Η έξοδος του Σαββάτου: Από τον Βοτανικό ως το Μέγαρο

Αυτό το Σάββατο, ανακαλύπτουμε την γοητεία του Βοτανικού, κάνουμε ποδηλατάδες ως το Γκάζι και αποχαιρετάμε το καλοκαίρι με μια συναυλία στον όμορφο κήπο του Μεγάρου.
Η έξοδος του Σαββάτου: Από τον Βοτανικό ως το Μέγαρο
Αυτό το Σάββατο, η πόλη οργιάζει. Γιορτές στήνονται πέρα από τις γραμμές του Βοτανικού, φεστιβάλ μας καλούν να κάνουμε πετάλι ως το Γκάζι και συναυλίες οργανώνονται στον όμορφο κήπο του Μεγάρου Μουσικής. Και σκοπεύουμε να εκμεταλλευτούμε καθεμία από αυτές τις ευκαιρίες και να γεμίσουμε τη μέρα μας με όμορφες στιγμές, μουσικές, γεύσεις και εικόνες.

Πρωινό… κάτω από τις γραμμές
Για δεύτερη χρονιά, ο δήμος της Αθήνας και έντεκα διαφορετικά στέκια ενώνουν τις δυνάμεις τους και διοργανώνουν το «Φεστιβάλ Βοτανικού Κάτω Από τις Γραμμές», με σκοπό να συστήσουν εκ νέου την παλιά γειτονιά στους κατοίκους της Αθήνας.

Στις γειτονιές του Βοτανικού λοιπόν οι δράσεις ξεκινούν από νωρίς, με το θέατρο Olvio (Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7) να κηρύσσει την έναρξη στις 11.00 παρουσιάζοντας ένα ενδιαφέρον σεμινάριο Μουσικού Θεάτρου σε συνεργασία με το Armani Musical Theater Center με ελεύθερη είσοδο. Παράλληλα, στο μεζεδοπωλείο της Μπιέλας (Κορυτσάς 14 και Πέλλης 22) θα βρείτε από νωρίς χειροποίητες δημιουργίες, σε ένα bazaar της Μυρτώς Τσιβόλα Λαμπροπούλου που παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα πρωτότυπα προϊόντα από Rainbow Loom. Στον ίδιο χώρο θα υπάρχει έκθεση ζωγραφικής της Έφης Νόιφελτ με τίτλο «Νοηματική Γλώσσα», μια σειρά σκίτσων από μολύβι και κάρβουνο.



Επόμενη στάση, το αγαπημένο στέκι του Soiree de Votanique (Καστοριάς 37) με την όμορφη εσωτερική του αυλή και τον βιομηχανικό του χώρο. Εδώ θα απολαύσουμε τον καφέ μας, και αργότερα ρακές συνοδεία νόστιμων ελληνικών tapas από την κουζίνα για να ανακτήσουμε δυνάμεις.

Από τον Βοτανικό στην Τεχνόπολη
Η γιορτή στον Βοτανικό «φουντώνει» το απόγευμα, οπότε και την σκυτάλη παίρνουν η δωρεάν παράσταση σύγχρονου χορού στο Olvio στις 19.30, οι κωμικοί αυτοσχεδιασμοί στο θέατρο Eliart (Κωνσταντινουπόλεως 127) στις 21.00 (5€), το δωρεάν θεατρικό εργαστήρι του πολυχώρου Vault στις 19.00 και οι ανοιχτές περφόρμανς στους χώρους των Quilombo (Σερβίων 8, ώρα 18.00), Baumstrasse (Σερβίων 8, β' όροφος, ώρα 20.30) ή οι δημοτικές και λαϊκές ερμηνείες στα Ταμπάκικα (Μελενίκου 3, ώρα 20.00), τους Θεσσαλούς (Μελενίκου 3) και την Μπιέλα (21.00). Οι εκδηλώσεις, τα live, οι παραστάσεις και οι εκπλήξεις συνεχίζονται ως αργά το βράδυ – δείτε εδώ ολόκληρο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ



Αξίζει να κάνετε όμως ένα διάλειμμα από τις γιορτές του Βοτανικού, για να πεταχτείτε σε μια άλλη γιορτή, αυτή της γειτονικής Τεχνόπολης (Πειραιώς 100, Γκάζι), που διοργανώνει το 5ο Athens Bike Festival. Πρόκειται για ένα τριήμερο γεμάτο ορθοπεταλιές, που ξεκινά καθημερινά από τις 19 ως τις 21 Σεπτεμβρίου στις 10.00 το πρωί και διαρκεί ως τις 21.00 το βράδυ. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε τα πάντα για το ποδήλατο και την ποδηλατική κουλτούρα, να μιλήσετε με ειδικούς και να δείτε ποδήλατα κι αξεσουάρ και να συμμετάσχετε στα δρώμενα. Η είσοδος είναι δωρεάν – μάθετε περισσότερα εδώ

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη στον Κήπο του Μεγάρου



Το Φεστιβάλ του Βοτανικού έχει πολλούς τρόπους (και τα αντίστοιχα live) για να σας πείσει να επιστρέψετε εκεί και το βράδυ του Σαββάτου. Ωστόσο, μια όμορφη μουσική βραδιά στο Μέγαρο διεκδικεί επάξια την θέση του «νικητή της βραδιάς», αφού στον καταπράσινο κήπο του Μεγάρου στήνεται μια συναυλία-επίλογος του καλοκαιριού. Η πληθωρική φωνή της Ελεωνόρας Ζουγανέλη, η οποία θα βρίσκεται εκεί από τις 21.00 μαζί με τους μουσικούς της, υπόσχεται να ξεσηκώσει το κοινό και να κάνει το Μέγαρο μια μεγάλη παρέα, με όχημα τις επιτυχίες της αλλά και αγαπημένα τραγούδια από την παγκόσμια μουσική σκηνή. Η είσοδος στοιχίζει 10€ στην προπώληση και 12€ στην είσοδο του Μεγάρου (Β. Σοφίας και Κόκκαλη). Μάθετε περισσότερα εδώ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v