Μπαρ με φαγητό: Τσιμπολόγημα στην μπάρα

Burger και κοκτέιλ, μπουρίτο και τεκίλες. Φάγαμε τα μπαράκια της Αθήνας με τα κουτάλια, για να ανακηρύξουμε τις πιο… νόστιμες μπάρες.
Μπαρ με φαγητό: Τσιμπολόγημα στην μπάρα
της Ηρώς Κουνάδη

Γιατί να θέλεις να φας στο μπαρ; Για πολλούς λόγους: Για να «στρώσει το στομάχι» μετά το τέταρτο κοκτέιλ, χωρίς να χρειαστεί να φύγεις και να αναζητήσεις… βρώμικες λύσεις μες στο κρύο. Γιατί είσαι εκείνος που σχολάει τελευταίος απ’ όλη την παρέα, την οποία θέλεις μεν να συναντήσεις στο μπαρ που κάθεται εδώ και τρεις ώρες, αλλά το στομάχι γουργουρίζει. Γιατί είναι ωραίο να συνδυάζεις την τεκίλα σου με νάτσος, βρε αδερφέ. Για όλους αυτούς, και για άλλους τόσους λόγους, ψάξαμε και βρήκαμε τα καλύτερα μπαρ με φαγητό (part II) της Αθήνας.

Δείτε και το part I εδώ Φαγητό σε μπαρ: Σφηνάκια με κέτσαπ

Φουάρ
Μητροπόλεως 72 (είσοδος από Χριστοπούλου 6), τηλ.: 210 3211381

Είναι ένα από τα πιο ντιζαϊνάτα μπαράκια του κέντρου, στεγάζεται σε ένα από τα ομορφότερα κτίρια (το ροζ νεοκλασικό απέναντι από του Χυτήρογλου) και μας κακομαθαίνει με ωραία κοκτέιλ και νοστιμιές που αντλούν την έμπνευσή τους από την ασιατική κουζίνα, αλλά τιμούν δεόντως και την Μέση Ανατολή και τα burgers. Δοκιμάστε από κοκτέιλ το Φουάρ sour με βότκα, μαστίχα, μήλο, βασιλικό και lime και από το μενού το κοτόπουλο με πράσινο κάρι και το ινδικό κοτόπουλο ταντούρι. Οι τιμές των κοκτέιλ κυμαίνονται στα 8-9€, ενώ για να τσιμπήσετε και κάτι θα υπολογίσετε περί τα 10-15€ επιπλέον.

Dos Agaves
Αβραμιώτου 12, Μοναστηράκι, τηλ. 6955 587757

Μπαίνει άνετα στο top-5 των αγαπημένων μας μπαρ στο κέντρο κι αυτό για πολλούς λόγους: Κατ’ αρχήν, γιατί φτιάχνει μακράν τα καλύτερα κοκτέιλ με τεκίλα στην Αθήνα –μια γουλιά από το Chili Chocolate θα σας πείσει. Δεύτερον, γιατί σερβίρει καταπληκτική μεξικάνικη κουζίνα (από nachos με sour cream και guacamole μέχρι burritos και tacos με chili con carne) για να τα συνοδεύσουμε. Και τρίτον, γιατί όλα αυτά δεν τα παντρεύει με τους αναμενόμενους –και λίγο κουραστικούς, αν μας ρωτάτε– latin ρυθμούς, αλλά με rock, swing και rockabilly μουσικές. Θέλετε κι άλλα; Τα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 8-9€ και τα τσιμπολογήματα στα 3-5€.

Αρμπαρόριζα
Πλατεία Πλαστήρα 10, Παγκράτι, τηλ: 210 7019530

Νεανική και κεφάτη, με μπάρες ανάμεσα σε διαφορετικά μεταξύ τους τραπεζάκια, η Αρbarόριζα σερβίρει με την ίδια ευκολία καφεδάκια, νόστιμους μεζέδες (ρολάκια τορτίγιας με κοτόπουλο και τηγανιτές πατάτες με τυρί και μπέικον είναι τα δικά μας αγαπημένα), ρακόμελα και κοκτέιλ. Ειδική μνεία αξίζει σε αυτά τα τελευταία, που είναι και οικονομικότατα και καταπληκτικά –δοκιμάστε οπωσδήποτε το Surprise με μαστίχα, κόκκινο κρασί και σοκολάτα, και το Bubblestar, με ούζο, τσιχλόφουσκα και αρμπαρόριζα. Οι τιμές τους ξεκινούν από μόλις 4,5€ και δεν ξεπερνούν τα 7€, ενώ για το φαγητό θα υπολογίσετε άλλα 3-5€. Οι μουσικές κινούνται σε funk, soul και ethnic μονοπάτια.

Osterman
Πλατεία Αγίας Ειρήνης 10, τηλ.: 210 3243331

Στεγάζεται σε ένα από τα εντυπωσιακότερα κτίρια του κέντρου, το ιστορικό υφασματάδικο του Συμεωνίδη, το οποίο μετέτρεψε σε all day στέκι με την αύρα των grand café της Ευρώπης του 20ου αιώνα. Σερβίρει καφεδάκια και νόστιμα πιάτα από νωρίς, αλλά και ποτά και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ όσο παίρνει να βραδιάζει. Το γευστικό του μενού περιλαμβάνει προτάσεις όπως fish and chips με σπιτική σως ταρτάρ, νιόκι με σως γκοργκονζόλα και λάδι τρούφας και μπέργκερ αρνιού με γλυκό relish κρεμμυδιού. Από τα (ιδιαιτέρως αλκοολούχα) κοκτέιλ ψηφίζουμε το The Odessa με βότκα, τζίντζερ, ξινόμηλο και κεράσι. Οι τιμές των κοκτέιλ κυμαίνονται στα 8-9€ και των πιάτων στα 6-13€.

Ο Μπαμπάς
Φαλήρου 53, Κουκάκι, τηλ. 215 5505565

Παρεΐστικη ατμόσφαιρα, μοντέρνο, πρωτότυπο design και νοσταλγικές πινελιές. Τα παντρεύει όλα αυτά με ωραίες μουσικές που κινούνται σε rock’n’roll, alternative και «μαύρα» μονοπάτια, και με ένα πλούσιο μενού που συνδυάζει τα πάντα: Καφεδάκια νωρίς, φτηνά ποτά (στα 5€, αλλά σε μικρά ποτήρια), νόστιμο τσιμπολόγημα (στα αγαπημένα μας η μακαρονοσαλάτα με ζαμπόν και καλαμπόκι), λαχταριστά γλυκά (ποίημα το σουφλέ σοκολάτας) και μάλλον μέτρια κοκτέιλ (αν επιμένετε, δοκιμάστε το αξιοπρεπές Μοχίτο Μαστίχα) στα 7€. Για ένα-δυο ποτάκια και χορταστικότατο τσιμπολόγημα, θα υπολογίσετε γύρω στα 10-15€.

Μπλε Παπαγάλος
Λεωνίδου 31, Πλατεία Αυδή, Μεταξουργείο, τηλ.: 211 0121099

Ήταν ακριβώς αυτό που έλειπε από το Μεταξουργείο: Ένα funky μπαρ με «σπιτίσιο» εσωτερικό, μουσικές και πάρτι που κάνουν τον κόσμο να χορεύει, αυλίτσα με φερ φορζέ έπιπλα α λα σπίτι στην εξοχή για τα πρωινά μας καφεδάκια, και τσιμπολόγημα που περιλαμβάνει ζουμερά burgers και μεξικάνικες quesadillas –και μια μεγάλη ποικιλία από ελληνικές μπύρες για να τα συνοδεύσετε. Τα (καθαρά και γενναιόδωρα) ποτά κοστίζουν 6€, το ποτήρι κρασί 3,5€, και για να τσιμπήσετε και το κάτι τι σας θα υπολογίσετε περί τα 5-6€ επιπλέον.

New Habits
25ης Μαρτίου 25, Νέα Σμύρνη, τηλ.: 210 9311745

Δυνατό κοκτεϊλάδικο στην όχθη της Πλατείας της Νέας Σμύρνη, μας σερβίρει μοναδικές δημιουργίες όπως το Little Bunny (με ρούμι, raspberry, lemon curd και sour mix) και το Philosykos (με ρούμι, passion fruit, σύκο και lime) τις οποίες συνδυάζει με νοστιμιές όπως ζουμερά burger και ωραιότατη πίτσα με τραγανή ζύμη. Αν διαβάζετε αυτές τις γραμμές Κυριακή, σημειώστε ότι το Greek Habbits Party του που έχει γίνει θρύλος για τους λάτρεις των ελληνικών ακουσμάτων ξεκινάει στις 21.00. Τα κοκτέιλ κοστίζουν σταθερά 8€. Υπολογίστε άλλα 6-7€ αν έρθετε πεινασμένοι.

Big Spoon
Αγίου Ιωάννου 65, Αγία Παρασκευή, τηλ.: 210 6019405

Αν το όνομα σας θυμίζει κάτι, είναι το White Spoon του Χολαργού, που το αγαπήσαμε πριν από χρόνια. Καιρός, λοιπόν, να γνωρίσετε και το μικρό του αδερφάκι (που βγήκε λίγο μεγαλύτερο) το οποίο φύσηξε αεράκι ανανέωσης πριν από λίγο καιρό στην αγιοπαρασκευιώτικη πιάτσα της Αγίου Ιωάννου. Μεγάλο και φωτεινό, με χαριτωμένες ρετρό λεπτομέρειες στη διακόσμησή του και ένα πανέμορφο ξύλινο ντεκ-αυλίτσα για τις λιακάδες. Σερβίρει από νωρίς καφεδάκι και σούπερ πρωινά που περιλαμβάνουν φυσικά και τις θρυλικές ομελέτες του White Spoon, συνεχίζει με λαχταριστά burgers και ολοκληρώνει το μενού με καταπληκτικά κοκτέιλ. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το ομώνυμο Big Spoon με μαστίχα, tentura, λεμόνι, πορτοκάλι και σιρόπι κανέλας. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 8€, και για μπεργκεράκια και ομελέτες θα υπολογίσετε περίπου άλλα 5€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v