Café για δουλειά: Με το laptop στο κέντρο

Έξι υπέροχα café στο κέντρο της Αθήνας, ιδανικά για να δουλέψετε με το laptop σας, ή να διαβάσετε με την ησυχία σας.
Café για δουλειά: Με το laptop στο κέντρο
Είναι κάποιες φορές που η έμπνευση δεν χτυπά την πόρτα του σπιτιού σου –που χρειάζεσαι μια αλλαγή περιβάλλοντος, μερικά νέα δεδομένα, λίγη διαφορετική μουσική, κάτι τέλος πάντων που θα βγάλει τον εγκέφαλό σου από το τέλμα στο οποίο έχει βρεθεί. Ή μπορεί και να μην ισχύει τίποτα από όλα αυτά, και απλά να χρειάζεσαι μια καλή δικαιολογία για βόλτα, που δεν θα σε γεμίσει τύψεις ότι παράτησες τη δουλειά. Όπως και να ‘χει, όποιοι και αν είναι οι λόγοι σας να δουλέψετε εκτός σπιτιού, έχουμε έξι διευθύνσεις στο κέντρο της πόλης, για να πιείτε το καφεδάκι σας παρέα με το laptop και τις δουλειές σας.

Starbucks
Κοραή 4, Πανεπιστήμιο, τηλ: 210 3257580

Μπορεί να είναι το πρώτο café που σας έρχεται στο μυαλό σαν η προφανέστερη επιλογή για δουλειά με το laptop και καφεδάκι, όμως το Starbucks της στοάς Κοραή δεν έχει απλώς τους ειδικούς πάγκους για laptop και μελέτη που θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα της αλυσίδας. Μετά την ανακαίνισή του, ο πάνω όροφος μεταμορφώθηκε σε ένα υπέροχο περιβάλλον που θυμίζει περισσότερο βιβλιοθήκη και λιγότερο café. Εκτός από τους γνωστούς πάγκους εργασίας, θα βρείτε κατά μήκος του τοίχου ατομικά «γραφεία» που μοιάζουν με αυτά που θα είχαμε και στο δωμάτιό μας, με ατομικά φωτιστικά ακριβώς πάνω από το καθένα και φυσικά, δωρεάν wi-fi. Οι καπνιστές, καιρού επιτρέποντος, πιάνουμε τραπεζάκι στο πλακόστρωτο της Κοραή –ή επιλέγουμε κάποιο άλλο από τα café της λίστας.

Rota
Σόλωνος 124 και Εμμανουήλ Μπενάκη, Εξάρχεια, τηλ.: 210 3801033

Το café του Πολυχώρου των Εκδόσεων Άγκυρα, στην αυλή ενός πανέμορφου νεοκλασικού του 1890, αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον εργασίας, με την χαμηλή μουσική του, τα βολικότατα καναπεδάκια πλάι στα τραπέζια και βέβαια το δωρεάν, αξιόπιστο wi-fi του. Θα το βρείτε ανοιχτό από τις 9.00 το πρωί ως το βράδυ, να σερβίρει ελληνικό καφέ ψημένο στη χόβολη και γλυκά του κουταλιού, φυσικούς χυμούς και πολλές διαφορετικές ποικιλίες τσαγιού.

Pure Bliss
Ρόμβης 24, Κέντρο, τηλ.: 210 3250360 

Ένα από τα αγαπημένα μας στέκια πριν ακόμα τα δρομάκια γύρω του γίνουν το απόλυτο hot spot της πόλης, το Bliss μπορεί να μην είναι σούπερ ήσυχο τα απογεύματα, ενδείκνυται όμως για να δουλέψετε ενώ απολαμβάνετε το πρωινό σας καφεδάκι. Οι μεγάλοι πάγκοι στο ισόγειο είναι ιδανικοί για μεγαλύτερες ομάδες εργασίας, ενώ εξίσου φιλικός (και συνήθως πιο ήσυχος) είναι ο επάνω όροφος. Σερβίρει πολλές και ενδιαφέρουσες ποικιλίες τσαγιού και αφεψημάτων, αλλά και ωραιότατα πιάτα ημέρας και σνακ από βιολογικά υλικά, για την περίπτωση που αποφασίσετε ότι νηστικό αρκούδι δεν δουλεύει. 

Ianos Café
Σταδίου 24, Αθήνα, τηλ.: 210-3217917
Μία ακόμα κλασική κι αγαπημένη λύση για δουλειά και διάβασμα, το café του κεντρικού βιβλιοπωλείου Ιανός εγγυάται πάντα την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να συγκεντρωθείτε και να δουλέψετε ή να διαβάσετε. Λιτή διακόσμηση, άνετα καθίσματα, ωραίος εσπρέσο και τσάι… σε λογοτεχνικές εκδοχές (διαλέξτε μία από τις γεύσεις «Καβάφη», «Ντοστογέφσκι», «Λόρκα» ή «Προυστ») δημιουργούν την κατάλληλη, ζεστή ατμόσφαιρα. Ο χώρος λειτουργεί καθημερινά από τις 9.00 ως τις 21.00 και τα Σάββατα ως τις 18.00. Σημειώστε ότι ενδείκνυται και για lunch break, με πίτες, σάντουιτς και φρέσκες τάρτες.

Yellow Café
Λουκά Μπέλλου 14, Αμπελόκηποι, τηλ.: 211 4110962 
Τόσο κοντά και ταυτόχρονα τόσο μακριά από την βοή της Πανόρμου, το Yellow είναι μια από τις κορυφαίες επιλογές για καφεδάκι παρέα με το laptop και τις δουλειές σας. Στον εσωτερικό του χώρο θα βρείτε πάγκους εργασίας με άφθονα πολύπριζα για να είστε συνεχώς… στην πρίζα, ατομικά φωτιστικά, απαλή τζαζ μουσική και σπιτικό περιβάλλον: γύρω από τα τραπέζια υπάρχουν γλάστρες, κουρτινάκια, διακοσμητικά που δημιουργούν ατμόσφαιρα καθιστικού. Θα απολαύσετε επίσης την "δικιά τους" ποικιλία καφέ Redd, σε πολύ φιλικές τιμές – από 2,80€. Για να κάνετε ένα διάλειμμα, ή αν θέλετε περισσότερο φυσικό φως, υπάρχουν και τραπεζάκια στην ωραιότατη σκεπαστή αυλή του, ενώ προσφέρονται και σάντουιτς ή γλυκά ημέρας. Θα το βρείτε ανοιχτό από το πρωί μέχρι τις 23.30 περίπου. 

Γκρι Café
Θεμιστοκλέους 80, πλατεία Εξαρχείων, τηλ: 6947663003

Θέλετε απλώς να απολαύσετε το βιβλίο σας μαζί με τον καφέ σας; Στο ισόγειο του Γκρι Café θα βρείτε άνετα τραπεζάκια και πάγκους, και ήσυχο περιβάλλον. Στο πατάρι, από την άλλη, βρίσκεται η ιδανική γωνιά για να δουλέψετε με το laptop σας, τον μεγάλο πάγκο πλάι στην τζαμαρία, για να έχετε άπλετο φυσικό φως, αλλά και ευκαιρίες για χάζι στην πλατεία, όταν θέλετε να κάνετε διάλειμμα. Υπάρχουν, επίσης, πολλές πρίζες για να μην ξεμείνετε ποτέ από ρεύμα. Σημειώστε, επίσης, ότι στον χώρο διοργανώνονται τακτικά bazaar φωτογραφίας, κόμικ, προβολές και άλλες εκδηλώσεις.

Ηρώ Κουνάδη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v