Έξοδος Σαββάτου: Μεζέδες και βωβό σινεμά στην Αθήνα

Αυτό το Σάββατο δοκιμάζουμε δωρεάν αρμένικες γεύσεις στον Μιράν, απολαμβάνουμε βωβό σινεμά στη Στέγη και κλείνουμε με σούπερ cocktails στην πλατεία Νέας Σμύρνης.
Έξοδος Σαββάτου: Μεζέδες και βωβό σινεμά στην Αθήνα
Το τελευταίο Σάββατο του Οκτώβρη το κέντρο της πόλης μας καλεί με μυρωδιές μπαχαρικών και λαχταριστών μεζέδων και μας επιφυλάσσει σινεφίλ βραδιές χωρίς… ήχο αλλά ντυμένες ιδανικά με «ζωντανές» μουσικές. Έτσι λοιπόν αποφασίζουμε να κατηφορίσουμε στα στενά του, κάνοντας την αρχή από την Ευρυπίδου.

Πικάντικη βόλτα στο κέντρο
Το αγαπημένο αλλαντοπωλείο Μιράν τους τελευταίους μήνες έχει λανσάρει έναν άκρως ενδιαφέρων κύκλο «εμφανίσεων» από διάσημους σεφ και μάγειρους οι οποίοι ετοιμάζουν επί τόπου συνταγές με βάση – τι άλλο;- τα λαχταριστά αλλαντικά του. Αυτό το Σάββατο, σειρά έχει ο Αλέξανδρος Παπανδρέου, ο οποίος στον χώρο του αλλαντοπωλείου στις 11.30 το πρωί παραδίδει μαθήματα μικρασιατικών γεύσεων και ετοιμάζει μπροστά στα μάτια μας μπερέκια με παστουρμά και φύλλο γιουφκά Καισαρείας.

Η δοκιμή των εκλεκτών πιάτων είναι δωρεάν, αλλά συνιστούμε να αδράξετε την ευκαιρία της επίσκεψης στο ξακουστό αλλαντοπωλείο και να προμηθευτείτε για το σπίτι σούπερ παστουρμά καμήλας και έξτρα πικάντικο σουτζούκι. Παράλληλα, όσοι παρευρεθούν στον χώρο του Μιράν συμμετέχουν αυτόματα στην κλήρωση για δωρεάν συμμετοχή στα σεμινάρια μαγειρικής του Αλέξανδρου Παπανδρέου. Περισσότερα εδώ. http://miran.gr/eggrafi

Μεζέδες όπως παλιά
Αφού πάρουμε μαθήματα μαγειρικής, κατευθυνόμαστε προς τη Βαρβάκειο όχι για ψώνια αλλά για να πιάσουμε τραπεζάκι στην κίτρινη σκεπαστή αυλίτσα της Κληματαριάς, του παραδοσιακού αυτού κουτουκιού – χρονομηχανής στην παλιά Αθήνα. Τι θα απολαύσουμε εδώ; Τα κρέατα της ώρας είναι αρκετά καλά, και σε γενναιόδωρες μερίδες, αλλά αξίζει να δοκιμάσετε τα μαγειρευτά που ετοιμάζονται στις μεγάλες γάστρες της αυλής, όπως το ζουμερό αρνάκι με τις μελωμένες πατάτες, το χοιρινό κότσι με θρούμπι, πιπεριά και αγριοκύμινο, το κοκκινιστό με πουρέ μελιτζάνας, τα σαλιγκάρια με σέλινο, η τηγανιά, όλα συνοδεία καλού βαρελίσιου κρασιού. Υπολογίστε περί τα 15€ κατ’ άτομο.

Βωβός κινηματογράφος στη Στέγη
Το βωβό σινεμά ανέκαθεν μας ιντρίγκαρε με τη δύναμη των εικόνων του και για ακόμα μια χρονιά η Στέγη μάς το συστήνει συνοδεία ζωντανής μουσικής από εγχώριους και διεθνείς καλλιτέχνες. Η δεύτερη μέρα του Inmute Festival περιλαμβάνει την προβολή δύο ταινιών: εκείνης του Καναδού σκηνοθέτη Γκάυ Μάντιν, Cowards Bend the Knee, με την ηχητική συνοδεία του Βρετανού turntablist Φίλιπ Τζεκ, καθώς και το video score της Βίκι Μπέννετ, Notations, σε μια μοναδική ερμηνεία από το ελληνικό ντουέτο Acte Vide. Η προβολή των ταινιών ξεκινά στις 21:00, ενώ το εισιτήριο κοστίζει 18€.

Cocktails στην πλατεία
Ποια πλατεία; Μα φυσικά την ολοζώντανη πλατεία της Νέας Σμύρνης, με τα δεκάδες μαγαζάκια το κάθε ένα εκ των οποίων προσφέρεται και για μια διαφορετική περίσταση. Εμείς επιλέγουμε το Pop Up για να απολαύσουμε μερικά από τα καλύτερα κοκτέιλ της Αθήνας σε λογικές τιμές. Highlight εδώ το Zombie με μόλις 9€ και φυσικά το signature Rose Passion με ρούμι, passion fruit και τριαντάφυλλο (7€), ιδανικές επιλογές για να κλείσουμε όμορφα ακόμα ένα Σαββατόβραδο.

Ν.Γ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v