Χριστουγεννιάτικα πάρτι στα μπαρ της Αθήνας

Ελληνικά, dance, house, goth, latin, trash και disco πάρτι ετοιμάζουν τα μπαράκια της Αθήνας για να μας κάνουν να χο-χο-χορέψουμε φέτος τα Χριστούγεννα.
Χριστουγεννιάτικα πάρτι στα μπαρ της Αθήνας
Τι μουσική/ χρώμα/ ύφος/ στιλ θέλετε να έχουν φέτος τα Χριστούγεννά σας; Να είναι, ας πούμε, λίγο σκοτεινά ή λίγο κιτς; Να θυμίζουν τις χρυσές –στην κυριολεξία– δεκαετίες του ’70 και του ’80 ή να σας τηλεμεταφέρουν στην εξωτική Κούβα; Σε ό,τι mood και αν σας βρίσκουν, τα χριστουγεννιάτικα πάρτι της πόλης φέτος αποκλείεται να σας αφήσουν παραπονεμένους, αφού υπόσχονται να καλύψουν κάθε γούστο. Πολλά δε εξ αυτών έχουν και ελεύθερη είσοδο. Το δύσκολο μάλλον θα είναι να διαλέξετε πού θα (πρωτο)πάτε.

Χορευτικά ρεβεγιόν (την Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου)

- Στο Φουάρ οι "The All Tomorrows Party Girls" φορούν παπιγιόν και φανταχτερά φορέματα, χαρίζουν cd με αγαπημένα τους τραγούδια, κερνούν λόγω γιορτής, τα σπάνε στο προσωρινά τελευταίο τους πάρτι και αναχωρούν για Νέα Υόρκη. Η είσοδος είναι ελεύθερη και το πάρτι ξεκινά στις 23.00. Λεπτομέρειες εδώ.

- Στη Συγγρού 137 ξαναζωντανεύει για μια βραδιά η θρυλική ντίσκο Barbarella. Στα decks διαλέγουν 80s μουσικές οι Πέτρος Μπρατάκος, DJ Manos 446, Deejay Dennis και Antonis Kostopoulos. Το πάρτι ξεκινά στις 22.00 και η είσοδος κοστίζει 10€ με ποτό. Κρατήσεις στα τηλέφωνα 6932652600 και 6946709603.

- Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το καθιερωμένο πια πάρτι Trashathon επιστρέφει στο Bios. Ο Ηλίας Φραγκούλης στα decks ανασύρει από το παγκόσμιο ρεπερτόριο τραγούδια που ο πολιτισμός και η ανθρωπότητα όλη θα ήθελαν να ξεχάσουν. Το πάρτι ξεκινά στις 23.00 και η είσοδος είναι ελεύθερη. Λεπτομέρειες εδώ.

- Το six d.o.g.s υποδέχεται στο Gig space κάποιους από τους καλύτερους Έλληνες DJs για ένα μεγάλο party, με έμφαση στον σύγχρονο house και techno ήχο. Οι Kreon, Lee Burton και Anestie Gomez υπόσχονται να μας κάνουν να χορέψουμε από τα Μεσάνυχτα μέχρι το πρωί. Η είσοδος είναι, όπως πάντα, ελεύθερη. Λεπτομέρειες εδώ.

- Στο Pop Up της Νέας Σμύρνης, στο backstage του για την ακρίβεια, αναλαμβάνουν για πρώτη φορά τα decks, οι Gus & Bonso, για μια μοναδική deep/tech house βραδιά. Μαζί τους θα είναι οι Raise & X.Fargone. Το πάρτι ξεκινά στις 23.00 και η είσοδος είναι ελεύθερη. Λεπτομέρειες εδώ.

- Στο Death Disco εννέα διαφορετικοί dj's θα έχουν στην διάθεση τους από 1 ώρα περίπου για να παρουσιάσουν την δική τους άποψη για την «σκοτεινή» πλευρά της μουσικής: Dark Wave / 80's / New Wave / Gothic Rock / Post Punk θα έχουν την τιμητική τους, με μουσικές όπως αυτές των Cure, Bauhaus, Birthday party, Depeche Mode, Joy Division, Christian Death, Neubauten, Clan of Xymox και πάει λέγοντας. Το πάρτι ξεκινά τα Μεσάνυχτα, και η είσοδος κοστίζει 5€ με μπύρα ή κρασί. Λεπτομέρειες εδώ.

Τα πάρτι τα… ανήμερα (την Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου)

- Χριστούγεννα χωρίς Trashformers δε γίνονται πια, κι έτσι οι διοργανωτές των καλύτερων trash parties της πόλης μας κλείνουν το καθιερωμένο ραντεβού στο Koo-Koo για να χορέψουμε στους ρυθμούς του Macarena και των «Χριστουγέννων» της Δέσποινας Βανδή. Το πάρτι ξεκινά τα Μεσάνυχτα, και η είσοδος κοστίζει 10€ με μπύρα ή κρασί.

- Το Blend διοργανώνει ένα απόλυτα techno/ house Χριστουγεννιάτικο πάρτι στο Gazi Music Hall με καλεσμένους την ρωσίδα superstar Nina Kraviz και τον ισραηλινό πρωτοπόρο της techno σκηνής, Shlomi Aber. Το πάρτι ξεκινά τα Μεσάνυχτα και τα εισιτήρια κοστίζουν 30€ στην προπώληση (35€ τα VIP). Κρατήσεις τραπεζιών στα τηλέφωνα 6938527901, 2112215122 και 6981931626. Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

- Χριστουγεννιάτικη εξτραβαγκάντζα, μοιρασμένη σε τρία διαφορετικά stages, φιλοξενεί το μπουρναζιώτικο Enzzo de Cuba: Mainstream μουσικές στο Club Stage με τους DJs Οδυσσέα Μελλέ και Τάσο Χατζησταυρινό να αναλαμβάνουν τα decks. Ακουστικό set του κουβανού τραγουδιστή Pedro Santana στο Cuba Stage. Και, τέλος, ζωντανή ελληνική βραδιά στο Upstairs Stage με τους Βασίλη Δήμα, Μαρία Καρλάκη, Νεκτάριο Μανίκα, Ελίνα Γεροντάρη και Έλενα Δομάζου. Η είσοδος κοστίζει 10€ με ποτό και το πάρτι ξεκινά στις 23.00.

Και τα πάρτι του Hangover (την Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου)

- Η ομάδα ‘π’ φέρνει στο Ρομάντσο τον Νεοϋορκέζο βετεράνο της techno και industrial Adam X, την οπτικοακουστική έκθεση I thought you were the real thing και τους Έλληνες SAWF, ANFS και 3.14. Μια μονοήμερη έκθεση φεστιβαλικού χαρακτήρα στα δύο επίπεδα του Ρομάντσου που θα περιλαμβάνει multimedia εγκαταστάσεις, βίντεο προβολές, διαδραστικές βιντεοεγκαταστάσεις, σύγχρονα ηχητικά περφόρμανς, flashing φώτα και χρώματα, όλα υπό το πρίσμα της ψηφιακής κουλτούρας που θα οδηγήσουν σε ένα μουσικο-χορευτικό χάπενιγκ. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή από τις 19.00 (με ελεύθερη είσοδο) ενώ το πάρτι ξεκινά τα Μεσάνυχτα με είσοδο 8€ (ή 5€ για όποιον επισκεφτεί και την έκθεση). Λεπτομέρειες εδώ.

- Ένα… τριώροφο πάρτι κάνει στο Gazarte ο ραδιοφωνικός σταθμός Pepper 96,6: Στο ισόγειο έχει live η girlie μπάντα του σταθμού, Pepper’s Girly Heart’s Club Band (που αποτελείται από τις Ειρήνη Δούκα, Εστερίνα Κανέλλου, Idra Kayne, Αλεξάνδρα Κλάδη, Δάφνη Λάζου, Κατερίνα Ντούσκα, Μαρία Παπάζογλου, Ειρήνη Σκυλακάκη, Μαριέττα Φαφούτη) και DJ set από τους βρετανούς The Allergies. Στον πρώτο όροφο, τα decks αναλαμβάνουν οι παραγωγοί του Pepper 96,6, ενώ στον δεύτερο οι Vanilla Swing μας ταξιδεύουν μουσικά στα ‘50s. Η είσοδος κοστίζει 8€, και το πάρτι ξεκινά στις 21.00.

- Στις 33 Στροφές του Παγκρατίου η φάση είναι… ντίσκο όλες τις μέρες του χρόνου, αλλά ειδικά για την επόμενη των Χριστουγέννων ετοιμάζουν ένα ντίσκο-πάρτι υπερπαραγωγή. Οι Alex Hobson, Katerina Karali, Chris Kontos και Bad Spencer επιλέγουν τα αγαπημένα τους τραγούδια από τα '70s-'80s, ξεθάβουν σπάνια κομμάτια και παίζουν δυσεύρετα βινίλια σε ένα πάρτι που ξεκινά στις 23.00 και τελειώνει… την άλλη μέρα. Η είσοδος κοστίζει 10€ με ποτό. Κρατήσεις στα τηλέφωνα 6977633344, 6947775555.

- Μερικές από τις πιο επιτυχημένες διοργανώτριες ομάδες πάρτι της πόλης (Shut The Fuck Up, You Say Party, We Say Yes, Not Sober, LesANIMAUX και EnterTheVoid) ενώνουν τις δυνάμεις τους και συναντιούνται στο Gagarin για ένα μεγάλο πάρτι με RnB, ΕDM, Big Room, Electro, Trap, Dubstep και DnB. Η είσοδος κοστίζει 8€ (δωρεάν για τους κατόχους Vodafone CU) και το πάρτι ξεκινά στις 22.00.

- Το επίσημο ελληνικό fan club των Rammstein γιορτάζει τα έκτα του γενέθλια με ένα μεγάλο πάρτι αφιερωμένο στο γερμανικό industrial metal συγκρότημα, στο Second Skin του Γκαζιού. Το πάρτι ξεκινά τα Μεσάνυχτα και η είσοδος κοστίζει 5€ με μπύρα, κρασί ή energy drink.

Επιμέλεια: Ηρώ Κουνάδη


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v