Χαλάνδρι: Top 10 μέρη για φαγητό και ποτό

Μπακαλοταβέρνες, μπυραρίες, έθνικ γεύσεις και ροκ μπαράκια γεμίζουν τη λίστα με τα δέκα αγαπημένα μας μέρη στο Χαλάνδρι.
Χαλάνδρι: Top 10 μέρη για φαγητό και ποτό
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Πριν από πέντε χρόνια κανείς δεν θα πίστευε ότι το Χαλάνδρι θα μεταμορφωνόταν σε χρόνο “DT” σε μία πολύβουη πιάτσα με κάθε λογής εναλλακτικές για φαγητό και ποτό σε τόσο μεγάλη ποικιλία. 

Κι όμως, το θαύμα του βόρειου προαστίου έγινε και- μέχρι στιγμής τουλάχιστον - το Χαλάνδρι μαζεύει πλήθη από κάθε γωνιά της Αθήνας, τα οποία συρρέουν στους δρόμους του για φαγητό και ποτό. 

Δέκα διευθύνσεις για φαγοπότι επιλέξαμε και εμείς, γνωρίζοντας ότι αυτή η λίστα θα μπορούσε να συμπεριλάβει αρκετές ακόμα. Δεχόμαστε λοιπόν τις προτάσεις σας για τα δικά σας αγαπημένα μέρη στο Χαλάνδρι. 

Το ουζερί του Μήτσου Πλ. Ελευθερωτών 7

Καλά κρυμμένο ανάμεσα στα καινούρια εστιατόρια της πλατείας Χαλανδρίου, το κλασικό ουζερί του Μήτσου θα το αγαπήσετε για το ανεπιτήδευτο στιλ του, για το απλό ντεκόρ και την κλασική ατμόσφαιρα παρεΐστικου ουζερί, αλλά και για την γεύση από θάλασσα που φέρνει μέχρι το Χαλάνδρι η φρεσκοτηγανισμένη κουτσομούρα του. Συνοδεύστε το ουζάκι με γαριδάκι, εξαιρετικό γαύρο μαρινάτο, τυροκαυτερή-βόμβα, τσιροσαλάτα και υπολογίστε περί τα 15-20€ κατ’ άτομο. 

Pink Elephant Σωκράτους 4Α
Μικρούλι αλλά θαυματουργό, σερβίρει άριστη ινδική κουζίνα στον ατμοσφαιρικό του χώρο και στα τραπεζάκια που απλώνει στο πεζοδρόμιο όταν ο καιρός το επιτρέπει. Περισσότερες από σαράντα μαρινάδες και σάλτσες, ολόφρεσκα υλικά, δικής τους παρασκευής γιαούρτι και τυρί, και ο ινδικός παραδοσιακός φούρνος tandoor είναι τα μυστικά της επιτυχημένης συνταγής του. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το κοτόπουλο Tikka Masala, τα τραγανά πιτάκια samosas και το Botti Tikka, το μοσχαράκι μαριναρισμένο σε κύμινο και εξωτικό χυμό φρούτων. Οι τιμές κυμαίνονται στα 15-20€ το άτομο.

Μπακαλοταβέρνα Θουκυδίδου 6

Μία από τις πιο ιδιαίτερες διευθύνσεις της περιοχής, σερβίρει παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Τα πιάτα αλλάζουν ανάλογα με την ημέρα, αλλά αν τα πετύχετε στις χειρόγραφες σελίδες του τετραδίου-μενού, αξίζει να δοκιμάσετε τα εξής: την πικάντικη μελιτζάνα γιαουρτλού στο πήλινο, την σούπερ γουρουνοπούλα, τη μεσσηνιακή σφαέλλα (αλμυρό τυρί) και το κοντοσούβλι. Οι τιμές κυμαίνονται στα 10-15€ το άτομο, με τσιπουράκι.

Ancho Γυφτοπούλου 9 και Κολοκοτρώνη

Στηρίζεται στη λογική του “burrito bar”, όπου διαλέγετε μόνοι σας τα υλικά από τον μπουφέ, για να φτιάξετε το μπουρίτο, τα tacos ή την quesadilla της αρεσκείας σας. Η ποικιλία των υλικών είναι τεράστια (διάφορα είδη κρεάτων και ρυζιών, καυτερές και λιγότερο καυτερές σως, μανιτάρια, λαχανικά και πάει λέγοντας) ενώ το μενού συμπληρώνουν οι… συνήθεις ύποπτοι όπως nachos με (εξαιρετικό) chili con carne, guacamole και ολόφρεσκες σαλάτες. Οι τιμές κυμαίνονται στα 10€ το άτομο –υπολογίστε κάτι παραπάνω, για να δοκιμάσετε και τις ωραιότατες μαργαρίτες του.

Μπεμπέκα Διονύσου 16
Μία χαριτωμένη μονοκατοικία, σε μια ήσυχη γειτονιά του Χαλανδρίου, μεταμορφώθηκε πέρυσι σε μεζεδοπωλείο-εστιατόριο, και έκανε θραύση το καλοκαίρι με την ατμοσφαιρική αυλή της. Στο μενού, συναντάμε φοβερά ψητά στη σχάρα (τα ψημένα στα κάρβουνα μπριζολάκια κοντεύουν να γίνουν θρύλος), νόστιμους μεζέδες (οπωσδήποτε τα κολοκυθάκια σε sticks με σως γιαουρτιού) και τουλάχιστον ένα μαγειρευτό πιάτο ημέρας. Οι τιμές κυμαίνονται στα 17-20€ το άτομο, με ωραίο χύμα κρασί.

White Monkey Γυφτοπούλου 6

Καλοκαιρινή άφιξη, το White Monkey ντύνει το εσωτερικό του με νεοκλασικές λεπτομέρειες και τρόπικαλ ταπετσαρίες, διοργανώνει συχνά πυκνά rock and roll βραδιές και συνοδεύει όλα τα παραπάνω με σούπερ cocktails, όπως το εξαιρετικό Zombie, το Mai Tai και το Black Pearl. Το White Monkey ανοίγει από το πρωί σερβίροντας «ψαγμένους» καφέδες και τσάι σε παράξενες γεύσεις (δοκιμάστε αυτό με τη φλούδα πορτοκαλιού και το τσίλι).

Ctalin Αγίου Νικολάου 2

Εναλλακτικό, vintage και με μάλλον… ιντριγκαδόρικο όνομα που παραπέμπει στη σοβιετική ιστορία, το Ctalin στην πιο καίρια γωνία της πλατείας συνδυάζει το βιομηχανικό design με την ιδιαίτερη διακόσμηση, επιλέγει underground μουσικές και σερβίρει καφέ από νωρίς το πρωί και ωραία cocktails το βράδυ – δοκιμάστε τo «πιπεράτο» Porn Star και το γλυκύτατο «Cheesecake». Το ποτό κοστίζει 5,50€ και τα cocktails 7,5€.

El Rey Alobar Θουκυδίδου 7
Ξεχειλίζει καθημερινά από κόσμο, που το τιμά για την ιδιαίτερη ατμόσφαιρά του και τις jazzy, soul, rock και indie μουσικές του. Τα δε κοκτέιλ του είναι μια κατηγορία μόνα τους: δοκιμάστε Dragon Flower με παλαιωμένο ρούμι, μάνγκο και κάρι ή Coconut chili mojito ή Starlight με ρούμι, βανίλια και αιθέρια έλαια πορτοκαλιού και θα μας θυμηθείτε. Το απλό ποτό κοστίζει 7€, τα κοκτέιλ 9€, ενώ κάθε βράδυ ένα διαφορετικό κοκτέιλ της ημέρας κάνει μόλις 6€.

Local Pub Χαϊμαντά 25

Ιρλανδέζικη pub με χαρακτήρα και παρεΐστικη ροκ ατμόσφαιρα, η οποία δεν άργησε να γίνει στέκι στην περιοχή. Επικεντρώνεται κυρίως στις λονδρέζικες και αμερικάνικες μπύρες σε μεγάλη ποικιλία και ακόμα οικονομικές τιμές (περί τα 5€ με 8€ τα μπουκάλια και 3,5€ το pint η Βεργίνα). Συχνά πυκνά φέρνει guest βαρέλια, ενώ η μουσική φλερτάρει έντονα με ροκ/τζαζ/punk ήχους. Σημειώστε επίσης ότι η Local pub δεν σερβίρει φαγητό, όμως πρόσφατα άνοιξε ακριβώς δίπλα το Bites & Pints από τον ίδιο ιδιοκτήτη, με σούπερ λαχταριστά burger για να συνοδέψετε τις μπύρες σας.

Snatch Rock Bar 25ης Μαρτίου 14

Απομακρυσμένο από την πολύβουη πιάτσα της περιοχής, το Snatch στεγάζεται σε μια πανέμορφη πέτρινη μονοκατοικία και αποτελεί ιδανική εναλλακτική για rock καταστάσεις συνοδεία εξαιρετικών cocktails. Αν και το αγαπήσαμε για την αυλή του το καλοκαίρι, ο εσωτερικός του χώρος είναι εξίσου γοητευτικός, ενώ οι μουσικές του κινούνται σε σταθερά υψηλά επίπεδο – φροντίζουν για αυτό οι παραγωγοί του Rock και του Red FM. Τα κοκτέιλ κοστίζουν 7-8€, το ποτό 6€ και οι μπύρες από 3,5€



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v