Νέα Φιλαδέλφεια: 7 αγαπημένα στέκια για καφέ και ποτό

Παραμυθένια ζεστή σοκολάτα και αχνιστό καφεδάκι. Εμπνευσμένα κοκτέιλ και μεξικάνικη τεκίλα. Τσάι και επιτραπέζιο ή ρακόμελα και Jazz μουσικές. Η Νέα Φιλαδέλφεια τα έχει όλα.
Νέα Φιλαδέλφεια: 7 αγαπημένα στέκια για καφέ και ποτό
Πήραμε τους δρόμους της πιο νοσταλγικής γειτονιάς της Αθήνας, αυτής που μυρίζει τριαντάφυλλο και γεράνι από τις ανθισμένες αυλές των προσφυγικών σπιτιών, και συναντήσαμε πέρα από μικρασιατικές αναμνήσεις, έναν μικρόκοσμο γεμάτο ζωή, γεμάτο μουσικές, ωραίες γεύσεις και μεθυστική ατμόσφαιρα.

Συναντήσαμε καφενεία που σερβίρουν εξαίσιο ρακόμελο και φοιτητικά στέκια για επιτραπέζιο ή μπύρα. Βρεθήκαμε μπροστά σε παραμυθένια bistro με γλυκές απολαύσεις και σε παρεΐστικες μπάρες με πάρτι ως το πρωί. Και τα συγκεντρώσαμε όλα παρακάτω, για να γνωρίσετε κι εσείς τα κλασικά αλλά και τα πιο «φρέσκα» spots για καφέ ή ποτό στην γειτονιά της Νέας Φιλαδέλφειας. 

Β-Κουτί 
Ν. Τρυπιά 33, τηλ: 2102527337

Μεγάλες σκάλες, βαριές κουρτίνες, μπαρόκ διακόσμηση, ρομαντικά σαλόνια, άνετοι καναπέδες και ατμόσφαιρα καμπαρέ: Είναι το εντυπωσιακό σκηνικό του B-Κουτί, του πιο αρτιστίκ στεκιού στην Νέα Φιλαδέλφεια που σερβίρει καθημερινά από το πρωί καφέ, αλλά και κρασί από πολύ ικανοποιητική ποικιλία ετικετών το βράδυ. Δεν λείπουν και τα εμπνευσμένα κοκτέιλ (δοκιμάστε το Apple Mojito ή τα Three Berries). Η μουσική κινείται σε jazz και soul μελωδικά μονοπάτια από όλες τις δεκαετίες, ενώ συχνά-πυκνά θα πετύχετε και live βραδιές. Όταν ο καιρός το επιτρέπει, η αυλή κερδίζει τις εντυπώσεις. 

Ernesto Art Café 
Προύσης 9, τηλ: 2130033490
Ήσυχο και χαριτωμένο, το all day στέκι του Ernesto απλώνει όμορφες καρεκλίτσες στο φαρδύ πεζοδρόμιο και άνετα τραπέζια στον μέσα χώρο, όπου δεσπόζει η μικρή αλλά προσεγμένη λογοτεχνική βιβλιοθήκη από όπου μπορείτε να δανειστείτε βιβλία και να τα απολαύσετε με αχνιστό καφεδάκι. Το βράδυ η μπύρα έχει την τιμητική της, καθώς προσφέρεται μια «χορταστική» ποικιλία ετικετών. Σημειώστε πως συχνά διοργανώνονται καλλιτεχνικές βραδιές, όπως stand up comedy shows. 

Barsol 
Πλατεία Ελ. Βενιζέλου 4, τηλ: 210 2529300

Παρεϊστικος και όμορφος χώρος στην καρδιά της Νέας Φιλαδέλφειας, το Barsol κινείται σε mainstream μονοπάτια με μια δυνατή ομάδα DJs που εναλλάσσονται κάθε βράδυ στα decks, όσο οι barristas ετοιμάζουν υπέροχα κοκτέιλ – δοκιμάστε το Horny Peach για… ανεβαστική ροδακινένια γεύση ή το Green Apple, και δεν θα χάσετε. Σημειώστε ότι κάθε Πέμπτη, τα κοκτέιλ στοιχίζουν 6€. 

Agavita 
Σμύρνης 55, τηλ: 2102510604

Πολύχρωμη, πληθωρική και παιχνιδιάρικη, η Agavita μας καλεί για ένα ταξίδι μέχρι το Μεξικό στον εξωτικά διακοσμημένο χώρο της. Εκεί, βρίσκουμε δύο καταλόγους, αυτόν του φαγητού αν έχουμε όρεξη για αυθεντικές μεξικάνικες γεύσεις, και αυτόν του αλκοόλ, που δεν θα σας απογοητεύσει: Δεκάδες διαφορετικά είδη τεκίλας αλλά και ετικέτες ρούμι απολαμβάνονται απλές ή σε μορφή ευφάνταστων κοκτέιλ, στα όμορφα τραπεζάκια με τις ξύλινες καρέκλες και την εξίσου εξωτική μουσική. Όταν ο καιρός είναι καλός, τα τραπεζάκια της αυλής γίνονται ανάρπαστα. 

Fairy Tale 
Ν. Τρυπια 48-50, τηλ: 2102582341

Σαν να μην έφτανε το Cap Cap στο Αιγάλεω με τις υπέροχες γλυκές δημιουργίες του, η δυτική Αθήνα απέκτησε και άλλο σημείο… μαγικών θερμίδων: Το Fairy Tale έχει ως θέμα τα παραμύθια και τη μαγεία, τα οποία χαρακτηρίζουν όλα τα ροφήματά τους, που με τη σειρά τους αποτελούν «διασκευές» των συνηθισμένων – θα βρείτε για παράδειγμα ευφάνταστες παραλλαγές ζεστής σοκολάτας ή τσαγιού με εξίσου ευφάνταστες ονομασίες. Δεν θα παραλείψετε να δοκιμάσετε τα σοκολατένια cupcakes, αλλά και τις νέες φθινοπωρινές γεύσεις, όπως την σοκολάτα της φωτιάς με χρωματιστά πιπέρια και κανέλα ή τα κοκτέιλ με μπαχαρικά, γαρύφαλλο και αρώματα εσπεριδοειδών. 

Κίτρινη Γκαζόζα 
Δεκελείας 134, τηλ: 2102525786

Πολύχρωμο και χαριτωμένο, το στέκι της Κίτρινης Γκαζόζας έγινε αμέσως αγαπημένο σημείο συνάντησης φοιτητών, που απολαμβάνουν καφεδάκι και σπιτική λεμονάδα με ρόδι από το πρωί αλλά και ωραία κοκτέιλ όπως το «Μαστιχόζα» ή η μαργαρίτα φράουλα. Θα βρείτε επίσης και λιγότερο γνωστά ελληνικά αναψυκτικά καθώς και ονειρεμένη ζεστή σοκολάτα μπισκότο. Για πιο παρεΐστικες καταστάσεις, ψηφίστε οινόμελο ή ρακόμελο. 

Αλαλούμ Play Café 
Δεκελείας 128, τηλ: 2102580701

Ένα στέκι για επιτραπέζια έλειπε από την περιοχή, και αυτό το κενό ήρθε να καλύψει το Αλαλούμ, ένας προσεγμένος παρεΐστικος χώρος με πάνω από 130 διαφορετικά επιτραπέζια, game managers που θα σας εξηγήσουν όποιο διαλέξετε και λογικές τιμές – ήτοι 1€ κατ’ άτομο για απεριόριστο παιχνίδι. Δοκιμάστε τα πολύ ωραία ροφήματα αλλά και το choco kebab, ενώ σημειώστε πως συχνά διοργανώνονται special events όπως βραδιές stand up comedy.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v