Η βόλτα του Σαββάτου: Αφγανική κουζίνα στην Αθήνα

Φαλάφελ και μαντού έχουν την τιμητική τους σε μια πολύχρωμη “Folia” στα Εξάρχεια, κι εμείς τους αφιερώνουμε την σαββατιάτικη βόλτα μας.
Η βόλτα του Σαββάτου: Αφγανική κουζίνα στην Αθήνα
της Ηρώς Κουνάδη

Το πρώτο Σάββατο του Νοεμβρίου βολτάρουμε στα μαγαζιά με αφορμή την έναρξη των φθινοπωρινών εκπτώσεων, δοκιμάζουμε απίθανη αφγανική κουζίνα στα Εξάρχεια και γιορτάζουμε μαζί με το πνεύμα του Κάρολου Κουν τα εξήντα χρόνια του θρυλικού Υπογείου του.

Πρωί με βόλτα στην Ερμού

Το πρωί του Σαββάτου, με ζεστό καφεδάκι ανά χείρας, θα βολτάρουμε στην Ερμού για window –ή και κανονικό– shopping, με αφορμή την έναρξη των φθινοπωρινών εκπτώσεων του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, οι οποίες θα διαρκέσουν ως τις 10 Νοεμβρίου. Και αν το budget μας δεν «θυσιαστεί» σε ζεστά κασκολάκια και χουχουλιάρικα πουλόβερ, θα πιάσουμε εν συνεχεία τραπεζάκι στο Off White (Αιόλου 10Α) για εξαιρετικό espresso με φόντο εικαστικές εκθέσεις.

Μεσημέρι με αφγανική κουζίνα στα Εξάρχεια

Μα, υπάρχει αφγανική κουζίνα στην Αθήνα; Υπάρχει, και είναι νοστιμότατη: Στη μικρή πολύχρωμη Folia που έστησε ο 26χρονος Ρεζά, πρόσφυγας από το Αφγανιστάν, στο 9 της οδού Ανδρέα Μεταξά. Ο Ρεζά μαγειρεύει καθημερινά 3-4 πιατάκια από την πατρίδα του: Πολύ νόστιμα φαλάφελ τυλιγμένα σε αραβική πίτα με σως από ταχίνι, αφράτα κουκού (κάπως σαν extra large πατατοκεφτέδες) και το απόλυτο hit του μενού του, το δικό μας αγαπημένο Μαντού. Πρόκειται για χειροποίητα ζυμαρικά, γεμισμένα με κοτόπουλο και σερβιρισμένα με σάλτσα γιαουρτιού και το υπέροχο μπαχαρικό που λέγεται σουμάκ (οι έχοντες πολίτισσες γιαγιάδες, θα θυμηθείτε τα μαντί –η διαφορά τους είναι ότι εδώ γεμίζονται με κοτόπουλο αντί για κιμά). Τα συνοδεύουμε όλα αυτά με ρακές, ούζα ή τσίπουρα και ο λογαριασμός δεν ξεπερνά με τίποτα τα 10€ το άτομο. Έθνικ μαγεία.

Βράδυ στο Θέατρο Τέχνης

Το θρυλικό «Υπόγειο του Κουν» κλείνει 60 χρόνια ζωής και το γιορτάζει με μία εβδομάδα γεμάτη καλλιτεχνικά δρώμενα, συναυλίες και προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ αφιερωμένων στην ιστορία του. Στο επίκεντρο όλων αυτών βρίσκεται η θεατρική παράσταση Υπόγειο στο Φως, που σκηνοθετεί ο Κωστής Καπελώνης, μια ονειρική ιστορία που μας ταξιδεύει στα θεατρικά κείμενα που καθόρισαν το ρεπερτόριο του Θεάτρου Τέχνης. Η παράσταση ξεκινά το Σάββατο στις 21.30, αλλά ελάτε νωρίτερα για να προλάβετε όλες τις παράλληλες δράσεις για τον εορτασμό των 60 χρόνων του Θεάτρου Τέχνης. Η είσοδος κοστίζει 10€.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v