Η βόλτα του Σαββάτου: Καστέλλα και Δεληβοριάς

Αυτό το Σάββατο, κατηφορίζουμε στις γειτονιές του Πειραιά, πίνουμε καφεδάκι στην Καστέλλα, τρώμε στου Μπελαμί το ουζερί και απολαμβάνουμε Φοίβο Δεληβοριά.
Η βόλτα του Σαββάτου: Καστέλλα και Δεληβοριάς
Αυτή την εβδομάδα – όπως θα καταλάβατε και από άλλα δημοσιεύματα του in2life – μας έλειψε το καλοκαίρι και η θέα στη θάλασσα. Γι’ αυτό και αποφασίσαμε το Σάββατο να το αφιερώσουμε στον Πειραιά. Να βολτάρουμε στις γειτονιές της Καστέλλας πίνοντας καφεδάκι με θέα το λιμάνι. Να πιούμε ουζάκι σε ένα ιστορικό στέκι και να δοκιμάσουμε πειραιώτικους μεζέδες το βραδάκι. Και τέλος, να απολαύσουμε τις ταξιδιάρικες μουσικές του Φοίβου Δεληβοριά.

Καφεδάκι στην Καστέλλα

Ξεκινάμε εξερευνώντας το λοφάκι της Καστέλλας, με τα παλιά αρχοντικά, τα ήσυχα σοκάκια με τις νεραντζιές και τα σκαλάκια που οδηγούν σε πλατώματα με υπέροχη θέα. Μια καλή αρχή είναι η λεωφόρος Παπαναστασίου που «διατρέχει» την περιοχή και προσφέρει ένα φυσικό μπαλκονάκι προς τη θάλασσα. Από εδώ, χανόμαστε στα δρομάκια και ανηφορίζουμε σιγά-σιγά μέχρι το Blow lounge café (Ίδης 6, Πειραιάς, τηλ: 2104100749), στην κορυφή του Προφήτη Ηλία πάνω από την Καστέλλα, για να πιάσουμε θέση για καφεδάκι. Μπόνους, η καλύτερη με διαφορά θέα προς την πόλη και τη θάλασσα, αλλά και η φοβερή φρεσκοψημένη βάφλα.

Στου Μπελαμί το ουζερί

Κατηφορίζουμε τον λόφο όταν αρχίσουν τα… γουργουρητά, και σε δέκα λεπτά με τα πόδια βρισκόμαστε στην γνωστή «πασαρέλα» του Πειραιά, όπου δεσπόζει το επιβλητικό νεοκλασικό, αναπαλαιωμένο και γεμάτο μνήμες και μυρωδιές από Ελλάδα. Εδώ, στο Belle Amie (Αγγέλου Μεταξά 11, τηλ.: 210 4175740) θα απολαύσουμε ουζάκι ή κρασί μαζί με τους μεζέδες του σεφ Χρήστου Τζιέρα, όπως το κρητικό ριφάκι, τα σπιτικά αλλαντικά από τη Θράκη, τη φάβα από τον Φενεό, τον τόνο από την Αλόννησο και τα τυριά της Ρούμελης. Όλα αυτά, τα απολαμβάνουμε καθισμένοι σε βιενέζικες καρέκλες και σε ένα σκηνικό γεμάτο από vintage απλίκες, περίτεχνα κάγκελα και νοσταλγικές διακοσμητικές πινελιές. Υπολογίστε περί τα 12-15€ κατ’ άτομο για ουζάκι και τσιμπολόγημα.

Μια πεντανόστιμη εναλλακτική - αν νιώθετε ότι έχετε την τύχη με το μέρος σας ώστε να βρείτε τραπέζι - είναι το Μπαρ Μπεε Κιου (Φρεαττύδος 13, τηλ: 2104518129) που σερβίρει ένα από τα -κατά τους New York Times- 25 καλύτερα burgers στον κόσμο. Βρίσκεται κοντά στην πλατεία της Φρεαττύδας και έχει γίνει ένα από τα μεγαλύτερα hot spots του Πειραιά. Υπολογίστε περί τα 15€ για burger, ένα ορεκτικό και μπύρα.

Μια νύχτα με τον Φοίβο Δεληβοριά

Όταν νυχτώσει, παίρνουμε τον σύντομο δρόμο μέχρι το Passport (Kαραϊσκου 119 - Πειραιάς τηλ: 2104296401), γιατί είναι ώρα για… Saturday Night Φοίβος. Ο αγαπημένος μας «τροβαδούρος» γιορτάζει τα 25 χρόνια του στον χώρο της μουσικής και τραγουδά κομμάτια από ολόκληρη τη δισκογραφία του, αλλά και καινούρια τραγούδια από το πολυαναμενόμενο νέο άλμπουμ του. Να αναμένετε επίσης μια διασκευή έκπληξη από γνωστή ποπ επιτυχία των ‘80s, και πολλά συναισθήματα σε ένα χορταστικό μουσικό πρόγραμμα δυόμισι ωρών. Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.30 και η είσοδος στοιχίζει 12€ με μπύρα ή κρασί (ή 20€ σε τραπέζι με ποτό). 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v