Σεπτέμβριος στο Ηρώδειο: Όλα όσα θα δούμε

Μπαλέτο, όπερα, φλαμένκο και Χατζιδάκι υπό το φως του φεγγαριού. Απ’ όλα έχει το σεπτεμβριάτικο πρόγραμμα στην πιο ατμοσφαιρική σκηνή της Αθήνας.
Σεπτέμβριος στο Ηρώδειο: Όλα όσα θα δούμε
της Ηρώς Κουνάδη 

Είναι μαγικό το Ηρώδειο –όπως όλα τα εν ζωή και εν λειτουργία αρχαία θέατρα του κόσμου, αλλά ίσως και λίγο παραπάνω. Δεν είναι, άλλωστε, καθημερινότητα για πολλούς ανθρώπους του κόσμου να ζωντανεύει η Ιστορία δύο χιλιετιών στα δέκα λεπτά από την πόρτα του σπιτιού τους. Γι’ αυτό και αναζητάμε με ενδιαφέρον κάθε χρόνο τις παραστάσεις που ανεβαίνουν στη σκηνή του, κάτω από τις ατμοσφαιρικά φωτισμένες ρωμαϊκές καμάρες του. Και γι’ αυτό δεν παραπονιόμαστε (ή τουλάχιστον δεν παραπονιόμαστε πολύ) για τα εισιτήριά του, που θα μπορούσαν να είναι σαφώς φθηνότερα. Ιδού λοιπόν όσα θα δούμε και θα ακούσουμε φέτος τον Σεπτέμβριο στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού.

Μάριος Φραγκούλης – Sing Me an Angel
Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου στις 21.00
Εισιτήρια: από 25€ έως 85€


Ο διεθνούς φήμης Έλληνας τενόρος θα ερμηνεύσει πασίγνωστες μελωδίες και τραγούδια ψυχής που υμνούν το νόημα της ζωής και την ανθρώπινη ύπαρξη αλλά και αποσπάσματα, σε πρώτη παγκόσμια παρουσίαση, από το νέο, ακυκλοφόρητο, διεθνές άλμπουμ του με spiritual τραγούδια, σε μία ειδυλλιακή συναυλία με τίτλο Sing Me An Angel. Μαζί του επί σκηνής, θα βρεθεί η φημισμένη Νορβηγίδα σοπράνο Sissel και η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΝΕΡΙΤ. Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν υπέρ των σκοπών του Iδρύματος «I Live For Me», που υποστηρίζει ανθρώπους με καρκίνο και χρόνια νοσήματα.

Grigorovich Ballet Theatre of Russia – Σπάρτακος και Ζιζέλ
Δευτέρα 8, Τρίτη 9 και Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου στις 21.00
Εισιτήρια: από 30€ έως 100€


Μετά από τρία χρόνια επισκέψεων στην Αθήνα και αφού έχει γνωρίσει την αποθέωση από 60.000 θεατές, ο σπουδαιότερος εν ζωή Ρώσος χορογράφος και για 30 χρόνια καλλιτεχνικός διευθυντής των Μπολσόι (όπου συνεχίζει να χορογραφεί μέχρι και σήμερα), Γιούρι Γκριγκορόβιτς, έρχεται και πάλι στην Ελλάδα, αυτή τη φορά με όλους τους συντελεστές του Γκριγκορόβιτς Μπαλέ (150 συντελεστές) αλλά και με φιλοξενούμενους διάσημους σολίστ από τα Μπολσόι, για να παρουσιάσει σε παγκόσμια πρεμιέρα, τις παραγωγές Σπάρτακος (8/9) και Ζιζέλ (9/9 & 10/9), με σκηνικά και κοστούμια ειδικά σχεδιασμένα για το Ηρώδειο.

Luz Casal
Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου στις 21.00
Εισιτήρια: από 23€ έως 70€


Η μούσα του Πέδρο Αλμοδόβαρ, Λουθ Κασάλ, πραγματοποιεί φέτος παγκόσμια περιοδεία με τίτλο «Almas» που σημαίνει «Ψυχές». Πρόκειται για ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι στον κόσμο των αισθήσεων, μια συναυλία γεμάτη ένταση και εκφραστικότητα, ερωτισμό και συγκίνηση. Πέρα από τα θρυλικά «Piensa en mi» και «Un Amo de Amor», τους μεγαλύτερους θησαυρούς της μητρικής της γλώσσας θα ερμηνεύσει αξεπέραστες μελωδίες, πολυαγαπημένα, χιλιοτραγουδισμένα και αλησμόνητα μπολερό, ταγκό και φλαμένκο.

Φίλιππος Πλιάτσικας και Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας
Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου στις 21.00
Εισιτήρια: από 25€ έως 78€

Ύστερα από μια πολύχρονη πορεία και μεγάλες επιτυχίες που αντέχουν στον χρόνο, ήρθε η στιγμή για τον Φίλιππο Πλιάτσικα και τον Μπάμπη Στόκα να ενώσουν τον δικό τους αγαπημένο ροκ ήχο με την αξεπέραστη δύναμη μιας κλασικής ορχήστρας, επιλέγοντας για αυτό το εγχείρημα μια από τις καλύτερες και πιο γνωστές ορχήστρες του κόσμου. «Παλιές αγάπες» από την συλλογή των Πυξ Λαξ, αλλά και τραγούδια από την προσωπική τους δισκογραφία, σε νέες ενορχηστρώσεις παιγμένες από την 60μελή Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας, υπό τη διεύθυνση του Friedemann Riehle. Νέος ήχος, φως και χρώμα, θα δέσουν αρμονικά με την απαγγελία στίχων των μεγάλων μας ποιητών Σεφέρη, Ελύτη, Καβάφη, από τον Αιμίλιο Χειλάκη και τη Νάντια Σπηλιωτοπούλου.

Μάνος Χατζιδάκις – Τρόποι του Φεγγαριού
Τετάρτη 24 και Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου στις 21.00
Εισιτήρια: από 22€ έως 70€

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας θα παιχτεί για πρώτη φορά το ανέκδοτο sound track της ταινίας του G.Ferrara «Faccia di spia» από την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΝΕΡΙΤ και το Μουσικό Σύνολο Χατζιδάκις με αρχιμουσικό τον Λουκά Καρυτινό. Το δεύτερο μέρος της συναυλίας περιλαμβάνει μια επιλογή από τα διασημότερα τραγούδια που ο συνθέτης χάρισε στον παγκόσμιο κινηματογράφο. Θα τραγουδήσουν η Έλλη Πασπαλά και ο Vassilikos.

Γιώργος Νταλάρας, Noa και Dulce Pontes – Μουσικό Ταξίδι στη Μεσόγειο
Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου στις 21.00
Εισιτήρια: 22€ έως 65€


Ο Γιώργος Νταλάρας ξανασυναντά δύο από τις πολύ αγαπημένες του καλλιτέχνιδες, την Dulce Pontes και την Noa, για πρώτη φορά και τις δύο μαζί. Ένα μουσικό ταξίδι στην Μεσόγειο με τρεις από τους σημαντικότερους εκφραστές της. Από τα τραγούδια της Κάτω Ιταλίας έως τα ρεμπέτικα, από το φλαμένκο έως τα φάντος και από τις σεφαραδίτικες μπαλάντες έως τα μπλουζ. Ένα εκρηκτικό μουσικό μίγμα, το οποίο ενισχύεται από αντίστοιχους σπουδαίους σολίστες μουσικούς.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v