Η έξοδος του Σαββάτου: Βουτιές, μεζέδες και θερινό

Αυτό το Σάββατο βουτάμε στα ανατολικά παράλια της Αττικής, χαλαρώνουμε σε beach bar, απολαμβάνουμε μεζέδες και παρακολουθούμε μια αγαπημένη ταινία σε επανέκδοση.
Η έξοδος του Σαββάτου: Βουτιές, μεζέδες και θερινό
Βουτιές σε καθαρά νερά στην ανατολική Αττική, άραγμα με καφεδάκι στην παραλία, τσιμπολόγημα με τη… Σέσουλα και μια άκρως ενδιαφέρουσα επανέκδοση περιλαμβάνει το πρόγραμμά μας για αυτό το Σάββατο.

Βουτιές στο Ζούμπερι – χαλάρωση στον Ινδιάνο

Βάζουμε πλώρη για Ζούμπερι. Περί τα 30 χιλιόμετρα από την Αθήνα ανοίγεται μπροστά μας μία από τις πιο καθαρές και μεγάλες παραλίες της Ανατολικής Αττικής, οργανωμένη στο μεγαλύτερο μέρος της και με άμμο και βότσαλο στην ακτή και τον βυθό της. Αφού χορτάσουμε βουτιές και μακροβούτια, θα απολαύσουμε το καφεδάκι μας στον Ινδιάνο, ένα συμπαθέστατο beach bar ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα με fun κόσμο και όμορφη ατμόσφαιρα. Οι πεινασμένοι της παρέας ενδεχομένως να θελήσουν κατιτίς να τσιμπήσουν, όμως προτείνουμε να τους πείτε να κάνουν υπομονή γιατί ακολουθεί σημαντική πρόταση για θαλασσο-ψαρο-μεζεδο-φαγία.

Μεζέδες με τη Σέσουλα και καφές στο λιμάνι
Επόμενη μας στάση το λιμανάκι της Νέας Μάκρης, δίπλα στο οποίο βρίσκουμε μια συμπαθέστατη ταβέρνα με τίμιο φαγητό και ατμόσφαιρα που ταιριάζει απόλυτα με το καλοκαιρινό μας mood. Στη Σέσουλα λοιπόν θα δοκιμάσουμε τα εκλεκτά εδέσματα μιας ποιοτικής ταβέρνας, χωρίς περιττούς πειραματισμούς στις γεύσεις ή τάσεις για εντυπωσιασμούς. Κολοκυθοκεφτέδες με σος γιαουρτιού, σαγανάκι, εκπληκτική παστουρμαδόπιτα, παϊδάκια κοτόπουλο, λαχταριστή, τηγανιά, θεσπέσια μπιφτεκάκια και ζουμερή σταυλίσια είναι μερικά από τα highlights του μενού, τα οποία φυσικά σερβίρονται με τη σέσουλα και- ανάλογα το πιάτο – συνοδεύονται με φρεσκοκομμένες τηγανιτές πατάτες. Για ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα μαζί με κρασάκι, δεν θα πληρώσετε παραπάνω από 25€ ανά άτομο.

Συνέχεια με χαλαρό καφεδάκι στο όμορφο λιμάνι της Ραφήνας και στο Mira Mare, ένα όμορφο καφέ που θυμίζει κατάστρωμα με μεγάλες τζαμαρίες από όπου μπορείτε να χαζέψετε τα πλοία που έρχονται (ή φεύγουν).

Σινεφίλ βραδιά στο Γκάζι
Αφού γυρίζουμε σπίτι και… ξαλμυριστούμε, κατευθυνόμαστε προς το κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στο θερινό κινηματογράφο Λαΐς (Ιερά Οδός 48 και Μ. Αλεξάνδρου 134-136), στην πανέμορφη ταράτσα του οποίου θα παρακολουθήσουμε σε επανέκδοση την ταινία του Μπιλ Γουάιλντερ Fedora. Η άλλοτε επιτυχημένη και διάσημη ηθοποιός Fedora αυτοκτονεί πέφτοντας στις γραμμές του τρένου. Συντετριμμένος ο πασίγνωστος παραγωγός του Χόλιγουντ Μπάρι Ντέτβαϊλερ θα παραβρεθεί στην κηδεία της στο Παρίσι, όπου και αναρωτιέται αν – και κατά πόσο – φέρει και ο ίδιος μερίδιο ευθύνης για τον θάνατό της. Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο βραβευμένος με Όσκαρ, Ουίλιαμ Χόλντεν και η υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα Μάρτα Κέλερ, στο ρόλο της Fedora. Ώρες προβολής: 21.00 και 23.00.


Ολοκληρώνουμε την ημέρα με χαλαρό ποτάκι στην ταράτσα του White Noise, ενός εναλλακτικού πολυχώρου στο Γκάζι , όπως αποκαλείται, το οποίο σερβίρει φτηνά ποτά και ακόμα φθηνότερες μπύρες (5€ και 3€ αντίστοιχα), καθώς επίσης και πολύ όμορφα cocktails (6€). 

Ν.Γ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v