Οι 12 ωραιότερες ταράτσες στην Αθήνα

Τα πιο… ανεβασμένα μπαρ της πόλης μας σερβίρουν κοκτέιλ και δροσιά με θέα την Ακρόπολη, στις υπέροχες ταράτσες τους.
Οι 12 ωραιότερες ταράτσες στην Αθήνα
της Ηρώς Κουνάδη 

Δροσερό αεράκι, ακόμα πιο δροσερά κοκτέιλ –που σερβίρονται μέχρι και σε… παγωτό– και σχεδόν απαρεγκλίτως θέα στην φωτισμένη Ακρόπολη. Αυτοί είναι μερικοί μόνο από τους λόγους για τους οποίους αγαπάμε τις αθηναϊκές ταράτσες, οι οποίες όσο περνά ο καιρός αυξάνονται και πληθύνονται. Κι αφού πριν από λίγους μήνες σας συστήσαμε τα αγαπημένα μας ταβερνάκια και εστιατόρια με ταράτσα, κάνουμε... comeback με τις δώδεκα καλύτερες ταράτσες για ποτό στην Αθήνα. 

AthenStyle (Αγίας Θέκλας 10, Μοναστηράκι, τηλ.: 210 3225010): Η πολύχρωμη ταρατσούλα του ομώνυμου hostel στο Μοναστηράκι αποτελούσε μέχρι πέρυσι αποκλειστικό προνόμιο των ενοικιαστών του. Πλέον, όμως, απολαμβάνουμε όλοι την υπέροχη θέα της στην Ακρόπολη και το Αστεροσκοπείο, τις φτηνές μπύρες (στα 2,50€), τις ροκ μουσικές και την απόλυτη ατμόσφαιρα διακοπών, παρέα με τους τουρίστες της Αθήνας.

Λουκούμι (Πλατεία Αβησσυνίας 3, τηλ.: 210 3234814): Η αγαπημένη ταράτσα των φοιτητών της Αθήνας –αλλά και εμάς των μεγαλύτερων– έχει πιθανότατα τις καλύτερες τιμές απ’ όλες τις ταράτσες της πόλης (ποτό στα 5€, μπύρες από 3€, χορταστικό burger επίσης στα 5€). Κοιτάζει… κατάματα την Ακρόπολη και το Αστεροσκοπείο, παίζει ωραίες funk-o-jazz μουσικές, και ανοίγει από νωρίς για καφεδάκι. Τα βράδια, ίσως χρειαστείτε λίγη υπομονή μέχρι να αδειάσει τραπέζι.

White Noise (Ευμολπιδών 20, Γκάζι, τηλ.: 690 777 8889): Η πιο πρόσφατη ανακάλυψή μας, αυτή η μικρή αλλά τρισχαριτωμένη ταρατσούλα στο Γκάζι μπορεί να μην απολαμβάνει εντυπωσιακή θέα, είναι όμως δροσερή και ατμοσφαιρική. Πιάνουμε θέση στα όμορφα ξύλινα παγκάκια της, ή στα ψηλά σκαμπό στις μπάρες, και απολαμβάνουμε ποτά στα 5-6€ ακούγοντας ωραίες μουσικές, οι οποίες συχνά κινούνται γύρω από έναν θεματικό άξονα, με ιδιαίτερη αδυναμία στον κινηματογράφο –πρόσφατα πετύχαμε βραδιά με soundtrack από ταινίες του Ταραντίνο.

Bios (Πειραιώς 84, τηλ.: 210 3425335): Οι λάτρεις του industrial design ορκίζονται στο όνομα της πιο εναλλακτική ταράτσας της πόλης. Η ταράτσα του Bios δεν επαναπαύεται ποτέ, έχει συνέχεια ολόφρεσκες ιδέες (όπως το άρτι αφιχθέν παποτό, ήτοι παγωμένο ποτό σε ξυλάκι, ή το Silent Cinema που «τρέχει» από πρόπερσι) και απολαμβάνει φαντασμαγορική θέα στην Ακρόπολη. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Α, ναι: Χρωματιστές σεζλόνγκ και «ψαγμένες» μουσικές που περιλαμβάνουν ηλεκτρονικές μελωδίες και «περίεργα» μπάσα. Το απλό ποτό κοστίζει 7€. 

Santa Botella (Πανόρμου 115, Αμπελόκηποι, τηλ.: 210 6981032): Ίσως η θρυλικότερη ταράτσα της Πανόρμου, μας δροσίζει χρόνια τώρα όχι μόνο με το καλοκαιρινό αεράκι της αλλά και με τα εξαιρετικά της κοκτέιλ. Οι μουσικές κινούνται σε free style/ groovy μονοπάτια, και αλλάζουν ανάλογα με την ημέρα, τη διάθεση της στιγμής και τον DJ που αναλαμβάνει κάθε φορά τα decks. Το απλό ποτό κοστίζει 7€. 

Χοροστάσιο (Σκουλενίου 2, 4ος όροφος, Πλ. Κλαυθμώνος, τηλ.: 210 3314330): Το Ταράτσα Bar του επίσης θρυλικού Χοροστάσιου φιλοξενεί το απόλυτο καλοκαιρινό σκηνικό (φανταστείτε ένα beach bar με καλαμιές, ψάθινες ομπρέλες και τραπεζάκια του πικνίκ) στην καρδιά της Αθήνας. Απολαμβάνει καταπληκτική θέα στον Λυκαβηττό, και μας σερβίρει ωραία κοκτέιλ και καθαρά ποτά στα 6€. 

Ποικίλη Στοά (Αγίου Φιλίππου 14, Θησείο, τηλ.: 210 3210431): Ένα υβρίδιο μπαρ και μεζεδοπωλείου, στο οποίο μπορεί να συναντήσεις μια παρέα τουριστών να απολαμβάνει μπύρες και ποπ κορν στο ένα τραπεζάκι και μια οικογένεια να φορτώνει το δικό της με μεζεδάκια και κυρίως πιάτα ακριβώς δίπλα. Την αγαπάμε, πρωτίστως, για την υπέροχη θέα στον φωτισμένο Ναό του Ηφαίστου (σε απόσταση απλώνω-χέρι-και-αγγίζω-κίονα) αλλά και για την ατμόσφαιρα διακοπών που δημιουργεί η αναλογία τουριστών προς Αθηναίους.

Πλάκα Café (Τριπόδων 1, Πλάκα, τηλ: 210 3220388): Μία από τις πιο «γήινες» ταράτσες της πόλης, βρίσκεται στην ωραιότερη γειτονιά της. Το Πλάκα Café ατενίζει από όχι-πολύ-ψηλά την περαντζάδα της Τριπόδων και της Μνησικλέους, και μας αρέσει ιδιαίτερα για τα πρώτα καφεδάκια της ημέρας, στα γαλάζια τραπεζάκια του πλάι στα λουλουδιασμένα πεζούλια. Αν πεινάσετε, θα παραγγείλετε ωραιότατο club sandwich και άλλα παρόμοια σνακ, ενώ θα το βρείτε ανοιχτό και το βράδυ για ποτάκι (στα 8€). 

Skyfall (Μάρκου Μουσούρου 1, Μετς, τηλ. 210 9210098): Κι αν είναι mainstream, μην τη φοβάστε. Η ταράτσα του πρώην Exo βλέπει… φάτσα Ακρόπολη, ενώ είναι πάντα γεμάτη κόσμο που –ω του θαύματος– χορεύει, υπό τους ήχους της Rihanna και των latin parties που διοργανώνονται εδώ τακτικά. Σερβίρει και ωραία κοκτέιλ, όπως τα American Psycho και Porn Star Martini, σε τσιμπημένες όμως τιμές (περί τα 10€). 

A for Athens (Μιαούλη 2-4, Μοναστηράκι, τηλ.: 210 3244244): Έκανε όλο τον κόσμο να παραμιλάει με την συγκλονιστική του θέα όταν πρωτοάνοιξε τις πόρτες του το μακρινό 2011. Μπορεί στο μεταξύ από μυστικό να έγινε mainstream, και να ανέβασε τις τιμές του (που πλέον κυμαίνονται στα 10€ το κοκτέιλ) παραμένει όμως η ταράτσα με την ωραιότερη θέα στην Ακρόπολη –μακράν. Και σερβίρει πάντα εξαίσια κοκτέιλ όπως το A for Athens Sour, με λικέρ μαστίχα , ροδόνερο, σπιτική γρεναδίνη και φρέσκο χυμό λεμόνι. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι ο επικεφαλής bartender του, Θοδωρής Πυρίλλος, κέρδισε το πρώτο βραβείο στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό cocktail worldclass.

45 Μοίρες (Βουτάδων 18, Γκάζι, τηλ.: 210 3472729): Είναι ροκ, είναι τεράστια, είναι δροσερή, έχει και τραπεζάκια για χαλαρές κουβέντες με μπύρες και μπάρες με ψηλά σκαμπό αν προτιμάτε την αίσθηση μπαρ η οποία σπανίζει στις ταράτσες. Απολαμβάνει πανοραμική θέα στις κατακόκκινες καμινάδες της Τεχνόπολης, με την Ακρόπολη στο βάθος, και είναι ένα από τα τελευταία εναλλακτικά προπύργια του όλο και πιο mainstream Γκαζιού. Το απλό ποτό κοστίζει 7€. 

360 Cocktail Bar (Ηφαίστου 2, Μοναστηράκι, τηλ.: 210 3210006): Το… αντίπαλο δέος του A for Athens, θα μπορούσαμε να το πούμε και the next best thing όσον αφορά την θέα στην Ακρόπολη. Ποντάρει λίγο περισσότερο στη διακόσμηση του χώρου, με δεντράκια και ωραίες ξύλινες μπάρες να δροσίζουν λίγο ακόμα την ταράτσα, και σερβίρει ωραία κοκτέιλ σε εξίσου τσιμπημένες τιμές (στα 9-10€). Χρειάζεται λίγη υπομονή για να βρείτε χώρο να καθίσετε σε μέρες και ώρες αιχμής.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v