H έξοδος του Σαββάτου: Deep down and dirty στην Αθήνα

Αυτό το Σάββατο μαθαίνουμε δωρεάν τα μυστικά της Αθηναϊκής Τριλογίας, βολτάρουμε στην Αιόλου και θυμόμαστε τα νιάτα μας με τους Stereo MCs στο Μοναστηράκι.
H έξοδος του Σαββάτου: Deep down and dirty στην Αθήνα
To τελευταίο Σάββατο του Νοεμβρίου μας δελεάζει να κατέβουμε από νωρίς στην πόλη για να συμμετέχουμε σε δωρεάν ξεναγήσεις, να απολαύσουμε τη βόλτα μας σε έναν από τους πλέον αγαπημένους πεζόδρομους. και να ξεσαλώσουμε το Σαββατόβραδο συνοδεία ξεσηκωτικών μουσικών.

Δωρεάν ξενάγηση στην Αθηναϊκή Τριλογία και καφεδάκι στην Αιόλου
Το ξέρουμε θα είναι δύσκολο, αλλά αξίζει να βάλετε ξυπνητήρι νωρίς το πρωί για να κατεβείτε στην Πανεπιστημίου, όπου στις 10.30 ο ΟΠΑΝΔΑ σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών προγραμματίζει ξενάγηση στην διάσημη Αθηναϊκή Τριλογία, με σημείο συγκέντρωση της είσοδο της Ακαδημίας Αθηνών. Ευκαιρία λοιπόν να μάθετε από πρώτο χέρι όλες τις… ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από την καταπληκτική ξεναγό και αθηναιογράφο Άρτεμις Σκουμπουρδή, η οποία θα σας κάνει δωρεάν τις απαραίτητες συστάσεις με ένα από τα πιο εμβληματικά αρχιτεκτονικά σύνολα της πόλης.

Μετά το πέρας της ξενάγησης, πορευόμαστε προς τον πεζόδρομο της Αιόλου, τον πρώτο δρόμο της Αθήνας για να απολαύσουμε το καφεδάκι μας σε κάποιο από τα στέκια του. Επιλέγουμε τον Κρίνο (Αιόλου 87) για τον απλούστατο λόγο ότι ο καφές σηκώνει… γλυκό και ο Κρίνος σερβίρει ίσως τους κορυφαίους λουκουμάδες της πόλης στα ρετρό μαρμάρινα τραπεζάκια του, με θέα στην περαντζάδα από τις μεγάλες του τζαμαρίες.

Multi ethnic τσιμπολόγημα στην Αγία Ειρήνη
Η πλατεία που έγινε… celebrity, συγκεντρώνει γύρω της μερικές άκρως ενδιαφέρουσες προτάσεις για φαγητό. Συνεχίζουμε λοιπόν με μια επίσκεψη στο multi culti Mama Roux (Αιόλου 48), στο μενού του οποίου οι έθνικ γεύσεις κυριαρχούν με αδιαμφισβήτητα highlight το εξαιρετικό σουβλάκι κοτόπουλο tandoori, τα chop suey noodles και τα λαχταριστά φαλάφελ.

Οι μερίδες του είναι χορταστικότατες, παρ’ όλα αυτά, αξίζει να δοκιμάσετε και τα πολύ νόστιμα επιδόρπιά του, με αποκορύφωμα την Lemon Cream με μπισκότο από golden cookies, σπιτικό brown butter και μαρέγκα. Επιφυλασσόμαστε για τον κόσμο που θα συγκεντρωθεί εκεί από το μεσημέρι, γι’ αυτό σας προτείνουμε να πάρετε ένα τηλέφωνο από πριν για να κάνετε κράτηση – καλού κακού.

Επιστροφή στα 90s με Stereo MCs
Αφού γυρίσουμε σπίτι για την καθιερωμένη Σαββατιάτικη σιέστα (a.k.a ξεκούραση), βάζουμε τα… χαλαρά μας και κατευθυνόμαστε προς το Μοναστηράκι, όπου στη σκηνή του Stage Volume 1 ανεβαίνουν κάποιοι φίλοι από τα παλιά. Ο λόγος για τους βετεράνους βρετανούς της hip-hop/soul σκηνής Stereo MCs, οι οποίοι επανέρχονται στην Ελλάδα για να παρουσιάσουν όλα τα αγαπημένα hits τους από τα 90s και ύστερα. Προλαβαίνετε ακόμα να δηλώσετε συμμετοχή για διπλές προσκλήσεις στον διαγωνισμό μας, όμως αν δε φανείτε τυχεροί το κόστος στην είσοδο ανέρχεται στα 27€. Θυμηθείτε τις κομματάρες Deep down and dirty και Connected και καλή σας διασκέδαση!



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v