τις σκάλες». Το απλό ποτό κοστίζει 6€.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v