4 ιδέες για το ιδανικό ραντεβού στην Αθήνα

Οργανώνουμε για εσάς το τέλειο ραντεβού, στις πιο όμορφες γειτονιές της πόλης, σε λόφους με συγκλονιστική θέα και σε ρομαντικά στέκια για καφέ, ποτό και τέχνη.
4 ιδέες για το ιδανικό ραντεβού στην Αθήνα
Λίγος ρομαντισμός ποτέ δεν έβλαψε κανέναν. Είτε ετοιμάζεστε για το πρώτο σας ραντεβού με μια νέα γνωριμία, είτε είστε… δεκαετίες ολόκληρες δεσμευμένοι, δώστε μια ευκαιρία στην σχέση σας να νιώσει αυτό που λέμε ρομαντζάδα, και που κακώς πιστεύατε ότι είναι είδος προς εξαφάνιση στο γκρίζο σκηνικό της Αθήνας. Εμείς αποδεικνύουμε ότι η Αθήνα μπορεί να φιλοξενήσει ειδυλλιακές βόλτες για ζευγάρια, μέσα από τέσσερις ολοκληρωμένες ιδέες γεμάτες βόλτες, τέχνη και όμορφα στέκια στις γοητευτικότερες γειτονιές της πόλης.

Ραντεβού στην Πλάκα
Το πιο όμορφο ραντεβού δίνεται απόγευμα στην πιο γοητευτική γειτονιά της πόλης, την Πλάκα. Ξεκινήστε με ρομαντικό καφέ στην τρισχαριτωμένη Κιμωλία, το art café bar στο 5 της οδού Υπερείδου, που διαθέτει ρετρό περιβάλλον, όμορφη διακόσμηση, ωραιότατα ροφήματα και ένα ακόμη πιο ελκυστικό δωματιάκι στο βάθος, που χωρά μόνο μια τυχερή παρέα που θα προλάβει τον καναπέ – αυτός είναι ο στόχος σας. Συνοδεύστε τον καφέ ή τη ζεστή σοκολάτα με τα κέικ ή τα γλυκά ημέρας και με την απαλή τζαζ μουσική – δεν αποκλείεται να πετύχετε και μερικούς αυτοσχεδιασμούς στο πιάνο της κύριας σάλας.



Μετά τον καφέ, ώρα για βόλτες. Ξεκινήστε από την οδό Κυδαθηναίων με τα νεοκλασικά και τα γραφικά μαγαζάκια, συνεχίστε στην οδό Τριπόδων και στους πεζοδρόμους των παλιών καφενέδων και πάρτε τον ανηφορικό δρόμο προς τα Αναφιώτικα – δεν είναι και λίγο να καταφέρετε να βρεθείτε στο πρώτο σας ραντεβού… στις Κυκλάδες. Χαθείτε στα ήσυχα πλακόστρωτα σοκάκια με τα νησιώτικα σπίτια και όταν βραδιάσει καλά-καλά, πάρτε τον δρόμο προς τον λόφο του Άρειου Πάγου, απέναντι από την Ακρόπολη. Εκεί, θα καθίσετε στα βράχια με την Αθήνα πιάτο και δεκάδες επιλογές «διασκέδασης» - σε κάθε πλευρά του λόφου υπάρχει και μια παρέα μουσικών που παίζουν από κλασική ροκ μέχρι ρομαντική ποπ. Βρείτε αυτό που σας ταιριάζει και ατενίστε – ή ανταλλάξτε τα πρώτα σας φιλιά – με την άνεσή σας.

Ραντεβού πάνω από την Αθήνα
Με μία λέξη: Λυκαβηττός, ο λόφος που φιλοξένησε και φιλοξενεί τα περισσότερα ζευγάρια από κάθε άλλο αθηναϊκό ύψωμα. Δώστε ραντεβού στο Κολωνάκι και ανηφορίστε ως το τέρμα της οδού Πλουτάρχου, εκεί όπου βρίσκεται το τελεφερίκ του Λυκαβηττού – προφανώς το λαχάνιασμα και ο ιδρώτας που συνεπάγεται η εναλλακτική του «σκαρφαλώματος» μπορούν να χαλάσουν μέρος του ρομαντισμού. Το τελεφερίκ στοιχίζει 7€ και θα σας φέρει σε ιδανικό σημείο για να περπατήσετε λίγο και να κάνετε χάζι στην απεραντοσύνη της Αθήνας.



Αυτή όμως απολαμβάνεται καλύτερα από ένα ζεστό, όμορφο περιβάλλον, και μιας και ο έρωτας περνάει από το στομάχι, σας προτείνουμε να κλείσετε τραπέζι στους Ορίζοντες. Ευτυχώς, για όσους από εμάς δεν κυκλοφορούμε με… μωβ χαρτονομίσματα, το εστιατόριο έχει θεσπίσει ένα value for money σετ μενού στα 24€ κατ’ άτομο. Καθίστε αναπαυτικά, απολαύστε ασυναγώνιστη θέα και δοκιμάστε βελουτέ σούπα, μπρουσκέτα με απάκι, γραβιέρα και ζεστή ντοματοσαλάτα, ανάμεικτη σαλάτα, φέτα σε τραγανή κρούστα με γλυκό του κουταλιού σταφύλι, φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό ή χοιρινά φιλετάκια σωτέ με πουρέ σελινόριζας και σάλτσα Vinsanto, και για το κλείσιμο γλυκό κουταλιού με παγωτό καϊμάκι. 

Ραντεβού στο παραμύθι
Έχουν και τα δυτικά προάστια τα ρομαντικά μυστικά τους. Και το μεγαλύτερο εξ αυτών λέγεται Cap Cap (Πανόρμου 26, Αιγάλεω, τηλ: 2105904116). Ιδανική τοποθεσία για τετ α τετ συναντήσεις, βρίσκεται κάπου μεταξύ Αιγάλεω και… Χώρας του Ποτέ. Στα τραπεζάκια του κάτω ορόφου, δίπλα από τις χαριποτερικές βιβλιοθήκες και τα παραμυθένια διακοσμητικά, ή στον πάνω όροφο με τα τραπέζια-βιβλία και τις «σκακιέρες» της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων, θα δοκιμάσετε απίστευτα γλυκά, από mud pies σοκολάτας που ρέει υγρή στο στόμα μέχρι ψημένο κέικ βανίλιας με κόκκινα μήλα, κρέμα τυρί και ρευστή καραμέλα – υπέροχα είναι και τα cupcakes αλλά και τα ζεστά «φίλτρα», βασισμένα σε αγαπημένες ταινίες και φανταστικούς κόσμους.



Αν η ημέρα είναι καλή, υπάρχει πάντα η επιλογή μιας φυσιολατρικής βόλτας στον εν πολλοίς άγνωστο Διομήδειο Βοτανικό Κήπο. Θα τον βρείτε στο λόφο του Χαϊδαρίου, με είσοδο από την Ιερά Οδό, και θα χορτάσετε πράσινες βόλτες σε ένα από τα μοναδικά μέρη που συνδυάζουν τα φυσικά δάση με τους τεχνητούς κήπους. Ο κήπος χωρίζεται «ιστορικά» και «γεωγραφικά», με πληροφορίες για φυτά όπως ο νάρθηκας του Προμηθέα ή το κώνειο του Σωκράτη, και δέντρα από όλο τον πλανήτη. Δεν λείπουν οι ανοιχτωσιές με μεγάλους πάγκους για να καθίσετε και να απολαύσετε τη θέα – σημειώστε απλώς ότι λειτουργεί μέχρι τις 15.00 τα σαββατοκύριακο και μέχρι τις 14.00 τις καθημερινές. Μάθετε περισσότερα για τον κήπο εδώ.

Μετά τις πράσινες βόλτες, επισκεφθείτε το γειτονικό Telescope (Λόφος Προφήτη Ηλία, Χαϊδάρι, τηλ: 210 5812047). Στα άνετα τραπεζάκια του, θα ξεκουραστείτε από τους περιπάτους και θα απολαύσετε συγκλονιστική θέα σε ολόκληρη την Αττική. Αν σας πάρει το βράδυ (μετά τον καφέ μπορείτε να συνεχίσετε με ποτό ή με τα πιάτα ημέρας), θα κάνετε χάζι και στον ουρανό με τα διάσπαρτα τηλεσκόπια.

Ραντεβού με τις τέχνες
Μπορεί να θεωρηθεί ρομαντικό το Μεταξουργείο, που μέχρι πρότινος φοβόσουν να περπατήσεις μόνος; Φυσικά και μπορεί. Κι ακόμη περισσότερο αν και οι δυο σας είστε λάτρεις της τέχνης. Τότε σίγουρα θα εκτιμήσει την ιδέα σας να ξεκινήσετε την έξοδο με μια περιήγηση στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων (Λεωνιδίου και Μυλλέρου, πλατεία Αυδή, τηλ: 210 3243022). Από τη μία η μόνιμη συλλογή της με πίνακες σπουδαίων ελλήνων δημιουργών, και από την άλλη οι περιοδικές της εκθέσεις – αυτή την περίοδο «τρέχει» η έκθεση «Από τον Ακαδημαϊσμό μέχρι τη γενιά του ‘30» - θα σας δώσουν αρκετές αφορμές για να ξεκινήσετε συζητήσεις. Κι αν δεν το καταφέρουν οι πίνακες, σίγουρα θα το καταφέρει το ιστορικό κτίριο (διά χειρός Χάνσεν), που δεν είναι άλλο από το παλιό Εργοστάσιο Μεταξιού που έδωσε το όνομά του στην περιοχή.



Δύο βήματα μακριά, στην γωνία της ίδιας πλατείας, θα πιάσετε τον καναπέ στην εσωτερική σάλα του Μπλε Παπαγάλου, του πιο όμορφου vintage café της γειτονιάς. Τζαζ μουσικές, κόκκινο κρασί σε μεγάλα ποτήρια, εναλλακτικός κόσμος και συχνά lives ή swing events δεν θα σας αφήσουν να βαρεθείτε ή να αναλωθείτε σε αμήχανες σιωπές – πιθανότατα αργά ή γρήγορα θα παρασυρθείτε στον χορό.

Για το κλείσιμο της βραδιάς, ψηφίζουμε θέατρο, είτε σε κάποια παράσταση του Εθνικού, είτε σε κάποια από τις μικρότερες σκηνές που αφθονούν στο Μεταξουργείο. Αυτή την περίοδο για παράδειγμα, στην κεντρική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου (Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, τηλ: 210 5288100) μπορείτε να απολαύσετε την παράσταση «Ένας άνθρωπος για όλες τις εποχές» του Ρόμπερτ Μπολτ, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου με τους Πιατά, Μιχαλακόπουλο, Γουλιώτη και Μοσχίδη (από 15€, παραστάσεις από Τετάρτη ως Κυριακή).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v