Χαϊδάρι: Οι top διευθύνσεις για φαγητό και ποτό

Παραδοσιακά μεζεδοπωλεία, all day café bars, καλτ διευθύνσεις, μεσογειακές γεύσεις. Εξορμούμε στα δυτικά προάστια και επιλέγουμε τα καλύτερα στέκια στο Χαϊδάρι.
Χαϊδάρι: Οι top διευθύνσεις για φαγητό και ποτό
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Έχουμε ξαναπεί πως τα Δυτικά προάστια (μας) επιφυλάσσουν μπόλικες εκπλήξεις στον τομέα της διασκέδασης και του φαγητού. Τρανή απόδειξη ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός αφίξεων σε περιοχές όπως το Περιστέρι και το Αιγάλεω, οι οποίες θέτουν σταθερές βάσεις… κυριαρχίας ως επιλογές εξόδου.

Ένα εκ των δυτικών προαστίων, το Χαϊδάρι, προσφέρει ευρεία γκάμα επιλογών εξόδου καλύπτοντας τόσο εκείνους που θέλουν να «βγουν για ένα ποτάκι», όσο και εκείνους που επιθυμούν έναν συνδυασμό ποτού και φαγητού. Την επόμενη φορά λοιπόν που ο δρόμος θα σας βγάλει είτε στο Δάσος είτε στο Παλατάκι (οι δύο κύριες περιοχές του Χαϊδαρίου) μην αμελήσετε να κάνετε μια επίσκεψη στα παρακάτω μαγαζιά.

Λεμονάκι μυρωδάτο
Στρ. Καραϊσκάκη 35, τηλ: 210 53.22.122

Σχετικά νέα άφιξη στο Χαϊδάρι, αυτό το μεζεδοπωλείο – ρακάδικο ξεχωρίζει για την μοντέρνα του διακόσμηση με δυνατά χρώματα σε σκούρο φόντο, την ιδιαίτερη κουζίνα του με δημιουργικές γεύσεις και τις αρκετά οικονομικές τιμές του. Εδώ θα δοκιμάσετε φοβερά μοσχαρίσια φιλετίνια με μανιτάρια και μαυροδάφνη, κοτόπουλο με θυμάρι και πουρέ και σούπερ ζουμερές ποικιλίες κρεατικών οι οποίες δε συγκρίνονται με τις αντίστοιχες «ετοιματζίδικες» που κατά καιρούς έχουμε δοκιμάσει σε αντίστοιχου τύπου μαγαζιά. Συνοδέψτε με πολύ καλό ημίγλυκο κρασί και ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 15€ ανά άτομο. Παρασκευές, Σάββατα και Κυριακές έχει ζωντανή μουσική (έντεχνη ή ροκ) και η κράτηση για τραπέζι επιβάλλεται.

Διαχρονικό
Ν. Πλαστήρα 32, Χαϊδάρι, τηλ: 210 58.15. 910
Στεγασμένο σε δύο όμορφα παλιά σπίτια τα οποία με τις κατάλληλες παρεμβάσεις μεταμορφώθηκαν σε ''κελάρι'', το πετρόκτιστο Διαχρονικό φέρνει στο νου εικόνες από παλιά Αθήνα και στον ουρανίσκο αγαπημένες μαμαδίσιες γεύσεις χωρίς να αμελεί τη μοντέρνα κουζίνα. Εδώ η κυρία Γλυκερία ετοιμάζει κάθε μέρα παραδοσιακές συνταγές όπως μπεκρή μεζέ, γιαννιώτικες πίτες, κεφτεδάκια με σως φέτας, «φωλιές» κοτόπουλου, Πυρομάδα με πανσέτα, μανιτάρια και διάφορα τυριά και φέτα σαγανάκι με σουσάμι και μέλι λεβάντας. Στο τέλος είθισται να κερνούν λαχταριστή μους σοκολάτας, ενώ ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 12-16€ ανά άτομο με κρασί.

Ανωβολιός
Ηρώων Πολυτεχνείου 80, τηλ: 21 0581 5603
Άκρως δημοφιλές μουσικό μεζεδοπωλείο στο Δάσος Χαϊδαρίου, με κομψό ντεκόρ και cosy περιβάλλον, το οποίο ενδείκνυται για φαγητό και ποτό με την συνοδεία ωραίας (ενίοτε ζωντανής) μουσικής. Ο κατάλογος του είναι εκτενής και καλύπτει ευρεία γκάμα παραδοσιακών αλλά και πρωτότυπων γεύσεων. Δοκιμάστε το ομώνυμο πιάτο του μαγαζιού με μείγμα τυριών, καβουρμά, πιπεριά ντομάτα και κρεμμυδάκι σε φύλλο σφολιάτας, το ψηφιδωτό σε τραγανή φωλίτσα με κομματάκια ψαρονέφρι σε σάλτσα από μουστάρδα και το κοτόπουλο μουσταρδάτο με ολόφρεσκιες τηγανιτές πατάτες για να πάρετε μια πρώτη γεύση από την κουζίνα του. Για ένα πλήρες γεύμα θα πληρώσετε περί τα 17€ ανά άτομο με κρασί.

Μεζεράκη
Στρ. Καραϊσκάκη 90, τηλ: 21 0598 6701

Cosy μεζεδοπωλείο το οποίο μετρά μερικούς μήνες «ζωής» στο Χαϊδάρι όμως δεν άργησε να γίνει στέκι για τους απανταχού καλοφαγάδες, αλλά και τις φοιτητοπαρέες. Αιτία της επιτυχίας του; Η φοβερή του κουζίνα, η οποία συνδυάζει μεσογειακές και κρητικές γεύσεις με τον πλέον ιδανικό τρόπο. Παραδοσιακά και ευφάνταστα πιάτα, φρέσκες ποικιλίες και πολύ καλό χύμα κρασί (must το ημίγλυκο) και όμορφη ατμόσφαιρα με κρητικά στοιχεία συνθέτουν το πακέτο της επιτυχίας του Μεζεράκη. Τι δοκιμάζουμε εδώ; Εκπληκτικό ψαρονέφρι με σταντορινιό κρασί Vinsanto, μαριναρισμένες πανσέτες, γεμιστή πατατούλα με τη φλοίδα της, την ομώνυμη σαλάτα του μαγαζιού, σιουφιχτά με απάκι και εξαιρετική πανακότα ούζου με καραμέλα. Μοναδικό μείον ο σχετικά μικρός χώρος. Για ένα λουκούλειο μεσογειακό γεύμα με κρασί ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 12€ ανά άτομο.

Art Cube 
Αν το Batman στον Νέο Κόσμο είχε δίδυμο αδερφάκι τότε αυτό θα ήταν το Cube. Καλτ στέκι για after ποτάκι στο Δάσος Χαϊδαρίου, στο οποίο ο Dj – barman – ιδιοκτήτης και… πορτιέρης Γιώργος εγγυάται για την διασκέδασή σας. Η φάση εδώ είναι χαλαρή, με νεαρόκοσμο να μαζεύεται μετά τη 1:00 το βράδυ για να ακούσει δια χειρός ιδιοκτήτη αυθεντική ελληνική μουσική, ο οποίος ανάλογα με τη διάθεση βάζει από Χατζηδάκι και Κραουνάκη μέχρι Στέλιο Καζατζίδη. Το πέτρινο εσωτερικό του θυμίζει μεσαιωνικό κάστρο, ενώ αν κάτσετε στην μπάρα είναι σίγουρο ότι ο «τα κάνω όλα και συμφέρω» ιδιοκτήτης θα σας κεράσει από μια γύρα σφηνάκια. Το ποτό έχει από 5-7€ και η μπύρα 4€.

Cutty Sark Café Bar
Γεωργίου Καραϊσκάκη 55, τηλ: 210-5817199

All day café bar στην «καρδιά» του Χαϊδαριού, το Cutty Sark αποτελεί σημείο συνάντησης για δεκάδες παρέες σε καθημερινή βάση, ενώ ανοίγει από το πρωί για χαλαρό καφεδάκι/ ζεστή σοκολάτα και γλυκό ή σνακ (must το American cheesecake και το club sandwich) για να καταλήξει το βράδυ να σερβίρει εξαιρετικά cocktails συνοδεία ξεσηκωτικών μουσικών από τους guest dj’s ή live από εγχώριες μπάντες και καλλιτέχνες. Αρκετά «δυνατή» και η λίστα με τα cocktails του με το Lemon Pie (Angostura Reserva rum, φρέσκοστυμένο λεμόνι και βανίλια) και το Brandy Crusta Meditteraneo (παλαιωμένο τσίπουρο, λάιμ, λικέρ πορτοκάλι και μπίτερς) να ξεχωρίζουν. Οι τιμές των cocktail κυμαίνονται από 6,5€ μέχρι 10€.

Telescope - Cafe Bar Restaurant
Λόφος Προφήτη Ηλία, Χαϊδάρι, τηλ: 210 5812047

Το πρώην Έποψις άλλαξε όνομα, πρόσθεσε μεγάλα τηλεσκόπια ανάμεσα στα άνετα τραπεζάκια, δικαιολογώντας το νέο όνομά του, πόνταρε στην minimal διακόσμηση του χώρου και δημιούργησε έναν καλαίσθητο χώρο. Η αλήθεια είναι πως ελάχιστη σημασία έχει η διακόσμηση, όταν δεν μπορείς να πάρεις το βλέμμα σου από την συγκλονιστική θέα. Όλη η πόλη στο… πιάτο μοιάζει θεαματικά όμορφη από τα μεγάλα μπαλκόνια του Telescope, ενώ το σκηνικό γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακό το βράδυ, με τον ατμοσφαιρικό φωτισμό και τα ωραία κοκτέιλ. Το Telescope σερβίρει και μεσογειακή κουζίνα, σε αρκετά τσιμπημένες τιμές (περί τα 25€ ανά άτομο).

Επίσης…
Στο Γραμματόσημο στην Ηρώων Πολυτεχνείου θα πιείτε εκπληκτικό καφέ στη χόβολη σε ένα πανέμορφο χώρο, στο Πες το κι έγινε θα χορέψετε μέχρι πρωίας συνοδεία νόστιμων μεζέδων και στην Quarter θα φάτε μια από τις καλύτερες πίτσες της Αθήνας.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v