Πέντε νέες μπαρο-αφίξεις στην Αθήνα

Χορεύουμε στην Τρούμπα, απολαμβάνουμε signature cocktails στην Πραξιτέλους και γάλα… γαϊδούρας στο Κολωνάκι και ανακαλύπτουμε 5 νέα μπαράκια στην πόλη.
Πέντε νέες μπαρο-αφίξεις στην Αθήνα
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Μπορεί να φύγουμε από την Ευρωζώνη, να γυρίσουμε στη δραχμούλα, να χάσουμε τις καταθέσεις μας και να συναντήσουμε τον Γκοντζίλα στο Σύνταγμα, όμως ένα πράγματα δε θα μας λείψει ούτε το 2015: τα νυχτοπερπατήματα σε μπαράκια της πόλης.

Τα τελευταία αυξάνονται και πληθύνονται τους τελευταίους μήνες με ολοένα και περισσότερες νέες αφίξεις να λένε «όχι» στη λιτότητα και «ναι» στη διασκέδαση. Όμορφοι χώροι, ροκ καταστάσεις, χορός και μπόλικη κοκτεϊλογνωσία για τους λάτρεις του είδους υπόσχονται να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον για νυχτοπερπατήματα.

Ιδού πέντε νέες τέτοιες αφίξεις στην πόλη (και εκτός αυτής) που μας κίνησαν το ενδιαφέρον.

Clumsies
Πραξιτέλους 30, Αθήνα, τηλ. 210 3232682

Κάθε άλλο παρά ατσούμπαλο, αυτό το νέο all day bar άνοιξε τις πύλες του στην Πραξιτέλους τον Δεκέμβρη από την ομάδα του χαλανδριώτικου «Theory» και μας εντυπωσίασε τόσο με το εσωτερικό του, όσο και με το ιδιαίτερο concept του. Το Clumsies διαθέτει πέντε άψογα δομημένους και διακοσμημένους χώρους, με τα στοιχεία του ξύλου, της πέτρας και του μετάλλου να κάνουν παιχνίδι: μια μικρή ημιυπαίθρια αυλή, ένα πέτρινο μπαρ, μια άνετη σάλα, ένα «χαλαρουίτα» ημιώροφο και τον prive πρώτο όροφο, ο οποίος εξυπηρετεί maximum 10 άτομα και μπορείτε να τον απολαύσετε μόνο μέσω κράτησης. Στα του αλκοόλ βρίσκουμε παραπάνω από 14 signature cocktails (από 10€)– ξεχωρίζουν τα Magnetism με παλαιωμένο Zacapa και το Old Tom Gin – από τα οποία αν θέλετε μπορείτε να δοκιμάσετε τέσσερα σε degustastion menu στη μισή ποσότητα με 20€. Οι μουσικές κινούνται σε χορευτικά μονοπάτια, ενώ τα απλά ποτά κοστίζουν 7€. 

Γάιδαρος 
Σκουφά 47-49, Κολωνάκι, τηλ: 2103643927

Με σήμα του το υπομονετικό και αξιολάτρευτο ζώο, το νέο café bar restaurant του Κολωνακίου φοράει τη λεζάντα “Greek Chic” και υποδέχεται στον μοντέρνο, αλλά και vintage χώρο του νεαροπαρέες για καφέ, φαγητό και – φυσικά – ποτό. Το ξύλινο μπαρ καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του μαγαζιού, τα vintage στοιχεία δένουν τέλεια μεταξύ τους ενώ δερμάτινα καθίσματα και ρετρό καναπέδες προσφέρονται για άραγμα συνοδεία των πρωτότυπων, ελληνικού DNA cocktail του «Γαιδάρου». Εδώ θα βρείτε επιλογές όπως το Ντέι Ντέι με μαστίχα τεντούρα και (ναι!) γάλα γαϊδούρας, το Πεφταστέρι με ούζο, χαμομήλι και μανταρίνι και Μπλάντι Μαρίκα με μαστίχα αντί για βότκα. Και αν δεν σας αρέσει η πολυκοσμία του «κάτω», παίρνετε την παρέα σας και πάτε στο κρύμμένο πατάρι με το μεγάλο τραπέζι. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 7€, ενώ η μουσική κινείται σε funk, soul (brothers, check it out now) και jazz μονοπάτια από άλλες δεκαετίες.

Troubar
Φίλωνος 131, τηλ: 694 055 6837

Τι; Άνοιξε μπαρ στην Τρούμπα; Κωλόμπαρο σίγουρα θα’ναι. Ε λοιπόν, όχι. Σε μια κίνηση που θέλουμε πολύ να πιστεύουμε ότι θα σηματοδοτήσει την αναβάθμιση της ιστορικής συνοικίας του Πειραιά, μερικοί φίλοι αποφάσισαν να ανοίξουν ένα ατμοσφαιρικό μπαράκι το οποίο φέρνει στο νου κάτι από καμπαρέ των 50s: πορφυροί φωτισμοί και διακόσμηση με κλίση προς το κόκκινο, μπόλικα κάδρα καλτ προσωπικοτήτων στους τοίχους του, ξύλινες λεπτομέρειες και χαμηλό ταβάνι. Αυθεντικό ποτάδικο, το Troubar ανοίγει αυστηρά μετά τις 21.00 το βράδυ, επιμένει σε jazz μουσικές τις οποίες αναλαμβάνουν να φέρουν στα αυτιά σας οι ιδιοκτήτες του, ενώ φιλοξενεί Παρασκευές και Κυριακές live με εγχώριες μπάντες σε soul, funk και rock μονοπάτια (Politically Incorrect, Mc Yinka, Jerome Kaluta, Scum Gringos κ.α.). Τα ποτά ξεκινούν από 5€.

Beatnik’s Road Bar
Κωλέττη 14, Εξάρχεια, τηλ: 215-5252880

Η rock and roll μουσική κουλτούρα της Αμερικής των 50’s, τα blues και το garage αποτυπώνονται σε αυτό το φρέσκο live bar της Κωλέττη, δημιουργία μιας παρέας φίλων με αγάπη στην εν λόγω μουσική. Αγάπη που μεταμορφώθηκε σε έναν ροκ, cosy και νοσταλγικό χώρο, σε ένα road bar με rock διακόσμηση, η οποία περιλαμβάνει αρκετά vintage στοιχεία, χωρίς όμως να «μπουκώνει» τον χώρο. Κάδρα θρύλων της μουσικής στους τοίχους, σποτάκια – τρομπέτες να δίνουν την απαραίτητη ατμόσφαιρα και άπλετος χώρος για χορό μέχρι τελικής πτώσης υπό τους ήχους αγαπημένων μελωδιών από τα DJ set, τα οποία θα «παίζουν» καθημερινές και Παρασκευοσάββατα. Αραιά και που το Beatnik θα στήνει και live όπως αυτό στις 29 Ιανουαρίου με τον Δημήτρη Δημητράκα των Panx Romana και στις 12 Φεβρουαρίου με τους σαλονικείς BMW Rockers 57, πάντα με δωρεάν είσοδο. Το ποτό κοστίζει 5€.

Σποράκι
Αρχελάου 9-11, Παγκράτι

Στην – πόσα ακόμα ωραία μαγαζάκια θα ανοίξουν πια; – διαρκώς ανεβασμένη πιάτσα του Παγκρατίου, ένα αρτιστίκ new entry βάζει βινίλιο στα πικάπ, σερβίρει ελληνικά αποστάγματα κάθε λογής (ρακή, τσίπουρο, μαστίχα και ψημένη ρακή) και μας κρατά συντροφιά από το πρωί με καφεδάκι, μέχρι το βράδυ με blues, rock ελληνόφωνες και αγγλόφωνες μουσικές. Το Σποράκι είναι διακοσμημένο με ρετρό έπιπλα παλαιοπωλείων τα οποία είναι κατάλληλα τοποθετημένα ώστε να μην μοιάζουν παράταιρα και ενδείκνυται και για χαλαρή κουβεντούλα συνοδεία χύμα κρασιού τα απογεύματα με τη μουσική να μην «βαράει» τα ακουστικά μας τύμπανα. Τα ποτά και τα αποστάγματα ξεκινούν από 5€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v