Η ατζέντα του Ιουλίου: 14 λόγοι να βγούμε έξω

Η Μόνικα συναντά τους James, και όλοι μαζί πίνουν καφέ με τους Sepultura, την Κωνσταντίνα και τον Γιώργο Νταλάρα. Αυτά συμβαίνουν στις σκηνές της πόλης τον Ιούλιο.
Η ατζέντα του Ιουλίου: 14 λόγοι να βγούμε έξω
της Ηρώς Κουνάδη 

Δυσκολευόμαστε να σκεφτούμε ένα μουσικό είδος του οποίου οι φαν θα μείνουν παραπονεμένοι φέτος το καλοκαίρι στην Αθήνα. Από metal μέχρι νησιώτικα, από ψυχεδελική rock μέχρι όπερα, και από Σαββόπουλο μέχρι Μόνικα, ο αθηναϊκός Ιούλιος που μόλις ξεκίνησε τα έχει όλα και μας δίνει την τέλεια αφορμή να δώσουμε ραντεβού σε ανοιχτά ως επί το πλείστον θέατρα, κήπους και πλατείες.

Sepultura στο Stage Volume 1
Πέμπτη 3 Ιουλίου
Τιμές εισιτηρίων: 22€ προπώληση, 25€ στο ταμείο

Με τον θηριώδη Derrick Green πίσω από το μικρόφωνο να δίνει τις πιο μεστές ερμηνείες του, τον Andreas Kisser να μοιράζει μανιασμένα κιθαριστικά riffs και τους Paulo Jr (μπάσο) και Eloy Casagrande (ντραμς) να χτίζουν ένα τσιμεντένιο rhythm section, οι Sepultura υπόσχονται ένα αξέχαστο metal show.

Γιώργος Νταλάρας στο Μέγαρο
Παρασκευή 4 Ιουλίου
Τιμές εισιτηρίων: 10€ προπώληση, 12€ στο ταμείο
Ο Γιώργος Νταλάρας παρουσιάζει στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών την παράσταση Ρεμπέτικο “Unplugged”, ένα μεγάλο μουσικό ταξίδι-αφιέρωμα στο ρεμπέτικο. Ο ίδιος θα βρίσκεται στη σκηνή στον Κήπο του Μεγάρου τραγουδιστής και μουσικός (κιθάρα, μπουζούκι, μπαγλαμά) με μια εξαιρετική ορχήστρα και δύο πολύ καλές τραγουδίστριες: την Ασπασία Στρατηγού, συνεργάτιδά του τα τελευταία χρόνια, και τη σχεδόν πρωτοεμφανιζόμενη Αθηνά Λαμπίρη, η οποία έχει εντρυφήσει στο ρεμπέτικο όχι μόνο ως ερμηνεύτρια, αλλά και ως μουσικός. Μαζί τους ο τραγουδιστής και μουσικός Βασίλης Κορακάκης, γιος του σπουδαίου λαϊκού συνθέτη Βαγγέλη Κορακάκη.

Γκαγκαντίν στο Βεάκειο
Δευτέρα 7 Ιουλίου στις 21.00
Τιμές εισιτηρίων: 15€


Σαββόπουλος, Μαχαιρίτσας, Μουζουράκης και (ενίοτε) Ζουγανέλης ξεκινούν την καλοκαιρινή τους περιοδεία ανά την Ελλάδα, κουβαλώντας στις αποσκευές τους το γκραν σουξέ του χειμωνιάτικου Γκαγκαντίν. Το Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά είναι ο πρώτος τους σταθμός, ενώ στις 16 Ιουλίου το ραντεβού μας μαζί τους ανανεώνεται για το Θέατρο Πέτρας, με ακόμα φτηνότερα εισιτήρια (από 5€).

Κωνσταντίνα στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας
Δευτέρα 7 Ιουλίου στις 21.00
Τιμές εισιτηρίων: 9€ προπώληση, 12€ στο ταμείο

Η Κωνσταντίνα συμπράττει με τους Βασίλη Καρρά, Γιάννη Πλούταρχο, Μάκη Χριστοδουλόπουλο, Κωνσταντίνο Χριστοφόρου, Χάρη Χαλκίτη, τα αδέλφια της Άνδρο και Χαρά Κωνσταντίνου, την Παιδική Χορωδία του Δήμου Νίκαιας, καθώς και χορευτές από την σχολή Alma Danza, για μια ξεχωριστή μουσική βραδιά. Εκεί θα βρεθεί και ο συνθέτης Κώστας Χατζής.

Μάριος Φραγκούλης και Έλλη Πασπαλά στο Θέατρο Βράχων
Τετάρτη 9 Ιουλίου στις 21.30
Τιμές εισιτηρίων: 15€
Μετά από μία πολύ επιτυχημένη περιοδεία στην Αμερική, ο Μάριος Φραγκούλης επιστρέφει στην Ελλάδα για μια σειρά συναυλιών με άρωμα και χρώμα ελληνικό, με θέμα τον κλασικό ελληνικό κινηματογράφο. «Η αγάπη θέλει δύο» και με την Έλλη Πασπαλά συνοδοιπόρο στο μουσικό αυτό ταξίδι, θα μας θυμίσουν μελωδίες και λόγια που αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε.

Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο Ηρώδειο
Πέμπτη 10 Ιουλίου στις 21.00
Τιμές εισιτηρίων: από 5€ έως 40€


Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη συναντάει ένα καλοκαιρινό βράδυ τη Μελίνα Μερκούρη στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών με μια αγκαλιά τραγούδια: Τα τραγούδια της Μελίνας. Τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, του Μίκη Θεοδωράκη, του Σταύρου Ξαρχάκου, του Γιάννη Μαρκόπουλου, του Βασίλη Τσιτσάνη, του Βαγγέλη Παπαθανασίου, του Νίκου Γκάτσου, της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, του Λευτέρη Παπαδόπουλου, του Κ.Χ. Μύρη, του Οδυσσέα Ελύτη. Σε αυτό το εγχείρημα η Ελεωνόρα Ζουγανέλη θα έχει στο πλευρό της παλιούς και νέους συνεργάτες, αλλά και συμμετοχές – έκπληξη, όπως αυτή της ηθοποιού Μπέτυς Βαλάση. Την παράσταση σκηνοθετεί ο Πέτρος Ζούλιας.

Martha Graham Dance Company στο Ηρώδειο
Σάββατο 12 Ιουλίου
Τιμές εισιτηρίων: από 5€ έως 50€


Η ιστορικότερη και διεθνώς καταξιωμένη σχολή χορού της Αμερικής, Martha Graham Dance Company, επιστρέφει στο Ηρώδειο με την παράσταση «Celebrating the Greek Connection». Τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν μέσω του ανθρωπιστικού οργανισμού Lifeline Hellas για την υποστήριξη των μονάδων εντατικής νοσηλείας νεογνών των κρατικών περιφερειακών νοσοκομείων Ηρακλείου Κρήτης, Πατρών, Λάρισας, Ιωαννίνων και Αλεξανδρούπολης.

The Brian Jonestown Massacre στο Fuzz
Δευτέρα 14 Ιουλίου (οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00)
Τιμές εισιτηρίων: από 20€ στην προπώληση, 28€ στο ταμείο


Απωθημένο πολλών ετών για τους περισσότερους φίλους του underground, η μπάντα του Anton Newcombe έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Οι καλιφορνέζοι Brian Jonestown Massacre, που σχηματίστηκαν στα τέλη της δεκαετίας του ’80, με ένα όνομα-φόρο τιμής στον θρυλικό κιθαρίστα των Rolling Stones και την επιρροή που εκείνος είχε στο να συστηθούν η κουλτούρα και η μουσική της Ανατολής στον κόσμο του δυτικού rock’n’roll, υπόσχονται ένα εκρηκτικό αθηναϊκό show.

Imam Baildi στο Θέατρο Βράχων
Δευτέρα 14 Ιουλίου
Τιμές εισιτηρίων: 10€ προπώληση, 12€ στο ταμείο

Οι Imam Baildi ετοιμάζουν μία μοναδική βραδιά στην οποία θα γιορτάσουν ταυτόχρονα την κυκλοφορία του τρίτου τους άλμπουμ με τίτλο Imam Baildi - III, και την τρίτη μεγάλη συναυλία τους στην Αθήνα. Ανάμεσα στις εκπλήξεις που μας ετοιμάζουν είναι η πρώτη τους συνάντηση με τη Γλυκερία και άλλους καλεσμένους που θα ανακοινωθούν σύντομα, και η παρουσίαση των πρώτων κομματιών στα οποία οι Imam υπογράφουν στίχο και μουσική. Στη σκηνή του Θεάτρου Βράχων θα στηθεί μία μουσική γιορτή, όπου οι μελωδίες των δεκαετιών του ‘40, του ‘50 και του ‘60 έρχονται στο σήμερα, τα βαλκανικά πνευστά απογειώνουν τη διάθεση του κοινού και η εκρηκτική σκηνική παρουσία του MC Yinka εναλλάσσεται με τη νοσταλγική φωνή της Ρένας Μόρφη.

James στο Θέατρο Βράχων
Τρίτη 15 Ιουλίου
Τιμές εισιτηρίων: από 30€ η προπώληση, 37€ στο ταμείο

Οι James επιστρέφουν στην Αθήνα, στο πλαίσιο της περιοδείας για το νέο άλμπουμ τους «La Petite Mort», μια και μοναδική εμφάνιση στο Θέατρο Βράχων του Βύρωνα. Ήδη το πρώτο single του δίσκου “Frozen Britain” ακούγεται πολύ στα ραδιόφωνα της Αθήνας. Σε αυτή τη συναυλία, θα παρουσιάσουν το νέο άλμπουμ τους, καθώς και τις πολλές, μεγάλες επιτυχίες τους από όλη τη δισκογραφία τους.

Μόνικα στο Ηρώδειο
Τετάρτη 16 Ιουλίου
Τιμές εισιτηρίων: από 5€ έως 40€


Με νέο άλμπουμ και συνοδευόμενη από μουσικούς από την Αμερική, η Μόνικα θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στο Ηρώδειο, στη μια και μοναδική της συναυλία για τη φετινή χρονιά, με τίτλο “Give Us Wings”, στο πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών. Κινούμενη στο νοητό άξονα μεταξύ Αθήνας και Μπρούκλιν, όπου ηχογραφήθηκε το τρίτο της άλμπουμ “Secret In The Dark”, η Μόνικα θα παρουσιάσει ζωντανά στο Ηρώδειο τα καινούργια της τραγούδια (με στοιχεία disco, funk και pop των 70s), αλλά και ανανεωμένες εκδοχές των παλαιότερων αγαπημένων κομματιών της από τα άλμπουμ της “Avatar” και “Exit” και το περσινό ΕΡ “Primal”.

Τραβιάτα στην Τεχνόπολη
Παρασκευή 18 και Σάββατο 19 Ιουλίου στις 21.00
Τιμές εισιτηρίων: 8€ προπώληση, 10€ γενική είσοδος, 6€ για φοιτητές και ανέργους
Η τραγική μοίρα ενός έρωτα αναβιώνει στην κεντρική σκηνή της Τεχνόπολης. Η πολυσυζητημένη όπερα του Τζουζέπε Βέρντι περιγράφει τον έρωτα μιας εταίρας με γόνο καλής οικογένειας του Παρισιού. Η σχέση προκαλεί την αντίδραση της οικογένειας του νέου, το ζευγάρι χωρίζει και ξανασυναντιέται λίγο πριν το θάνατο της κοπέλας. Η εμβληματική όπερα παρουσιάζεται από τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με διακεκριμένους λυρικούς καλλιτέχνες.

Η Κατερίνα Ευαγγελάτου σκηνοθετεί στην Πειραιώς 260
Κυριακή 20, Δευτέρα 21 και Τρίτη 22 Ιουλίου στις 21.00
Τιμές εισιτηρίων: 20€ (10€ φοιτητικό, 5€ ανέργων)

Η Κατερίνα Ευαγγελάτου σκηνοθετεί, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, τον Ιδομενέα του Ρόλαντ Σίμελπφενιχ. Το εμβληματικό έργο εκκινεί από τον μύθο του Ιδομενέα, του βασιλιά της Κρήτης, ο οποίος επιστρέφοντας από τον Τρωικό πόλεμο πέφτει σε μια τρομερή θύελλα. Μπροστά στον φόβο του θανάτου ορκίζεται στους θεούς να θυσιάσει το πρώτο ζωντανό πλάσμα που θα συναντήσει αν καταφέρει και φτάσει στην ακτή της πατρίδας. Μόνο που ο πρώτος που συναντά είναι ο ίδιος του ο γιος. Πρωταγωνιστούν, μεταξύ άλλων, οι Παντελής Δεντάκης, Ακύλλας Καραζήσης, Ηρώ Μπέζου, Αμαλία Νίνου, Γιάννης Νταλιάνης.

Σωκράτης Μάλαμας στο Βεάκειο
Δευτέρα 28 Ιουλίου στις 21.30
Τιμές εισιτηρίων: 10€
Ο Σωκράτης Μάλαμας έρχεται στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά με πολλά κέφια και με έναν ολοκαίνουργιο δίσκο, τον «Χάρτη». Τα νέα τραγούδια πατούν σε δρόμους λαϊκούς, αλλά περνούν μέσα από ηλεκτρικά μονοπάτια με οδηγό τις ερωτικές μπαλάντες και τον κοινωνικό στίχο που τον χαρακτηρίζουν. Ο Σωκράτης Μάλαμας θα περιπλανηθεί με τον δικό του αυθεντικό τρόπο σε μουσικά σταυροδρόμια όπου συναντώνται η Ανατολή κι η Δύση, τα λαϊκά με τα ροκ ακούσματα.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v