Νέος Κόσμος: 8 μέρη για φαγητό, καφέ και ποτό

Καλτ στέκια, νόστιμα μεζεδοπωλεία, χαλαρά café –bar και μπόλικη διασκέδαση σε οκτώ αγαπημένες διευθύνσεις στην πιάτσα του Νέου Κόσμου.
Νέος Κόσμος: 8 μέρη για φαγητό, καφέ και ποτό
Είναι κοντά στο μετρό, χωρίς να επικρατεί ο πανικός του Κεραμεικού. Είναι όμως και ήρεμα, χωρίς τη… νέκρα άλλων περιοχών της Αττικής. Ο Νέος Κόσμος κρύβει στα στενά του όμορφα μπαράκια, συμπαθητικά μεζεδοπωλεία και νεανικά καφέ για μεσημεριανή ραστώνη.

Κάναμε τον γύρο του (Νέου) Κόσμου και προτείνουμε τα αγαπημένα μας.

Το Τρίκυκλο
Πυθέου 34, τηλ: 21 0923 2384

Στεγασμένο σε ένα ανακαινισμένο διώροφο του 1931, πάνω ακριβώς στον πεζόδρομο και δίπλα στο καταπράσινο άλσος του Λόφου Λαμπράκη, το Τρίκυκλο αγαπά την ελληνική κουζίνα και την τιμά με γεύσεις όπως κρεμμύδια γεμιστά με κιμά, ντοματοκεφτέδες, σκαλτσούνια με μυζήθρα, κοτόπουλο με ρόκα και φιλέτο λαβράκι μαρινάτο. Τις Κυριακές έχει ζωντανή μουσική με έντεχνο και ρεμπέτικο, ενώ ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 18-20€ ανά άτομο με κρασί.

Mondo Cafe
Κασομούλη 54, τηλ: 21 1014 2865

Σημείο συνάντησης και… αράγματος για τη νεολαία της περιοχής, το Mondo όταν δεν βγάζει κόσμο στην πανέμορφη αυλή του τους καλοκαιρινούς μήνες, διαθέτει όμορφο εσωτερικό χώρο, για να απολαύσετε με την ησυχία σας τον εξαιρετικό του καφέ ή μια ζεστή σοκολάτα. To Mondo διαθέτει και σνακ για συνοδεία, ενώ μας αρέσει ιδιαίτερα το club sandwich του και οι τραγανές του βάφλες.

Pastore
Ευστρατίου Πίσσα 91, τηλ: 21 1406 0010

Όμορφη «ιταλιάνικη» διακόσμηση με ξύλινα τραπέζια και φωτογραφίες από βιτρό στους τοίχους και πολυσυλλεκτικός χαρακτήρας για ένα από τα αγαπημένα στέκια της περιοχής. Το Pastore έχει κάτι για όλους: και πολύ καλό καφέ, και ζεστό χύμα τσάι και λαχταριστό ιταλικό μενού και live μουσική – ενίοτε – και ωραία cocktails τα οποία σερβίρει σε βαζάκια. Οι επιλογές μας; Σίγουρα το τσάι μύρτιλλο με δενδρολίβανο, οι πολύ καλές του πίτσες και το φοβερό club με κοτόπουλο. Τα cocktails κοστίζουν 7-8€, ενώ για ένα πλήρες γεύμα με κρασί υπολογίστε περίπου 15€ ανά άτομο.

Οινοσχολείο
Σπινθάρου 54, τηλ: 21 0902 4347

Παίρνει... απολυτήριο στη διασκέδαση, προσφέροντας εδώ και αρκετά χρόνια τον ιδανικό συνδυασμό φαγητού συνοδεία ζωντανής μουσικής. Στο Οινοσχολείο ο εσωτερικός χώρος ντύνεται με πέτρα και ξύλο, δημιουργώντας την ιδανική ατμόσφαιρα για να απολαύσουμε εκλεκτούς μεζέδες (τυροκροκέτες, πατάτες σουφλέ, κολοκουθοκεφτέδες και ποικιλίες κρεατικών) και ωραίες μουσικές που προσανατολίζονται στην δοκιμασμένη συνταγή «ρεμπέτικο-λαϊκό». Για ένα χορταστικό γεύμα μαζί με κρασί, υπολογίστε περί τα 15 ανά άτομο.

Ρακομεθιά
Πρόκνης 4, τηλ: 210 9012560

Σε ένα ήσυχο στενάκι πίσω από τη Φρατζή, σε έναν πλήρως ανακαινισμένο χώρο όπου παλαιότερα είχαν ανοίξει αρκετά παρόμοια μαγαζάκια, η Ρακομεθιά είναι ένα συμπαθέστατο μεζεδοπωλείο με «ζεστή» διακόσμηση και προσεγμένο μενού το οποίο συνοδεύει άψογα την… τσιπουροθεραπεία. Στα τοπ του μενού σημειώνουμε τη σφακιανή πίτα, τα παστουρμαδοπιτάκια, τα ζουμερά μπιφτέκια σχάρας, το μαριναρισμένο σουβλάκι κοτόπουλο και τα εξαιρετικά κεφτεδάκια. Παρασκευές και Σάββατο έχει και ζωντανή μουσική. Ο λογαριασμός κυμαίνεται τα 10-15€ ανά άτομο με κρασί ή τσιπουράκι.

43 Σαραντατρίο
Αμβροσίου Φραντζή 43, τηλ: 21 3026 3347

Σε ένα λιτό χώρο σε στοά της Φρατζή, το Σαραντατρίο συνδυάζει γεύσεις «μαμαδίσιες» με μοντέρνους πειραματισμούς και το αποτέλεσμα το δικαιώνει. Αφού πιάσετε θέση σε κάποιο από τα τραπεζάκια του (το καλοκαίρι η αυλή του είναι χάρμα οφθαλμών), θα δοκιμάσετε πολύ καλά μοσχαρίσια κεφτεδάκια, πεϊνιρλί με σουτζούκι, φοβερό καβουρμά με αυγό, καπνιστή χοιρινή μπριζόλα και σούπερ σκορδαλιά με φυστίκι αιγίνης. Για ένα «γεμάτο» γεύμα με κρασί, θα πληρώσετε περί τα 15€ ανά άτομο με ουζάκι ή κρασί.

Barazz
Βρεσθένης Θεοδωρήτου 61

«Στέκει μουσικά» διαβάζουμε στη σελίδα του και πράγματι, το Barazz αποτελεί μουσικό στέκι με καθαρά ποτά, ωραίες μουσικές στα ηχεία και μπόλικες live εμφανίσεις, θεματικά parties (70s,80s) και βραδιές καραόκε. Το εσωτερικό του χωρίς να πρωτοτυπεί συμβάλλει στην όλη ροκ και «ό,τι να’ναι» ατμόσφαιρα, ενώ σημειώστε πως τις Τετάρτες όλα του τα ποτά σερβίρονται στα 4€.

Μπάτμαν
Βρεσθένης 40, τηλ: 2109241585
Το θρυλικό απόλυτο καλτ στέκι της περιοχής – και όλης της Αθήνας θα μπορούσαμε να πούμε- ανοίγει τις πύλες του για after ποτάκι μετά τις 1.00 και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες για να υποδεχτεί τους απανταχού ξενύχτηδες. Παρέα με τις φωτογραφίες του Καζατζίδη και του Τσιτσάνη θα ακούσετε κατά κύριο λόγο λαϊκά και ρεμπέτικα δια χειρός του ιδιοκτήτη/dj Γιώργου. Το ποτό κοστίζει 7€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v