Ποτό στην πισίνα: 5 poolside προτάσεις

Δροσερά cocktails, lounge ατμόσφαιρα, πλήρης χαλάρωση. Την κάναμε… πισίνα και προτείνουμε πέντε από τις καλύτερες στην πόλη.
Ποτό στην πισίνα: 5 poolside προτάσεις
Στο δίλημμα πισίνα ή θάλασσα τα επιχειρήματα για τα υπέρ και τα κατά της κάθε εναλλακτικής μπορεί να είναι δεκάδες. Όπως και να’χει δεν σκοπεύουμε να μειώσουμε την αξία ενός ποτού με θέα το απέραντο γαλάζιο, όμως επιμένουμε να υποστηρίζουμε ότι λίγα πράγματα μας χαλαρώνουν τόσο όσο ένα ποτάκι δίπλα σε μια ατμοσφαιρική πισίνα.

Αν συμφωνείτε μαζί μας, ιδού πέντε πισίνες στην πόλη που αξίζουν μία – ή και παραπάνω – καλοκαιρινές επισκέψεις.

Πισίνα
Ακτή Θεμιστοκλέους 25, τηλ.: 210 4511324

Μετρά την ζωή της σε δεκαετίες, αν και οι παλιοί θαμώνες της από τα 80s δύσκολα θα την αναγνώριζαν σήμερα. Ο τεράστιος χώρος της αναπτύσσεται γύρω από το κέντρο αναφοράς που της έδωσε και το όνομά της, ήτοι την μεγάλη πισίνα, και χωρίζεται σε επίπεδα, τα οποία γεμίζουν ανάλογα με την ώρα και την διάθεση της ημέρας: Ξαπλώστρες για την ηλιοθεραπεία μετά τις βουτιές –οι οποίες ναι, είναι δωρεάν– τραπεζάκια για καφέ δίπλα, μεγάλα τραπέζια για φαγητό στο βάθος αλλά και στο minimal και σε μαύρους τόνους εσωτερικό, μπάρες για να πίνουμε τα κοκτέιλ μας χαζεύοντας την φωτισμένη πισίνα από ψηλά τα βράδια. Η μουσική κινείται στους mainstream ρυθμούς που ταιριάζουν με το περιβάλλον. Το απλό ποτό κοστίζει 7€, ενώ καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας «τρέχουν» διαφόρων τύπων προσφορές, όπως η κερασμένη μπύρα με κάθε club sandwich ή burger.

St´ Astra Roof Garden
Λ. Αλεξάνδρας 10, τηλ: 210 8894500

Στην… κορυφή του ξενοδοχείου Radisson Blu Park στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, απολαμβάνει σούπερ θέα στον Λυκαβηττό και την φωτισμένη Ακρόπολη. Τα τραπεζάκια του απλώνονται σε διαφορετικά επίπεδα στο ξύλινο ντεκ γύρω από την πισίνα, για να διαλέξετε ανάλογα με την θέα και την… όρεξη (αν προτιμάτε κοκτέιλ ή λαχταριστή μεσογειακή κουζίνα) και οι μουσικές κινούνται στους ατμοσφαιρικούς lounge τόνους που ταιριάζουν με το ειδυλλιακό περιβάλλον. Λειτουργεί από τις 20.00 έως τη 1.00. Διατίθεται και δωρεάν χώρος στάθμευσης.

Ocean
Λεωφ. Ποσειδώνος, στάση τραμ 2η Αγίου Κοσμά, τηλ.: 213 0325571

Φετινή άφιξη στην Παραλιακή, πανεύκολα προσβάσιμο με το τραμ (για όσους βαριούνται να οδηγούν) το Ocean απλώνει τραπεζάκια για ποτό ή φαγητό δίπλα στην όμορφη ψηφιδωτή πισίνα του και δημιουργεί νησιώτικο σκηνικό. Οι μουσικές τα Σάββατα κινούνται σε mainstream ρυθμούς, ενώ δε λείπουν και οι μετακλήσεις μεγάλων και τρανών guest DJs από το εξωτερικό. Η είσοδος κοστίζει 10€ με ποτό, ενώ αν έρθετε νωρίς για τις σαββατιάτικες βουτιές σας θα πληρώσετε το ίδιο ποσό με καφέ ή μπύρα.

Balux café by the pool
Λεωφ. Ποσειδώνος 58, Γλυφάδα, τηλ: 2108940566

Για ακόμα μια χρονιά το αγαπημένο spot των Νοτίων Προαστίων μας κρατά δροσερή συντροφιά με την πισίνα του (και τη θάλασσα φυσικά), επιβεβαιώνοντας τη ρήση «το καλό πράγμα αντέχει στον χρόνο». Ο χώρος του Balux έχει αναδιαμορφωθεί πλήρως σε σχέση με πέρυσι, με την πισίνα να κατέχει τη μερίδα του λέοντος και τα τραπεζάκια που την πλαισιώνουν να είναι ό,τι πρέπει για χαλαρό ποτάκι ή cocktail σε εξίσου χαλαρή ατμόσφαιρα. Το ποτό κοστίζει 8€ και το cocktail 10€.

Semiramis
Χαριλάου Τρικούπη 48, Κεφαλάρι, τηλ: 21 0628 4400

H σούπερ ντιζαϊνάτη και πολύχρωμη πισίνα του ξενοδοχείου, δια χειρός Karim Rashid, είναι ένα από τα αγαπημένα μας σποτ για να απολαύσουμε ένα δροσερό cocktail στα Βόρεια Προάστια. Πιάστε τραπέζι πάνω στο deck, παραγγείλετε κάποιο από τα λαχταριστά fingerfood του pool menu ή του κανονικού μενού του εστιατορίου, συνοδέψτε με κάποιο από τα cocktails και απολαύστε μια lounge βραδιά. Τα απλά cocktails κοστίζουν 11€ και τα premium 14€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v