Οι top φοιτητικές πιάτσες της Θεσσαλονίκης

Οι επτά δημοφιλέστερες πιάτσες της διασκέδασης της Θεσσαλονίκης, για πρωτοετείς φοιτητές που ετοιμάζονται να «οργώσουν» την φοιτητούπολη για καφέ, ποτό και μεζέδες.
Οι top φοιτητικές πιάτσες της Θεσσαλονίκης
Πρωτοετείς της Θεσσαλονίκης ενωθείτε. Και αφού τακτοποιηθείτε με σπίτι, εγγραφές και νέες γνωριμίες, ξεχυθείτε στους δρόμους της διασκέδασης. Φοιτητής στη Θεσσαλονίκη άλλωστε σημαίνει γνωριμίες από καφέ σε καφέ, κι από εκεί για ρακές και μπύρες, κι από εκεί για επιτραπέζια, κι ύστερα άραγμα μέχρι τις βραδινές εξορμήσεις.

Αν είστε καινούριοι στην πόλη, παρακάτω συγκεντρώνουμε τις επτά «SOS» πιάτσες της, όπου θα βρείτε ό,τι ψάχνει ένας φοιτητής: Όχι απαραίτητα hip μέρη με προχωρημένη διακόσμηση και ψαγμένη μουσική (παρ’ ότι υπάρχουν κι αυτά), αλλά κυρίως οικονομικές τιμές, παρεΐστικη ατμόσφαιρα και φυσικά πολλούς ακόμη «συναδέλφους» σας.

*Στη Ναυαρίνου για καφέ
Η πλατεία και τα άνετα πεζούλια γύρω από τα ευρήματα των ανακτόρων του Γαλέριου προσφέρονται για άραγμα ακόμη και με μπύρες από το περίπτερο, αλλά στην παρεΐστικη πάροδο της Δημητρίου Γούναρη θα βρείτε και τα πιο κλασικά στέκια για καφέ, πρωινό τοστ, mainstream μουσικές και παρτίδες τάβλι. Τα πιο δημοφιλή στέκια για τους φοιτητές παραμένουν το Snob Café και το καφενείο Ελίτ. Οι πιο «διαβασμένοι» θα κατηφορίσουν προς τον Λοξία (Ισαύρων 5, τηλ: 2310233925), το λογοτεχνικό café για όσους αναζητούν όμορφο χώρο στο κέντρο για διάβασμα.



*Στην Αγγελάκη για παιχνίδι
Στα «σύνορα» της Διεθνούς Έκθεσης, στην δεξιά πλευρά της οδού Αγγελάκη παρατάσσονται τα πιο «παιχνιδιάρικα» café της πόλης, όπου συγκεντρώνονται αποκλειστικά και μόνο φοιτητές, για να επιδοθούν σε μαραθώνιους επιτραπεζίων. Το Harry’s Spot έχει την καλύτερη ποικιλία σε παιχνίδια, ενώ το «18-24» και το «Café Μέρα» ενδείκνυνται για τάβλι και δυνατές μουσικές καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.



*Στη Ροτόντα για ρακές
Τα ρακάδικα και τα «χύμα» μαγαζιά που σερβίρουν κρασί και μεζέδες με χαλαρή έως… ρεμπέτικη διάθεση έχουν την τιμητική τους στην περιοχή πίσω από την Καμάρα. Τέτοια ατμόσφαιρα θα βρείτε στη Ραστώνη ενώ στην Κιβωτό των Γεύσεων θα απολαύσετε συχνά και live μουσική με φθηνούς μεζέδες και ποικιλίες. Στην «Αβησσυνία» θα βρείτε καλή ρετσίνα και ωραίο ρακόμελο για τις κρύες νύχτες του χειμώνα, ενώ για πιο all day καταστάσεις θα κατηφορίσετε προς το φιλόξενο I Heart Café κοντά στην Καμάρα. 

*Στο Μπιτ Παζάρ για μεζέδες
Στην παλιά, νοσταλγική αγορά της Θεσσαλονίκης, πάνω από την πλατεία Αριστοτέλους και ανάμεσα σε παλαιοπωλεία, αντίκες και γραφικά στενά, το Μπιτ Παζάρ θα φιλοξενήσει τις νύχτες οινοκατάνυξης είτε εντός της πλατείας, όπως στις κλασικές διευθύνσεις του Ευοί Ευάν και του Ζέφυρου, είτε στα νέα στέκια στα πέριξ της αγοράς, όπως το χαριτωμένο «Τσιζ Μπιζ» ή το «Πιόνι». 



*Στη Ζεύξιδος για χάζι
Η πεζόδρομοι της Ζεύξιδος και της Ικτίνου παραμένουν την τελευταία δεκαετία οι σταθερά πιο hip γωνιές για το φοιτητικό κοινό, που πιάνει με τις ώρες τραπεζάκι ή πεζούλι στην artyPastaflora Darling”, στα γειτονικά “Urban” και “Σπίρτο” της Ζεύξιδος και στο “Re-take me there” στην περαντζάδα της Ικτίνου, για καφέ, σπιτική λεμονάδα και αργότερα καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, αλλά πάντα με την ίδια «to see and be seen» διάθεση.

*Στη Βαλαωρίτου για μπύρες
Ναι, έγινε υπερβολικά mainstream και εμφανίστηκαν δεκάδες μπαράκια που δημιουργούν ένα μικρό μουσικό και φασαριόζικο χάος στην άλλοτε εναλλακτική περιοχή της Συγγρού και της Βαλαωρίτου. Αλλά στέκια όπως οι κρυμμένες στο στενάκι της Παΐκου Τέσσερις Εποχές που σερβίρουν μερακλίδικους και πάμφθηνους μεζέδες ημέρας, το Fragile Bar που έκανε μόδα της φοιτητικές ταράτσες στην συμπρωτεύουσα και οι μπυραρίες που απλώνουν τραπεζάκια από την Εγνατία ως τα Λαδάδικα, όπως η δημοφιλέστατη στις τάξεις των 20άρηδων «Buba Mara» παραμένουν ωραίες επιλογές για ξενύχτια… ολκής.



*Στον Λευκό Πύργο για ξενύχτι
Τα ραντεβού για τον μεσημεριανό καφέ δίνονται στην Καμάρα, αλλά αυτά του νυχτερινού αράγματος ανήκουν στον Λευκό Πύργο. Εκεί όπου θα βρείτε δεκάδες άλλους φοιτητές να ξαπλώνουν με κουτάκια μπύρας στα πεζούλια και το γρασίδι κάτω από το σύμβολο της πόλης ή να προχωρούν μέχρι τα καραβάκια-bar του Θερμαϊκού όσο ακόμα ο καιρός το επιτρέπει. Ο χορός επιβάλλεται με ροκ διάθεση στο «Ταξίδι» (Χρ. Σμύρνης 18), τα ποτά συνεχίζονται πιο στιλάτα στη γειτονική πιάτσα της Προξένου Κορομηλά, ενώ η νύχτα κλείνει στου «Γιάννη» για μπουγάτσα (Μητροπόλεως 106).



Στην πάνω δεξιά στήλη θα βρείτε ξεχωριστές προτάσεις για στέκια στις διάφορες πιάτσες της πόλης, αγαπημένες μπυραρίες, ωραία καφενεία και μέρη για τσιμπολόγημα στη Θεσσαλονίκη.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v