Η βόλτα του Σαββάτου: Trashformers και παγωτά

Οι Trashformers επιστρέφουν με το πρώτο trash party της σαιζόν και το Athens Video Art Festival γιορτάζει τα 10 του χρόνια. Στο ενδιάμεσο, θα πάμε για παγωτό.
Η βόλτα του Σαββάτου: Trashformers και παγωτά
της Ηρώς Κουνάδη 

Αυτό το Σάββατο, βολτάρουμε στο κέντρο όπου συμβαίνουν πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα –όπως όλα τα Σάββατα του φθινοπώρου– και δοκιμάζουμε το χειροποίητο παγωτό που έχει κάνει τη μισή Αθήνα να παραμιλάει. Ακολουθείτε;

Πρωινό στην Τεχνόπολη

Το Athens Video Art Festival γιορτάζει φέτος τα δέκα του χρόνια, με ένα τριήμερο εκδηλώσεων και βιντεο-προβολών στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν κάθε μέρα από τις 11.00 το πρωί, διαρκούν όλη μέρα (ως τις 23.00 το βράδυ) και περιλαμβάνουν προβολές video art και animation, εκθέσεις web art, video εγκαταστάσεις, παρουσιάσεις και διαλέξεις, εργαστήρια και ανοιχτές συζητήσεις, συναυλίες, DJ sets και άλλα πολλά και όμορφα.

Στην ενότητα των προβολών κυρίαρχο ρόλο θα παίξει η προβολή του ντοκιμαντέρ Codebreaker ως μνεία στην προσφορά του Βρετανού μαθηματικού, καθηγητή της λογικής και κρυπτογράφου Alan Turing για τον ψηφιακό κόσμο. Το ημερήσιο εισιτήριο κοστίζει 6€, ή 3€ με την επίδειξη εισιτηρίου των συγκοινωνιών της Αθήνας.

Απόγευμα με χειροποίητο παγωτό

Λέγεται Le Greche, βρίσκεται στο 16 της οδού Μητροπόλεως και φτιάχνει το καλύτερο ίσως χειροποίητο παγωτό που δοκιμάσατε ποτέ. Λεμόνια από το Άργος, πορτοκάλια από τη Λακωνία, σύκα από την Καλαμάτα, σταφίδες από την Κόρινθο και… τυριά (ναι, τυριά) από την Κρήτη επιστρατεύονται για να δημιουργήσουν τις πιο ιδιαίτερες γεύσεις παγωτού. Εμείς, ας πούμε, δοκιμάσαμε σοκολάτα με δαμάσκηνα και ρούμι, αλλά και ανθότυρο με περγαμόντο, και παραμιλάμε ακόμα. Για τους… αντιφρονούντες υπάρχουν και πιο «κλασικές» επιλογές, όπως η σοκολάτα Valhrona και τα σορμπέ από ολόφρεσκα φρούτα. Ένα χωνάκι δεν θα σας στοιχίσει παραπάνω από 2,50€.

Βράδυ με τους Trashformers

Τα πάρτι που έγραψαν ιστορία τον χειμώνα που μας πέρασε, μας γύρισαν πίσω στα παιδικά μας χρόνια και βρήκαν δεκάδες μιμητές, επιστρέφουν δριμύτερα στον τόπο του εγκλήματος (στο Koo-Koo στο Γκάζι) και υπόσχονται εκπλήξεις και ανατροπές για τον φετινό χειμώνα. Για αρχή, θα χορέψουμε και πάλι στους ρυθμούς του Macarena, του Μάικλ Τζάκσον και της Άννας Βίσση, θα απολαύσουμε τα νοσταλγικά βίντεο των VJ set (που περιλαμβάνουν… τα πάντα, από τα καρτούν των παιδικών μας χρόνων μέχρι τα θρυλικά ελληνικά σήριαλ και τις μεξικάνικες σαπουνόπερες των 90s) και θα περιμένουμε να δούμε ποιοι θα είναι οι καλεσμένοι-έκπληξη στο opening party της σαιζόν. Το πάρτι ξεκινά εικοσιτρία λεπτά πριν τα Μεσάνυχτα, και η είσοδος κοστίζει 9,99€ με μπύρα ή κρασί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v