Η ατζέντα του Σεπτεμβρίου: 10 αφορμές για έξοδο

Μπαλέτο, υπερθέαμα, αγαπημένες φωνές, celebrities και θεατρικές παραστάσεις μονοπωλούν το οπτικοακουστικό μας ενδιαφέρον και μας προθερμαίνουν εν όψει φθινοπώρου.
Η ατζέντα του Σεπτεμβρίου: 10 αφορμές για έξοδο
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Αφήνοντας πίσω του τους μάλλον αδιάφορους από πλευράς προτάσεων εξόδου μήνες του καλοκαιριού, ο Σεπτέμβρης μπαίνει… φουριόζος εγκαινιάζοντας τη σεζόν με πληθώρα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων για κάθε γούστο.

Πληθωρικές star όπως η Lady Gaga, μοναδικές φωνές όπως η Luz Casal, δεξιοτέχνισσες όπως η Vanessa Mae και μεγάλα μπαλέτα υπόσχονται να μας κρατήσουν απασχολημένους καθ’ όλη τη διάρκεια του προσεχή μήνα.

Η Vanessa Mae στο Ηρώδειο
12 Σεπτεμβρίου
Εισιτήρια: 45-140€
Η «βασίλισσα του βιολιού» όπως την αποκαλούν επισκέπτεται για άλλη μια φορά την Ελλάδα και πραγματοποιεί ένα μοναδικό show στη σκιά της Ακρόπολης. Έχοντας γεννηθεί την ίδια ημερομηνία (27 Οκτωβρίου) με τον καλύτερο βιολιστή όλων των εποχών, τον Nicolo Paganini, η Vanessa Mae κατόρθωσε να κάνει αγαπητό τον ήχο του βιολιού σε εκατομμύρια κόσμου.

Ο Nick Waterhouse και His Majesty The King Of Spain στο Gagarin
2 Σεπτεμβρίου
Εισιτήρια: 20/23€
Ο 28χρονος τραγουδιστής και κιθαρίστας έρχεται για να μας εντυπωσιάσει με τις μουσικές του ικανότητες και να μας θυμίσει τη μουσική των 60’s μέσα από ένα garage punk, soul και rhythm and blues πανδαιμόνιο. Μαζί του, οι Έλληνες His Majesty the King of Spain με τους pop, gospel και blues μουσικούς τους συνδυασμούς.

Οι Paradise Lost στο Stage Volume 1
13 Σεπτεμβρίου
Εισιτήρια: 20/23€
Για περισσότερα από 25 χρόνια το όνομα τους συνοδεύει ποιοτικές κυκλοφορίες και δίσκους που όρισαν metal ιδιώματα. Οι Paradise Lost, επαναπαπροσδιορίζοντας το είδος του goth metal επιστρέφουν στην χώρα μας για μια «σκοτεινή» και ατμοσφαιρική βραδιά στον συναυλιακό χώρο του Μοναστηρακίου.

Η Lady Gaga στο Ολυμπιακό Στάδιο
19 Σεπτεμβρίου
Εισιτήρια: 38-104€

Με εκατομμύρια πωλήσεις και το τελευταίο, αμφιλεγόμενο άλμπουμ ARTPOP στις αποσκευές της, η αμερικανίδα που τάραξε τα νερά της μουσικής βιομηχανίας την τελευταία πενταετία έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για μία μοναδική συναυλία στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της περιοδείας της «Lady Gaga’s artRAVE: the ARTPOP Ball».

Ο Sivert Hoyem στο Stage Volume 1
26 Σεπτεμβρίου
Εισιτήρια: 16,18,23€
Από τους αγαπημένους του Ελληνικού κοινού ο Sivert Høyem ξεκινά το Endless Love Tour του και περνά από διάφορες πόλεις της Ελλάδας με full band για να μας παρασύρει με τη μελωδική του φωνή και τα ατμοσφαιρικά του τραγούδια. Στην Αθήνα θα εμφανιστεί στο Stage Volume 1.

H Luz Casal στο Ηρώδειο
11 Σεπτεμβρίου
Εισιτήρια: 15-70€
Η «Ντίβα της Ιβηρικής» με την αισθαντική φωνή, επανέρχεται στην Ελλάδα και στο Ηρώδειο στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της, για ένα μουσικό ταξίδι στον κόσμο των αισθήσεων με τίτλο «Alma». H μούσα του Πέδρο Αλμοδοβάρ διακρίνεται για τη δυναμική παρουσία της, το πάθος, την εκφραστικότητα και την ένταση που βγάζει επί σκηνής. Δείτε εδώ τι είπε σε συνέντευξή της στο In2life.

Το Grigorovich Ballet Theatre of Russia στο Ηρώδειο
8-10 Σεπτεμβρίου
Εισιτήρια: 30-100€

Μετά από τρία χρόνια επισκέψεων στην Αθήνα και αφού έχει ήδη μαγέψει 60.000 θεατές, ο σπουδαιότερος εν ζωή ρώσος χορογράφος και για 30 χρόνια καλλιτεχνικός διευθυντής των Μπολσόι (όπου συνεχίζει να χορογραφεί μέχρι και σήμερα), έρχεται και πάλι στην Ελλάδα, αυτή τη φορά με όλους τους συντελεστές του Γκριγκορόβιτς Μπαλέ -150 συντελεστές- αλλά και με φιλοξενούμενους διάσημους σολίστ από τα Μπολσόι, για να παρουσιάσει σε παγκόσμια πρεμιέρα, τις παραγωγές Σπάρτακος (8/9) και Ζιζέλ (9/9 & 10/9), με σκηνικά και κοστούμια ειδικά σχεδιασμένα για το Ηρώδειο. Περισσότερα εδώ.

Φεστιβάλ Αθηνών στο... Replay
12- 23 Σεπτεμβρίου
Εισιτήρια: 20€
Τέσσερεις σημαντικές παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών www.greekfestival.gr θα έχουμε την ευκαιρία να (ξανά) δούμε τον Σεπτέμβρη. Πρόκειται για την «Ελένη» του Ευριπίδη (12, 13 και 14 Σεπτεμβρίου στην Πειραιώς 260-Χώρος Δ), τον «Ματωμένο Γάμο» (5-17 Σεπτεμβρίου στο Χώρο Η), τον «Προμηθέα Δεσμώτη» (18-20 Σεπτεμβρίου) και η «Πάπισσα Ιωάννα (21-23 Σεπτεμβρίου).

Το Cirque du Soleil επιστρέφει με το “Quidam” στο ΟΑΚΑ
20-28 Σεπτεμβρίου
Εισιτήρια: 28-35€
Αφού μας εντυπωσίασε με το Allegria και το Dralion, το διάσημο Cirque du Soleil επιστρέφει εν Ελλάδι για μια ακόμα παράσταση – υπερθέαμα, το Quidam. Όπως αναφέρει η εταιρεία παραγωγής, πρόκειται για την επιτομή του διαφορετικού, του αλλιώτικου, η αποθέωση της ανανέωσης, το απαύγασμα μιας εσωτερικής ανατροπής, μιας αισθητικής επανάστασης που χαρακτηρίζει την επετειακή παράσταση για τα 30ά γενέθλια του μεγαλύτερου θεάματος στον κόσμο.

Ο Ludovico Einaudi στο Ηρώδειο
26 Σεπτεμβρίου
Εισιτήρια: 20-70€
Αφού συνεπήρε το κοινό του Μεγάρου τον περασμένο Οκτώβριο, ο σπουδαίος πιανίστας Ludovico Einaudi επανέρχεται στην χώρα μας αυτή τη φορά στο Ηρώδειο, με το πιάνο του και μία 11μελή ορχήστρα. Με μία μοναδική μουσική αλχημεία που προσεγγίζει και χρησιμοποιεί στοιχεία κλασικής μουσικής, rock, electronica και world music, ο Einaudi αναμφίβολα θα μας χαρίσει μια ακόμα ακουστική εμπειρία.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v