4 προτάσεις για ταινία και σαββατιάτικο ποτάκι

Αυτό το Σάββατο μπαίνουμε σε οσκαρικούς ρυθμούς και απολαμβάνουμε 4 κινηματογραφικές παραγωγές συνοδεύοντάς τες με την απαραίτητη έξοδο για ποτάκι.
4 προτάσεις για ταινία και σαββατιάτικο ποτάκι
Με την τελετή απονομής των Όσκαρ να πλησιάζει δε θα μπορούσαμε να μην μπούμε και εμείς το κλίμα. Έτσι απόψε επιλέγουμε να παρακολουθήσουμε τρεις παραγωγές που αναμένεται να χτυπήσουν πρωτιά στην τελετή και ένα τίμιο blockbuster δια χειρός Michael Man. Εν συνεχεία, συνεχίζουμε το βράδυ μας με το απαραίτητο ποτάκι σε αγαπημένα μπαράκια.

Birdman και Baba Au Rum
H ταινία: Ο Ρίγκαν Τόμσον είναι ένας πάλαι πότε σταρ της μεγάλης οθόνης, το πρόσωπο πίσω απ' τη μάσκα στην φημισμένη, κερδοφόρα σειρά ταινιών με ήρωα τον Birdman. Σήμερα, χωρισμένος και με μια κόρη που πασχίζει να ολοκληρώσει την αποτοξίνωσή της, αποζητά να βρει μια θέση στον κύκλο των καλλιτεχνών εκείνων που δε βγάζουν απλώς εκατομμύρια, αλλά αφήνουν πίσω τους κι ένα σημαντικό έργο. Η ταινία του Αλεχάντρο Ιναρίτου με πρωταγωνιστή τον Μάικλ Κίτον είναι υποψήφια για 9 Όσκαρ. Θα την δούμε στο Odeon Όπερα στην Ακαδημίας, όπου παίζεται στις 20.00 και στις 22:00 Περισσότερα
για την ταινία εδώ.

Το ποτό: Βάζουμε πλώρη για το Baba Au Rum στην Κλειτίου. Πολυβραβευμένο για τα κοκτέιλ του (που πολλοί θα σας πουν ότι είναι τα καλύτερα στην πόλη) έκανε πριν από χρόνια όλη την Αθήνα να παραμιλάει (και να παραπατάει) με το Zombie του, και μας κακομαθαίνει από τότε μέχρι σήμερα με τα tailor made κοκτέιλ του, που φτιάχνονται όπως ακριβώς τα θέλουμε. Απολαμβάνονται ιδανικά στον πεζόδρομο μπροστά του, γιατί μέσα το κάπνισμα απαγορεύεται. Τα περισσότερα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 10€.

Immitation Game και Τζιζ
H ταινία: Με την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ο καθηγητής μαθηματικών Άλαν Τούρινγκ γίνεται μέλος μιας ομάδας Βρετανών επιστημόνων οι οποίοι προσπαθούν με άκρα μυστικότητα να σπάσουν το γερμανικό κώδικα επικοινωνιών. Εσωστρεφής και εμμονοληπτικός, ο Τούρινγκ θέλει να δουλέψει με το δικό του τρόπο και όταν ο Τσόρτσιλ τον θέτει επικεφαλής της ομάδας, οι υπόλοιποι συνεργάζονται μαζί του απρόθυμα. Πιεσμένος από παντού, πρέπει να δείξει γρήγορα αποτελέσματα. Η ταινία με πρωταγωνιστή τον εκπληκτικό Μπένεντικτ Κάμπερμπαχ είναι υποψήφια για 8 Όσκαρ. Η ταινία παίζεται στο Ιντεάλ στην Πανεπιστημίου στις 19.30 και στις 22.00.

Το ποτό: Συνεχίζουμε στο Τζιζ στη Ναυαρίνου. Βιομηχανικό design με ωραίες, arty πινελιές (γυμνές λάμπες στηριγμένες σε σωλήνες επάνω στα τουβλάκια του τοίχου) μουσικό φάσμα που περιλαμβάνει τα… πάντα, από funk-o-soul μέχρι indie rock και λίγα house περάσματα, και κοκτέιλ-υπερπαραγωγές που μας αρέσουν πολύ. Στα πατάρι, η ατμόσφαιρα είναι χαλαρή και τα τραπεζάκια φιλοξενούν όσους θέλουν να βλέπουν τον κόσμο… αφ’ υψηλού. Οι τιμές για το απλό ποτό κυμαίνονται στα 7€, και για τα κοκτέιλ στα 8-9€.

Boyhood και Σπείρα
Η ταινία: Μέσα από μια συρραφή σύντομων περιόδων στη ζωή ενός πιτσιρικά απ' το Τέξας που εκτείνονται απ' τα 6 έως τα 18 του χρόνια, παρακολουθούμε το πέρασμα του απ' την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση. Η ταινία του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ γυρίστηκε σε πραγματικό χρόνο (συνολικά 12 έτη!) και είναι υποψήφια για 5 Όσκαρ. Θα τη δούμε στον κινηματογράφο Λάμπρος Κωνσταντάρας-Ρένα Βλαχοπούλου κοντά στο Μετρό του Αιγάλεω. Περισσότερα για την ταινία εδώ.

Το ποτό: Η Σπείρα είναι ένα από τα αγαπημένα μας στέκια στη γειτονιά γύρω από το μετρό του Αιγάλεω, για τις μουσικές επιλογές της, που δείχνουν ιδιαίτερη αδυναμία σε «ψαγμένα» είδη όπως η drum’n’bass, τα afro beats και η reggae, τα οποία ανακατεύει ωραία με την αναμενόμενη funk-soul «μαγιά». Στα συν, τα καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και οι καλές τιμές: στα 6€ το ποτό

Blackhat και Blueprint
H ταινία: Ένα ύποπτο ατύχημα σ' ένα πυρηνικό εργοστάσιο στο Χονγκ-Κονγκ φέρνει τον Λοχαγό Νταγουέι στις ΗΠΑ, όπου πρέπει να συνεργαστεί με τις αμερικάνικες υπηρεσίες απέναντι σε μια νέα πιθανή ψηφιακή απειλή. Στα υπολείματα του κώδικα που βρέθηκαν στο ατύχημα, αναγνωρίζει τον ιό που είχαν φτιάξει μαζί με τον άλλοτε συμφοιτητή του Νίκολας Χάθαγουεϊ, φυλακισμένο πλέον για σειρά κυβερνοεγκλημάτων. Η ταινία παίζεται στο Odeon Kosmopolis στο Μαρούσι στις 20.20. Διαβάστε περισσότερα για την ταινία εδώ.

Το ποτό: Αγαπημένο ροκάδικο στο Μαρούσι, το Blueprint εξακολουθεί για παραπάνω από μια δεκαετία να αποτελεί στέκι για τους κατοίκους των Β.Π. Το όνομα του είναι δανεισμένο από τον ομώνυμο πρώτο δίσκο του θρυλικού κιθαρίστα Rory Gallagher και όπως θα περίμενε κανείς η διακόσμηση και η ατμόσφαιρα κινούνται σε ανάλογο ύφος. Ξύλινοι πάγκοι, video wall που προβάλει live rock συναυλίες και ροκ αντίκ διακόσμηση από συλλογές και παλαιοπωλεία. Το soundtrack περιλαμβάνει αυθεντικές ροκιές από 70’s, 80’s και 90’s και η… κάβα παραπάνω από δεκαπέντε ετικέτες μπύρας και πολύ ιδιαίτερα cocktails. Διαλέγετε και παίρνετε. Το ποτό κοστίζει 7€.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v