Η έξοδος του Σαββάτου: Ταράτσα, βουτιές και πάρτι

Γιορτάζουμε το πρώτο Σάββατο του Αυγούστου με ποτάκι σε ταράτσα με θέα, βραδινές βουτιές υπό το φως του φεγγαριού και χορό στην παραλία.
Η έξοδος του Σαββάτου: Ταράτσα, βουτιές και πάρτι
Ενδεχομένως ο Αύγουστος να σας βρίσκει σε κάποιον καλοκαιρινό προορισμό, χαλαρούς σε μια ξαπλώστρα με μπόλικο λάδι μαυρίσματος και reggae στο mp3. Σας ζηλεύουμε. Εμείς που έχουμε… απομείνει εδώ στην Αθήνα όμως οφείλουμε να βρούμε τρόπο να περάσουμε καλά εντός των τειχών της πόλης. Και θα τα καταφέρουμε.

Σπιτικό φαγητό στο κέντρο της πόλης
Ξεκινάμε νόστιμα την απογευματινή μας βόλτα μας στο κέντρο, επιστρέφοντας σε μια αγαπημένη διεύθυνση στο Γκάζι. Ο λόγος για την Κανέλα, το οινομαγειρίο που όσα χρόνια και αν περάσουν θα παραμένει ψηλά στις γαστριμαργικές μας αναζητήσεις. Από το ανανεωμένο μενού του επιλέγουμε την πεντανόστιμη σαλάτα με ροδάκινο, αγγούρι, πιπεριά Φλωρίνης, ρόκα, μαϊντανό και βασιλικό σε λαδολέμονο, συνεχίζουμε με λαχταριστά Mille-feuilles με κοτόπουλο στη σχάρα, ψητό μανούρι, ντομάτα και σάλτσα φρέσκου βασιλικού και ολοκληρώνουμε έναν σοκολατένιο κορμό- κόλαση. Ένα σωστό και περιποιημένο γεύμα στην Κανέλα, με κρασί, θα σας κοστίσει περί τα 15€.

Οικονομικό ποτάκι αφ’ υψηλού
Συνεχίζουμε την βόλτα μας στην άδεια Αθήνα σε αναζήτηση μιας δροσερής διεύθυνσης που θα μας προσφέρει νόστιμο τσιμπολόγημα και οικονομικά ποτά με όμορφη θέα. Δύσκολο λέτε; Εμείς την βρήκαμε.

Πρόκειται για την ταράτσα του Cube Project στο Μεταξουργείο, νέα άφιξη στις αφ’ υψηλού προτάσεις στην πόλη, η οποία βλέπει Ακρόπολη, σερβίρει από το μεσημέρι νόστιμη κουζίνα με έμφαση στο τσιμπολόγημα και δεν «χτυπά» ούτε τα ποτά της (από 5€) ούτε τα cocktails (από 6€). Οι μουσικές του φλερτάρουν έντονα με το indie rock και αυτό μας αρέσει ιδιαίτερα.

Βραδινό μπάνιο και χορός
Αφού χωνέψουμε – θα μας βοηθήσει το αλκοόλ σε αυτό – βάζουμε πορεία για παραλιακή, στην απόλυτη παραλία για βραδινό μπάνιο, το Καβούρι. Διαθέτει άμμο, ρηχά νερά χωρίς βοτσαλάκια, απέχει μόλις 10 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας και φωτίζεται επαρκώς από τα φώτα του μικρού δρόμου πίσω της. Την πρώτη φορά που θα έρθετε βράδυ εδώ, θα δυσκολευτείτε να την αναγνωρίσετε, έχοντας στο μυαλό σας τον πανικό που επικρατεί τα πρωινά στο πολύβουο αυτό μέρος.

Και για να κλείσει ιδανικά το βράδυ μας, τι καλύτερο από ένα beach party με τα… όλα του; Βάζουμε πλώρη (και βενζίνα) για Λαγονήσι. Στο συμπαθέστατο beach bar Oasis, στο 38ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Σουνίου θα ακουστούν πλάτσα πλούτσα, μπικίνι τσα-τσα-τσα και συναφείς ήχοι σε ένα Beach Please Party με… χαρακτήρα. Η είσοδος είναι – φυσικά – δωρεάν, ενώ τα ποτά στο μπαρ έχουν 6€ και η μπύρα 3,5€.

Καλές βουτιές!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v